Aj aj min hals

Förkylningen gjorde sig gällande redan igår, men eftersom jag inte har tid att vara sjuk gjorde jag det enda rätta: ignorerade det. Men idag känns det värre, känner mig nästan överkörd av en lastbil. Inte för att jag vet hur det känns men jag tror att det är såhär det borde kännas... Min hals känns lite trasig också, och jag undrar om jag inte håller på o få lite feber. Men det har jag inte tid med!

Funderar på om jag skulle ta o fixa nått ätbart och sedan bädda ner mig i soffan med en bra bok. Är väl lika bra o slappa medans jag kan... Vid fem är det gyckelövning... Och vid åtta ska vi ut till skytte-c och sjunga sönder våra halsar ännu mer. Trevligt...

Kanska kan övertala Hanna att hitta på nått ikväll efter gycklandet? Vore rätt kul med en bra film o något onyttigt att tugga på. Men så vet jag ju inte om nån tänker tvinga mig va kvar på skytte-c... Man kanske kan hoppas på både det ena o det andra... :p

Dags o rota fram lite honung till te:t så att halsen slutar göra ont nån gång...

It's better of this way

Är fortfarande vaken mot bättre vetande. Imorgon ska jag va i skolan innan 7.30 och jag har alltså mindre än fem timmars sömn att se fram emot.

Har kokat ihop matlådor och betalat räkningar, därav den sena timmen. Men nu nalkas sängen, lika bra att försöka få sova lite när det väl finns tillfälle. Sömn är en bristvara denna vecka nämligen.

VSR närmar sig med stormsteg, imorgon måste jag bland annat lämna in beställning på mat ock liknande. Bäst att se till att få det gjort, så kan man ta det lugnt resten av veckan :)

Och på fredag är det festeristfest, vi får väl se om jag orkar med det. En lugn kväll hemma framför tv:n blir bara mer och mer lockande ju mindre tid jag har över till just sånt som att slappa och koppla av...

But I don't know enough

Idag försökte jag lämna in datorn på lagning. Killen jag försökte lämna datorn till sa att det hela säkert va ett mjukvarufel och att det skulle kosta om jag lämnade in den men att jag kunde fixa det själv om jag ville. Så fick instruktioner och har nu bråkat lite med datorn utan större framgång. Jag må inte va nått datageni, men när datorn hänger sig i felsäkert läge känns det som om det kanske kanske kan vara något annat än mjukvaran som felar... Blir till att ta en till tripp till tornby helt enkelt.

Men den lilla turen till elgiganten innebar även ett nytt tillskott i min elektroniksamlig: en kamera! Nu jäklar ska jag dokumentera allt som händer! Jag sak iaf knäppa ett par kort under TK och VSR, det är  ett som är säkert :)


Denna dag har varit lååång. Kan bero på bristen av nattsömn. Det va ju biljettsläpp till Tentakravallen i morse och reglerna kräver att några ansvarig finns på plats under natten ifall folk köar. Så jag, Benjy och Sanna fick det ärofyllda uppdraget att hålla vakt... Först tittade vi på film och åt chips o dipp. Eller de andra kollade på film, jag läste :p Sedan bäddade vi ner oss i varsin soffa och försökte sova. Dessvärre har jag en tendens att få små hostatacker när jag ska sova, och detta va inget undantag. Så drack lite te för att lindra hostan och läste lite till. Fick till slut några minuters sömn, men klockan sex dök de första upp för att köa. Sedan vankades det föreläsning klockan åtta till tio, trot eller ej men jag somnade inte! Därefter åkte jag ju som tidigare nämnt ut till tornby. Fick nog en två timmars sömn efter den turen innan det va dags för gyckelövning. Börjar faktiskt likna nått nu, det finns hopp även för y6 :) Bara ett gyckel som saknas så är jag nöjd sen...

Nu har jag och Hanna festat på pannkakor och jag har testat att göra en efterrätt som man kanske kanske kan servera på finsittningen till vsr. Ska smaka den imorgon o se om den är nått o ha :)

Nu vankas sängen!

Do you have the time

Så har dennan dag tagit slut. Nu börjar allvaret, tre veckor slit och hårt arbete. Kommer bli toppen :)

Det vankas gyckelträning, föreläsningar, uppspel på gitarren, biljettsläpp, matlagning, lite sömn, kamerainköp, fest, hg-jobb, möten... Det är ett enda virrvarr av vad som ska och inte ska göras, när det ska göras och hur det ska göras. Bäst att ta fram penna och papper för här måste planeras! Mitt specialområde :)

Nu borde jag nog försöka sova... Dock hälde jag i mig en liter cola till filmerna som jag och Malin roat oss med denna kväll. Riktigt trevligt att bara ta det lugnt o titta på film tillsammans, prata lite strunt och bara umgås. Va rätt länge sen sist liksom, vi har aldrig tid med att umgås med vänner numera. Tur att båda är festerister, då träffas man liksom lite då och då ändå :p

Idag, imorgon...

Så var det söndag... Tiden den går fort ibland :) Helgen har bara sprungit iväg och inte har jag hunnit med allt som jag velat. Främst hade jag väl velat sova för visso :p

Ska väl snart bege mig uppåt skolan... Är en del att hinna med idag nämligen.

Det vankas lakansmålning, sedan tror jag vi ska hinna med både möte och gyckelövning. En annan hade planer på att ta igen förlorad sömn, men det får nog vänta ett par tre veckor...


Det kommer nog va sjukt hektiskt de närmsta tre veckorna. Skolan drar igång samtidigt som vi har två fester att genomföra. Men det kommer bli extremt kul det är jag säker på! :)

Men nya dagar väntar, med nya tidsfördriv

Han sa att jag va söt. Märklig men söt.

Och?!?!

To do today

Då var det dags att ta tag i nästa tenta, nämligen digitaltekniken. Även här gäller principen att lära sig kursen snarare än att skriva tentan, men det vore ju inte fy skam att få några poäng heller. Däremot har jag tre dagar på mig, vilket är lite väl lite tid, men det kan kanske gå ändå :)

Ska snart hem till Malin, eftersom jag har noll studiemotivation här hemma. Så det blir till att plugga hela dagen, planera klart maten till tentakravallen och skriva gyckel. Det va dagens planer. Dags att sätta dem i verket...

En helt vanlig söndag

Efter en välbehövd sovmorgon har dagen mest rullat på och jag har nog inte fått något vettigt gjort. En promenad, det är allt jag orkat med idag. Resten av kvällen ska väl spenderas på samma sätt: bara ta det lugnt och slappa. Imorgon är det en ny vecka med en massa nya måsten som ska klaras av. Lika bra att se till att va utvilad :)


För övrigt känner jag att jag ägnar allt för stor tid åt att tänka och fundera på saker. Inget bra har nånsin kommit ur sådant tidigare, så nog bäst att försöka låta bli. Men det är lättare sagt än gjort...

Jag får nog skylla mig själv

Benjamin ringde mig igår när jag och Malin satt och pluggade och tyckte jag skulle komma hem till honom och förfesta för att sedan dra till hg. Själv tyckte jag att jag nog inte borde festa eftersom jag har en tenta att plugga till och man brukar inte få så mycket gjort dagen efter en utekväll. Dock väcktes tydligen idén om att gå ut hos Malin som ringde mig betydligt senare och tyckte att vi skulle gå ut. På något sätt hade tanken slagit rot även hos mig och mina tidigare motargument verkade totalt bortglömda. Så vid elva började vi en hastig förfest hemma hos mig innan vi drog till Hg.

Hg öppnade ju för terminen igår och det va ändå rätt bra drag på stället. Efter stängning stannade vi på städölen i några timmar. Vid det här tiden va jag rätt så rund om fötterna om man säger så och minnet är nog inte det bästa. Dessutom tror jag att vissa saker jag gjorde kan uppfattas som pinsamma hos en del människor. Tänker ju självklart inte gå in på detaljer, men man kan ju sammanfatta med att jag mår som jag förtjänar.

Har nu fått i mig det sedvanliga bakismaten och funderar nu på att sova så att jag är pigg och mindre illamående imorgon...

Malins skola i att skjuta upp saker

Att skjuta upp saker på framtiden är en ädel konst som praktiserats i årtusenden. Förutom de uppenbara problemet med ens dåligt samvete finns även problemet med att hitta legetima ursäkter till att skjuta upp det som man måste göra. Så för att förenkla vardagen, och därmed även eliminera en av de möjliga ursäkterna, tänkte jag här ge er en första lektion i denna ädla konst.

Lektion ett: Godtagbara ursäkter för att skjuta upp ett måste
För att förenkla det hela kan vi utgå ifrån ett hypotetiskt fall, låt säga att du har en tenta inom några dagar och du har tröttnat på att plugga. Detta är då några saker du kan göra istället och dessutom behöver du inte få dåligt samvete!

1. Städa. Ett känt faktum är att om man sitter försjunken i studielitteratur i några veckor samlas dammet på hög. Någon gång vore det alltså en bra idé att ta en sväng om med dammsugaren.
2. Diska. Principen är den samma som punkten ovan, disken samlas på hög. Ännu bättre är det om du låtit disken stå nån vecka eller två, eftersom du då lika gärna kan passa på att sanera hela köket (med tanke på den obehagliga stank som borde börja sprida sig kan det vara behövligt).
3. Tvätta. Även denna punkt bygger på samma princip som de ovan nämnda punkterna. Detta förutsätter dock att du inte sitter hemma och pluggar i dina mjukiskläder dagarna i ända, eftersom du då knappast lär få ihop någon vidare stor tvätthög.
4. Motionera. Detta kan du göra med gott samvete! Man behöver röra på sig regelbundet för att undvika sådant som stel nacke och musarm, som annars är vanliga fenomen när man sitter och pluggar. En tre timmars promenad, en heldag på gymmet, ja bara din kondition sätter gränserna!
5. Planera. Du har ett liv, även efter tentan. Och det finns säkerligen saker som händer efter tentan som kräver viss planering. Hypotetisk kanske du är bjuden på en fest med ett speceillt tema där du ska klä dig temaenligt. Detta skapar då ett ypperligt tillfälle att kanske till och med designa din egna kostym. För ultimat tidsåtgång bör du dessutom försöka sy din egna outfit, allra helst om du är värdelös på att sy.
6. Hjälpa någon att flytta. Man ställer ju alltid upp för ens vänner eller hur? Att du dessutom får en alldeles utmärkt ursäkt att undvika böckernas värld några timmar är inget du behöver tala om för vännen, det tar liksom udden av hans/hennes skylldighet att vara tacksam. Om ingen av dinna vänner behöver flytthjälp för tillfället finns det säkert något annat de behöver hjälp med, och du, som den bra vänn du är, är självklart där och ställer upp för dem.
7. Laga matlådor. Du ska ju ägna ytterligare några dagar försjunken i böcker, och då är det ju bra om du inte behöver ställa dig och laga mat i tid och otid. Så slå på stort och laga några rätter på en gång. En extra bonus är att du får en jättestor hög med disk att ta hand om efteråt.
8. Jobba. Ringer de från ditt extrajobb och undrar om du kan hoppa in några timmar säger man inte nej. Du får ju betalt!
9. Fräscha upp dig. Bara för att du måste sitta och plugga i flera veckor ska du inte försumma ditt uteseende. Så ta en lång varm dusch, gör hårinpackning, raka benen, fixa naglarna, lägg ansiktsmask... Listan kan göras lång.
10. Umgås med dina vänner. Studier i all ära, men det innebär inte att man ska försumma sina vänner. Så när du ändå är i farten så varför inte kontakta din gamla barndomsvänn som du inte haft kontakt med på flera år. Ni har säkert massor att prata om!

Nu har ni lite att börja med. Håll utkik efter nästa lektion!


Insomnia

Har haft riktiga problem att somna de senaste nätterna. Har väl lyckats slumra till runt fyratiden, och därmed sovit bort halva dagen. Detta trots att jag verkligen satt väckning en skaplig tid just för att undvika att vända allt för mycket på dygnet. Men det verkar ju inte funka, så jag har helt enkelt gått vidare till nästa metod: nämligen att inte sova alls.

Tro mig, detta va inte frivilligt. Jag gick snällt o la mig för några timmar sen, men jag vägrar ligga o vrida o vända på mig hela natten så jag gav precis upp. Men nu borde jag inte ha några problem att somna till kvällen :) Dygnsrytmsproblemet löst!

Har ägnat tiden åt att planera bl.a. möjlig klädsel till porrfesten. Tror faktiskt att jag skulle kunna sy en riktigt sjysst outfit, temaenlig och allt :) Får se vad de andra planerar att ha på sig bara, vill gärna ha någolunda liknande outfits.

Men då är frågan vad man ska göra nu? Det är ju inte direkt andra som är vakna vid denna tidpunkt och jag tänker verkligen inte sätta mig och räkna matte nu. Kanske en morgonpromenad? Eller går det nått roligt på tv nu tro?

Vi får se vad jag hittar på...


Vilket dilemma

Har funderat lite smått...

Fick ju som tidigare nämts två biobiljetter från jobbet. Dessa bör användas den närmaste månaden, eftersom de bara är gilltiga så länge.

Problem 1: Vilken film ska jag se?
Jag har kollat lite snabbt på sf:s hemsida, men det känns inte som om det går så många bra filmer. Iaf ingen som jag skulle se på bio i vanliga fall... Om någon vet en bra, sevärd film så hojta till!

Problem 2: Två biljetter...
Jag är ju bara en... Betyder det att jag ska se på två filmer (under loppet av en månad dessutom). Eller ska jag bjuda någon. Vem i sånna fall? Eller ska jag försöka få någon att gå med mig på bio, och detta två gånger. Är jag så snål?


Ä, va fan, vem vill följa med? Jag bjuder på filmen, du bjuder på popcorn o cola! Och eftersom jag för tillfället är velig så får du möjlighet att välja film, bara du har en bra motivering!

En liten överaskning

Har precis varit och hjälpt en kompis flickvänn att flytta in. Som tack ska de bjuda på middag imorgon kväll, sånt säger jag inte nej till :) Konstaterade även att jag verkligen måste börja motionera, höll ju på att förgås efter att ha bärt bara några kartonger...

Så kom jag ju hem nyss, och innanför dörren ligger ett litet kuvert. Från vem undrar jag o vänder på det. Det visade sig va från jobbet och jag blev lite förväntansfyll eftersom den första tanken som slog mig va att det skulle vara lönespecen. Men så kom jag på att månaden precis börjat och vi va inte ens i närheten av löningsdatumet, så det måste ju vara något annat. Öppnade kuvertet och vad hittar jag? Jo! Två biobiljetter med ett kort meddelande: tack för ett bra sammarbete. Det är tydligen uppskattat att man hoppar in o jobbar lite då o då :)

Nu ska

Fy så kallt!

Efter en sådär lagom sömnlös natt men en mindre sömnlös morgon drog jag hem till Li för att plugga. Dessvärre är jag inte det minsta motiverad att lära mig matte, så antalet avklarade mattetal blev lågt. Upptäckte att ett kapitel va extra jobbigt så jag hoppade över det. Undra om det va viktigt? :p

Så när jag började tröttna på matteräknandet begav jag mig av hemåt. O fy f*n vad kallt det va! Termometern här hemma visar på -13 grader... *brrr* :S

Femton koppar te och en massa tilltugg, nedbäddad i soffan under en varm filt, tittandes på en massa avsnitt av How i met yout mother. Det är så man gör när världen fryser till is :)


Ett nytt år

Nyår va kul, det blev trerätters hemma hos mig med Elenor och Joel. Hanna skulle ju också ha varit med, men hon blev sjuk :( Sedan bar det av till Li där vi minglade lite och vid tolvsnåret begav sig Elenor och jag till fotbollsplanerna i Ryd för att titta på fyverkerier. Dock ägnade vi nog största delen åt att hålla utkik efter raketer som kommit på vilovägar så att vi slapp få någon i huvudet. Rena livsfaran, folk har ju ingen kontroll alls! Men lite då och då passade vi på att titta upp på himlen o alla färggranna explosioner samtidigt som vi skålade med skumpa.

Det va nyår det.


Nu är jullovet över för egen del, det ska till att läsas in en hel mattekurs på tio dagar. Det borde inte va omöjligt, även om tiden är lite knapp. Tänkte att jag skulle börja idag och så får vi ju se hur det går. Bara det att jag lyckas komma på tusen andra saker som jag vill/måste göra idag. Som att städa. Och gå prommenad. Och laga mat. Och damma. Och... Ja, du förstår...

Nu vankas det lunch! Sen ska jag allt sätta mig och titta lite i mattebokan iaf. Därefter ska jag gå en prommenad så att man får lite frisk luft. Efter det ska jag nog kanske, men troligen inte, sätta mig och räkna några tal :)

RSS 2.0