Lördag

Efter sisådär tre timmars svordomar så är soffan nu helt ihopskruvad. Fick den saknade delen hemlevererad i morse och ägnade alltså förmiddagen åt att försöka montera ihop fanskapet. Det är bra tur att den kant som är skev är den som befinner sig i hörnet så man inte ser den, annars hade Jysk fått ännu ett argt telefonsamtal från mig. Återstår dock att se om jag kan vänja mig vid att ena kanten sitter snett, även om jag ju inte kan se det vid första anblick...
 
 
Ikväll vankas det lite nostalgi - nämligen [hg]-jobb! Det är personalfest så jag gissar på att det blir ett grymt drag även om en och annan lär supa ut sig innan festen hinner börja. Känner mig lätt taggad, är nästan lite festsugen. Ska bli kul att stå bakom baren igen!
 
 

Mitt i kaoset

Befinner mig just nu i en röra av flyttkartonger och bråte man för länge sedan glömt att man ägde. Det mesta är faktiskt uppackat, men röran består. 
 
Flytten i sig gick riktigt smidigt, fick ihop en tapper skara som hjälpte till att bära. Återstår att fixa gamla lyan, den måste ju städas och sovalkoven tapetseras om. Och så ska nya lyan struktureras upp. Det är ändå en sport i sig att lyckas trycka in allt bråte två personer samlat på sig genom åren på 39 kvadrat.
 
Två saker har gått mindre smidigt. Till att börja med var lägenheten inte besiktigad när jag hämtade ut nyckeln. Fick då informationen om att det inte fanns några anmärkningar i lägenheten, vilket jag snabbt insåg att så inte kunde vara fallet. Fick snabbt till en besiktning dagen efter nyckelhämtningen och fick även protokollet från den cirka en timme innan de skulle sluta. Till min stora irritation fanns inte ens hälften av de saker jag noterat med på detta protokoll och områdesansvarig som gjorde besiktningen vägrade förstå varför jag inte var nöjd. Det finns ju fyra saker att anmärka på i sovrummet bara, ingen av dessa nämnde han. Så jag ringde hans chef. Lite elakt av mig, inte alls min stil, men klockan började bli mycket (fredag eftermiddag) och vi skulle ju köra flyttlasset under helgen. Efter detta samtal fick jag en mailadress som jag skulle skicka mina egna anmärkningar till, så skulle de uppdatera protokollet. Det är nämligen inte så att jag kräver någon åtgärd, men att det saknas färg på en vägg i sovrummet, finns ett märke/fettfläck från sägen och två områden med bruna respektive grå prickar på väggen borde stå i protokollet. För att inte tala om de åtta tio igenspacklade hål som finns i taket i stora rummet och att kylskåpet saknar handtag.
 
Bakslag nummer två kom idag. Vi har spanat lite på olika soffor och den första som vi bestämde oss för visade sig vara aningen för stor. Ganska snabbt föll vi för en lite mindre modell som vi glatt beställde förra veckan. Fick mess om att soffan fanns att hämta igår och glatt styrde vi upp den processen i eftermiddags. Allt flöt på bra, fick tag på billigt (nästan gratis) släp och mamma ställde upp med bil. Så kom vi hem med de fyra kartongerna och ska börja montera och då inser jag att av de tre kartongerna som ska innehålla soffan så har två samma nummer och innehåller samma saker. Det hade väl varit okej om soffan faktiskt skulle bestå av två sådana delar, men nu är inte så fallet. Så nu sitter jag här i en soffa som är långt ifrån färdigmonterad och har lite fredagsmys för mig själv. Imorgon runt tio ska jag få rätt kartong hemlevererad (ordnat efter ett bittert samtal från min sida till butiken) plus två uppsättningar påslakan som kompensation. Får ju se det positivt, har fått en billig soffa och två påslakan på köpet.
 
Till nästa helg hoppas jag att hemmet är presentabelt nog för att ta hem folk så man slipper spendera helgerna ensam. Inflyttningsfest blir det inte förrän i december så det garanterat är fint här hemma. Tanken är att ha den samtidigt som Lithe Blås luciafest, så jag kan julpynta här hemma utan att skämmas. Folk kommer ju tro att jag bara följer temat på festen :)

RSS 2.0