Man vet att det är nyår när...

...det är kö för att komma in på systemet.

Idag har Elenor och jag planerat nyårsfiranet. Det blir trerätters hemma hos mig, vi har komponerat ihop en riktigt mumsig meny. Och välkomstdrink! Dock verkar det som hedersgäst nummer tre inte kommer dyka upp, Hanna har blivit sjuk :( Men jag ska utöva telefonterror imorgon samtidigt som jag städar och lagar mat, så kanske man kan övertala henne att komma hit trots allt :)

Efter våran aldeles underbara nyårsmiddag ska vi dra vidare till Li och festa natten lång. Nåja, vi ska umgås med de som är där fram till tolvslaget iaf. Och vid tolv ska det skålas i champagne (eller snarare nån budgetvariant) och lovas en massa nyårslöften och önska allt och alla gott nytt år. Efter det är planerna lite flytande och vad som kan hända :)

Hur ser dina nyårsplaner ut?

Mellandagarna

Ska snart hem till mamma på jullunch. Den va inplanerad redan igår, men eftersom halva familjen, inklusive mamma, fick nån magsjuka så sköt vi på lunchen till idag istället. Så jag sitter nu o väntar på att tiden ska gå så jag kan komma iväg snart...

Undra om man ska lura med sig lillasyster på mellandagsrean eller om man ska vänta några dagar tills man kan röra sig på stan fritt utan att bli ihjältrampad av galna shoppoholics... Dessutom har jag inte jättegott om pengar även om jag ju fick presentkort i julklapp. Och ännu en anledning att skjuta på kallaset är att jag nog borde sätta mig o plugga snart. Iaf om jag vill klara tentan... Har ju hela två veckor på mig eller så väl?

Satt igår och skrev en liten matlista för de kommande två veckorna. Har ju en liten misstanke om att jag äter för dåligt så tänkte att man kanske skulle göra något åt det. Sedan gjorde jag en liten inköpslista... Hu, det kommer bli dyrt... Visste väl att det fanns en bra anledning till att leva på nudlar.

Hm... Bussen går nog snart, om en kvart eller så. Bäst o packa ihop sig själv så man kommer iväg som man ska :)


Det blev jul i år igen

Då har man firat jul, enligt traditionens alla regler, hemma hos syster Tessan. Va kul och trevligt att ha familjen samlad sådär :)

Känner mig lite tantig efter att ha öppnat alla julklappar och konstaterat att jag faktiskt önskat mig allt det där. Stekpanna, strykjärn, brödrost, soppkvast (fast jag ville ju ha den eldrivna varienaten egentligen)... Ja, nödvändiga saker, så min önskelista till födelsedagen kommer se lite roligare ut! :)


Huvudet värker just nu efter en lång arbetsdag. Nästan tio timmar, så det är inte bara lilla klena jag som gnäller. Tänker bädda ner mig i soffan och titta klart på twilight (Hanna borde bli stolt över mig nu). Annars va tanken att jag skulle åkt hem till pappa igen och så äta julbord hos mamma imorgon. Men halva familjen är magsjuka så jag tänkte undvika dem ett tag nu... Hoppas bara inte jag blivit smittad... :S Å andra sidan, om jag klarar mig ifrån dessa baciller, då kanske mitt imunförsvar inte är så dåligt som jag trott och alla dessa förkylningar beror på något annat... Värt att tänka på...


Nu: Filmen!

Ensam kvar i Linkan

Varför i hela friden måste alla åka hem när det närmar sig ett lov? Jag tänker bara motvilligt erkänna att det finns viss logik i det hela, men är det ingen som tänker på mig?? Det är oändligt tråkigt att sitta ensam i sin lilla etta och vänta på bättre tider. Mitt egna fel? Nää, varför då?

Ok, jag va ju dum nog att gå med på att jobba imorgon, så jag kan inte åka hemhem innan dess. Men det hade jag nog inte gjort ändå. Och jag kan väl tycka att det är mer motiverat att åka hem över jul än över sommaren. Men jag tycker ändå att det är trist o va själv...

Men varje gång ett lov närmar sig är det samma sak, folk packar sin väska och åker iväg till världens ände och lämnar mig i ett ödsligt Linköping. Lite kusligt måste jag säga. Och nej, till skillnad från så många andra har jag inte några nära vänner från tidigare så jag är helt ensam när folk flyr staden. Jag längtar så till den sommaren då de flesta man känner inte längre känner behovet av att lämna staden och istället skaffar jobb här. :)

Nu verkar det ju ändå som om iaf några tänker våga sig tillbaks hit redan till nyåret *wee*

Nyårsplaner föresten...? Kanske dags o börja fundera på?

Omotiverad och uttråkad

Tanken va ju att jag skulle ägna all vaken tid åt att plugga, och det ska jag göra, bara inte idag. Och därmed troligen inte denna vecka. Men sen så :) Problemet är att jag är så less på att plugga, jag har ingen motivation och känner mig mest dränkt i måsten som jag borde klara av snarast. Hatar när det är så och min motivation att göra något alls brukar som regel minska i takt med att denna hög av måsten växer. Lite av en ond cirkel med andra ord.

För att döva mitt dåliga samvete har jag bestämt mig att unna mig en slappardag, då jag inte måste göra något alls och bara kan ligga nerbäddad och läsa någon bra bok, slösurfa, titta på oändlgit många dåliga tv-program eller vad som. Imorgon vankas nämligen jobb, 8-17.30 så det räcker gott o väl, och sedan bär det av hemhem för julfirande. På annandagen vankas det jobb igen, 9-18.30, och på lördag är det troligen dags för julmiddag hos mamma. Så hela veckan är fullbokad med måsten och lite till, plugga är inte ens medräknat i dessa planer men bör ändå hinnas med. Så på söndag bär det av hem igen och sedan ska jag ägna stora delar av min vakna tid försjunken i matteboken *lovar* Och då och då ska jag kika lite i digitaltekniksboken så kan jag göra den tentan också :P

Nu ska jag återgå till mitt slappande ett tag till. Tyvärr är dagen inte helt fri från måsten utan jag borde packa lite inför den sena hemresan imorgon och jag borde gå till centrum o se om man kan ladda busskortet där så jag slipper gå till stationen med all packning... Men först ska jag slappa! :p

Juletider

I ren protest sitter jag och lyssnar på helt vanlig musik istället för julmusik, vilket ju vore det självklara valet här hemma vid denna tid på året. Men jag känner mig inte så julig just nu, så det får bli det gamla vanliga istället :)

Försöker desperat skjuta upp det oundvikliga: att plugga. Jag har diskat och snyggat till i köket, bäddat sängen (händer typ aldrig här hemma annars vill jag lova) och tagit hand om den sista tvätten. Nu finns inte så mycket mer att göra om jag inte vill börja storstäda, och så gärna vill jag nog inte undvika pluggandet... Storstädningen får nog vänta tills granen åkt ut iaf, och jag har fått tag på en bättre dammsugare. Malin va ju så snäll att låna ut sin gamla, bara det att den inte är så bra. Skulle nästan behöva gå efter med en soppborste för att få upp det som dammsugaren missat liksom... Men, det blir iaf lite renar än om man inte skulle städa alls :)


Imorgon ska jag plugga typ halva dagen, det är mina planer. Skulle även vilja hinna med en tur ut till tornby och läman in min bärbara dator på lagning. Vill väl helst slippa eftersom jag är rädd att det kommer kosta skjortan, men å andra sidan är det rätt surt att ha en trasig dator också så. Sedan måste jag ju fixa en liten julklapp till pappa och marie-louise, det får jag försöka göra när jag ändå är i tornby. Förutom shopping och plugg måste jag även packa inför hemresan, vilket påminner mig om att jag måste ringa o prata med pappa... Bäst o ta tag i det nu på en gång :) Sist men inte minst så ska jag ringa jobbet o höra när jag börjar på tisdag samt om de kollat upp min kod så jag kan komma in... Ska även jobba annandagen. Undra om det är bra betalt då? Kanske kommer va extra kul att få lön i januari alltså :)

Men men... Nu kan jag nog inte skjuta mer på pluggandet. Ett mattetal kan jag ju försöka lösa... Och dricka femton koppar te :) Sen får vi se va man kan hitta på. Ska nog iaf få till en fika hemma hos Elenor så får man träffa henne innan hon åker hem.

Försenad tentaångest?

Har (äntligen?) släpat mig till skolan och suttit och pluggat där i en sådär fem timmar. Känns riktigt hurtigt och effektivt. Det gick ju bra ett tag, ungefär en uppgift, sen tog det stopp. Känner mig totalt helpantad som inte kommer vidare med några tal, men det står still i huvudet och hjärnan känns bara som en stor klump gröt... Deprimerande, och jag gav ju upp efter ett tag. Tänkte som så att jag skiter i denna mattekurs o satsar på att läsa in de andra som denna bygger på istället. Och skriver de tentorna istället o försöker höja betygen. Det va ju en bra tanke. Tills jag insåg att iaf en av vårens kurser kräver denna mattekurs som förkunskrav. *svära lite* Men ok, jag har ju någon att plugga med, och jag har ju en sisådär två veckor på mig. Jiho...

Snart vankas det tv/film med Hanna och kanske lite gott till det också. Ska övertala henne att hjälpa mig montera ner hyllan eftersom jag ska sälja den på lördag. Är bra om den är nermonterad o klar när köparna kommer liksom :)

Kanske i senaste laget men ändå: Min önskelista

Vet iaf att det finns någon där ute som undrat vad jag önskar mig, så tänkte va lite smidig och lista det här:

* dammsugare
* olja så jag kan smörja cykelkedjan innan den rostar sönder...
* stekpanna
* pengar så jag har råd o klippa o färga håret hos nån bra frisör
* pengar
* shoppingtur på stan o köpa en massa skor o kläder :)
* "knivvässare"
* köksvåg
* salt- och pepparkvarn (i trä, och inget billigt skräp!)
* pastamaskin/mangel och pastakokbok
* brödrost
* strykgärn och strykbräda
* en trevlig jul :)

Det va nog det... Just nu iaf :)

Morgonpigg? Jag? Nu är det nått som inte stämmer...

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men klockan 06.15 vaknade jag helt av mig själv och kunde inte somna om. Gick upp en halvtimme senare. Har dock inte haft så mycket o göra, mest kännt mig rastlös. Övervägde till o med att gå ut o gå, men kom på bättre tankar rätt snabbt :p

I kväll vankas det tenta, i musikteori. Lite gratispoäng, aldrig helt fel. Har kommit fram till att om jag tar de tentor jag tänkt ta i januari, samt denna musikkurs så kommer jag ha tagit över 15 poäng denna termin. Kanske inte så bra med tanke på att jag borde ha tagit 30 poäng, men med tanke på att jag inte pluggat, alls, tycker jag det är en rätt bra bedrift. Och, så länge csn är nöjd är jag nöjd :)

Har ägnat morgonen åt att föra över en massa bilder från min gamla telefon, samt den nya så klart, så här kommer ett urval :)

     
  
     


Så vad bilderna nu föreställer...
* Inflyttningsfika i min nya lägenhet
* Badtunnan som vi hade i skolan
* Adventsfika och möte hemma hos Li
* Ett snöigt ryd kl tre på morgonen
* Bollhav i skrivsalen i skolan under vsr 08
* Charmtrollet Wilma under Skänninge marken
* Rickard målar lakan till Hic Haec Hoc
* Jag ska iväg på "barnkalas" :)

Sista festen för året

Malin är jäkligt skicklig på övertalning, eller så är det jag som helt enkelt inte vill spendera lördagkvällen ensam framför ett dåligt tv-program. Hur det än ligger till har jag lovat att följa med till [hg] ikväll, på fattömningen. Detta trots mitt löfte till mig själv att ta det lugnt med spriten, äta hälsosamt och sova ordentligt, bara för att se om man kan bli frisk nån gång. För som vanligt är jag smått förkyld...

Vi får väl se hur kul jag har på [hg] ikväll. Och vi får väl se hur länge jag lyckas stå emot frestelsen att dricka mig askallas. Dock har jag ekonomin på min sida vad gäller det sista, knappt 200 spänn ska räcka månaden ut. Tur att man köpt alla julklappar redan...

Nu ska jag nog inventera garderoben i jakt på nått snyggt att ha på mig. Borde inte ta hutlöst lång tid, borde iaf bli klar före Malin :p Därefter skulle det va förfest någonstans, med en massa främlingar, och därefter drar det vidare till [hg]. Vissa har ju den lyxiga förmånen att få gå före i kön så vi kan gå dit hur sen som helst :p Fast våra gäster får ju bara gå före fram till 20.30, så vi borde nog va där tills dess...

Julbordsförberedelser

Efter att ha hostat mig igenom stora delar av natten ringde de från jobbet halv sju o undrade om jag skulle jobba. Nja, med tanke på att dagens planer va att laga en herrans massa mat så fick det helt enkelt bli en annan gång. Efter detta har det bara rullat på.

Sitter o väntar på att den sista gratängen ska bli klar så jag kan få sova. Borde bara dröja en halvtimme till ca...

Har för tillfället: 16 liter julgröt, 5-8 liter rödbetssallad, 6 janssons, 6 ansjovisfria janssons, 12 kg julskinka, 9 kg sill, 16 kg kötbullar, 10 kg prinskorv... har säkert glömt nått, o lite ska fixas imorgon. Tror ni det räcker? :p O än har vi pengar o köpa mer mat för dessutom... undra vad?


Andra advent och luciakraballen

En vecka har passerat och jag vet i sjutton vad jag sysslat med. Lite dittan o dattan, men mest ingenting alls. Förutom planeringen av årets bästa julbord som går av stapeln om två dagar. Kokar julgröt för fullt, men har några liter till att göra imorgon...

För övrigt är jag sjuk. Som vanligt alltså, så inget nytt där. Förutom att jag hostar som en liten tok. Väldigt bra timing när man ska laga mat till 116 pers de kommande två dagarna. Jag får gå omkring i munskydd o plasthandskar, men vem vet, jag kanske inte ens smittar...

Ja... Igår var det festeristfest och luciakraball. Känner att jag nog gjort mitt på denna kraball, nästa år lägger jag pengarna på nån annan fest. Inte för att den va hemsk eller så, men tre gånger räcker. Fast jag är lite besviken på kvällen ändå. Players hade ju ändå lyckat trycka in gud vet hur många hundra studenter på konsert o kongress, och en annan har problem med för stora folksamlingar... Dessutom blev jag mot min vilja instängd i konsertsalen där timbuktu spelade. Ingen fick komma in, o ingen fick komma ut, iaf när jag frågade. Ganska dålig stil att man inte får se artisten som man betalt dyrt för att se, riktigt dåligt. Nu fick ju jag det, men det va ju mer ren tur och mot slutet mot min vilja... Men men...

Nu ska jag fundera ut om man kan koka ihop hostmedicin själv så jag kan få sova...

O för den som undrar: att slänga en dator i golvet är sällan bra, och så även i mitt fall. Malins nya önskelista till tomten: Pengar till att reparera datorn...

RSS 2.0