Blodomloppet

I början av året fick jag ju den briljanta idén att jag skulle springa Blodomloppet. Jag fick dessutom anmälningsavgiften i födelsedagsprsent. Det var inte heller den korta varianten som jag ville springa. Å nej, jag tänkte ge mig på en mil när jag ändå var i farten. Jag resonerade ju lite som så att jag hade ju gott om tid att träna inför detta.

Men som vanligt går tiden på tok för fort och innan man vet ordet av så är det bara någon vecka kvar och man har ännu inte ens provat på att springa en mil. Därför sprang jag min första mil, någonsin, i torsdags, under självaste Blodomloppet.

Målet, redan från dag ett, var inte någon specifik tid på milen, utan att bara ta sig runt och det helst utan att stanna längs vägen. Nu blev det två snabba stopp, nämligen vid varje vätskekontroll. Visade sig vara väldigt krånglit att springa och dricka vatten samtidigt. Utöver detta höll jag ett lungt och jämt tempo genom hela loppet.

Pappa sprang också loppet, men startade i den andra startgruppen tio minuter efter mig. Jag räknade blint med att han skulle hinna ifatt mig någon stans efter sju kilometer, men det dröjde ända till ca 500 meter innan mål. Då hakade jag på honom i ett försök att få en bättre tid. Dock sprang han ifrån mig, men bara med kanske 10 sekunder. Men det var bra att jag fick någon att försöka springa ifatt så att jag orkade höja temopt på upploppet.

Målet var ju som sagt att lyckas ta mig runt en mil. Mitt andra mål, som jag hade tänkt ta tag i till hösten var att springa milen på under en timme. Visade sig att jag nog får fundera ut ett nytt höstmål...

Den slutliga tiden? 57:07!

Tentaångest

Sitter och bråkar med tentatalen med blandad framgång. Att det ska va så svårt! Känner mig inte helt övertygad om att morgondagens tenta kommer gå bra. Men det gäller att hålla hoppet uppe och just nu hoppas jag på en superlätt tenta med löjligt enkla frågor.

För övrigt har jag, äntligen, fått tag på chefen på sommarjobbet. Tyckte att mitten av mars passerat och det för ett bra tag sen, vilket var när jag skulle få mitt schema för sommaren. Tur nog var det inte så svårt att få schemat denna gång (jag har ju ringt och påmint/tjatat några gånger innan), chefen mailade det till mig samtidigt som vi pratade. Kunde även passa på att fråga varför "dubbelt betalt" verkar betyda 140% och inte 200% i lön. Visade sig att termen "dubbelt betalt" var en aning missvisande, men att ob-tillägget ändå skulle ligga på nära det dubbla som jag fick. Chefen skulle kolla upp saken och jag hoppas han inser att "Kan du jobba då? Du får dubbelt betalt!" kommer följas av motfrågan "Min eller din definition av dubbelt betalt?" i fortsättningen.


För övrigt är det löning idag och till skillnad från tidigare år i slutet av maj är jag rik! Dock ska dessa slantar sparas till sämre tider, utifall att liksom. Samtidigt drömmer jag om allt jag kan köpa för dem, men drömma kostar ju ingenting! ;)

Det var då självaste...

Här tänker jag vara duktigt och lägga mig tidigt. Efter att ha vridit och vändt på mig allt för länge inser jag att jag är pigg som en lärka. Hur gick det till? Med andra ord sitter jag nu här istället i brist på annat. Har avverkat några serieavsnitt och är lite smålycklig men samtidigt lite smått olycklig över att jag precis sett säsongsavslutningen på How I met your mother. Lyckligt eftersom jag kan använda mig av uttrycket "Vad var det jag sa?" och olycklig eftersom det ju var säsongsavslutningen och jag har ingen aning om när nästa säsong börjar sändas...

Hur som, det var väl en halv evighet sedan jag skrev sist. Tänkte nog sammanfatta det viktigaste som hänt med ett par bilder.

UK - Claudia fastnade i Axel. Eller om det var Axel som fastnade i Claudia? Hur som var det nog en lyckad kväll :p

Baljans p-fest - Claudia och jag klädde ut oss till Jasmine och Aladdin eftersom temat var Tusen och en natt.

Sof 2011, syrran och Elenor var med i kårtegen.

Y6-skifte - kan numera titulera mig xxxy6 och här syns mitt barn Klara, barnbarn Marcus och barnbarnsbarn Erik

Detta var alltså de senaste veckorna. Tycker det sammanfattar det hela rätt bra. Denna vecka har också varit händelserik, men har då inga bilder att visa upp. Helgen spenderades med Baljan-jobb. Vanligtvis är ju inte Baljan öppen under helgen, men denna helg var ett halvt undantag. Med halvt menar jag att det inte var öppet för alla, utan de som läser kognitionsvetenskap hade arbetsmarknadsdagar och hade beställt fika. Eftersom att hela Baljanstyret var iväg på teambuilding fick jag och Li hoppa in och arbeta. Inget mig emot, som belöning ska vi få fina tröjor med trycket "elitjobbare" och obegränsat med klägg (alltså kakor) under tenta-p.

Men det mest minnesvärda denna vecka och samtidigt tråkigaste är att min (styv-)morfar gick bort i fredags morse. Stackarn har varit sjuk ett bra tag och nu var hans tid inne. Dock kom det lite som en chock ändå, eftersom han ju klarat sig så länge. Varje gång han åkt in på sjukhus har han blivit bättre och fått åka hem. Så därför började man tänka att han kommer att överleva oss alla, krutgubben. Men så blev det ju inte. Jag hoppas att han har det bra nu.

Aladdin

Antingen är jag på god väg att bli förkyld eller så är det allt pollen som har gjort att jag kännt mig helt borta de senaste dagarna. Frågan är vilket alternativ som är värst?

Idag tog jag en lite för lång sovmorgon, men det behövdes verkligen. Missade dagens enda föreläsning, men känns inte så farligt. Ligger nämligen i fas i den kursen, så blir inte så farligt att ta igen den imorgon. Efter lunch drog jag och Claudia till stan för att införhandla lite tyg och dylikt till våra utklädnader till helgens p-fest. Det är tusen och en natt-tema och vi bestämde oss för att klä ut oss till Aladdin och Jasmine. Vem jag ska va? Ja, Claudia och jag har ju för visso båda rätt långt hår, men jag är blond och hon har svart hår. Så ja, Aladdin blev min lott. Hela kvällen har ägnats åt att sy väst och byxor och nu börjar jag känna mig klar. Det är några smådetaljer kvar att fixa men det gör jag imorgon eller på lördag!

För att komma i rätt stämning har jag lyssnat på filmmusiken från Aladdin. Vi måste ju kunna våra sånger till festen liksom :p Köra en duett på En helt ny värld på fyllan, kan ju inte bli annat än underhållande för de som tvingas höra på. Eller? Hur som så blev jag sjukt sugen på att se filmen, det var faktiskt väldigt länge sen sist. Gjorde flera tappra försöka tt spela filmen på min dvd-spelar (jag har faktiskt Aladdin 2-disc specialutgåva) men det gick bara inte. Surt. Så försökte med mitt ps2, det funkade ju inte heller men jag var ju tvungen att försöka. Så jag får helt enkelt titta på datorn. Det funkar ju så klart det med, men hade ju varit lite trevligare med en aningen större bild... Dags att investera i en ny dvd-spelare helt klart!

RSS 2.0