Söndag

Året lider mot sitt slut och jag har i mitt komaliknande tillstånd efter allt för mycket julmat helt glömt bort att förbereda inför nyår. Vad ska jag ha på mig? Borde jag hjälpa till med maten? Vad ska drickas? 
 
Det sista är onekligen det som är det största problemet just nu. Kom på igår eftermiddag att man kanske ska ha skumpa på tolvslaget. Problemet är att systemet är stängt på söndagar och på nyårsafton vill man inte gärna sätta sin fot där. Plus att det lär va rejält utplockat. 
 
Så nyårsafton ska jag tillbringa i kö på systemet. Köa för att komma in, köa för att komma åt hyllorna med skumpa och köa för att få komma ut. Undra hur många timmar det kan ta?
 
Sedan ska jag försöka få tag på lite accessoarer till kvällens outfit. Strumpbyxor, ett hårband och foundation närmare bestämt. Man måste ju va snygg på nyår.
 
Det här med foundation kan bli kul. Funderar på att leka oblyg och be ett butiksbiträde om hjälp. Jag tror helt ärligt att jag bara ägt en enda foundation i hela mitt liv. Jag har för visso kvar den, men den är x antal år gammal och därmed inte den frächaste. Så jag tänkte att det var dags att skaffa en ny. Men eftersom jag inte är direkt bevandrad inom området tänkte jag att jag nog kan behöva lite hjälp.

Måndag

Tenta-p-veckan är nu officiellt inledd och jag är uppe med tuppen. Jag måste nog vara sjuk. 
 
Det blir inga tentor skrivna för min del denna vecka. Fick retur på en labbrapport och den lilla lust till tentaskrivande som jag hade försvann. Istället tänkte jag tjuvstarta med labbkompletterandet samt plugget till omtenta-p. Och eftersom jag då har en hel extra vecka till omtenta-p-plugg så tänker jag satsa på tre istället för två tentor. Borde gå bra bara jag får tillbaks mina kursböcker som jag lånat ut...
 
Idag tänkte jag ta tag i projektet julgardiner. Eftersom våra fönster i stora rummet är lite märkliga är det inte bara att slänga upp vilka gardiner som helst. Så jag ska sy hissgardiner och hoppas på att det blir bra. Har börjat så smått med att klippa ut första gardinen, idag ska resten göras.
 
I förra veckan var förresten mamma och Ingwar här och hjälpte oss att fixa köket. Har ju redan fått hjälp med att fixa en extra frys och nu hjälpte de oss borra upp hyllor och en extra bänkskiva. Så snyggt det blev! Och idag blir vi av med de sista kartongerna som står här och skräpar. Så idag är med andra orden dagen då vi är officiellt färdiginflyttade!

Fredag

Huj usch vad tiden går när man har mycket att göra. Är alltid femton måsten som hänger över en, som ett mysigt litet åskmoln i fjärran. Bortsett från att detta moln inte är särskilt mysigt. 
 
Har labbar i alla tre kurser jag läser just nu, minst en i veckan i två av dessa. Nästa vecka, tillika veckan innan tenta-p, har jag inget mindre än tre labbar, en i varje kurs. Ibland undrar jag vilken idiot som lägger upp schemat med kruserna, hur tänker man egentligen i dessa sammanhang? I en av kurserna har jag sista föreläsningen på fredagen och tentan är på måndagen direkt efter. Självklart kommer man ha tid att lära sig det sista som tas upp då till tentan, eller hur? Speciellt när man ju inte har två andra tentor att plugga till. Puckon...
 
Hur som, som det ser ut nu blir det bara till att skriva två av dessa tre tentor. Finns ingen tid till alla tre. Hellre missa en tenta helt och klara två, om än på håret, än att faila alla tre. 
 
För övrigt är min studiemotivation försvunnen. Puts väck. Som vanligt i tenta-p-tider. Jäkla mes att ge sig av såhär mot slutet av terminen när den behövs som mest.
 
 
Förresten är flytten nu officellt över. Inte för att allt är iordning i nya lägenheten, det är nog en vecka eller så kvar på den delen, utan för att gamla lägenheten är överlämnad till nya hyresgästen. Vi ägnade förra fredagen åt att städa eftersom jag lovat nya hyresgästen att han kunde få flytta in tidigare. Så jag sa att han kunde få nyckeln på fredagen men att vi skulle städa då så jag kunde inte med säkerhet säga när han skulle kunna börja flytta in. Hur som så bestämde vi att han kunde komma och hämta en nyckel efter jobbet, runt halv tolv. Så klockan elva ringde han på dörren och mottog sin nyckel plus att jag visade honom var förrådet fanns. Därefter gick tog vi rast från städandet för att gå och äta och när vi kom tillbaks stod en bil med släp utanför porten. Då har gubben börjat lassa in sina tillhörigheter i förrådet! Frågar man inte om det är ok att göra innan man gör det? Hur som, mindre att städa för vår del. Vi fortsätter med putsandet i gamla lyan då det plingar på dörren igen. Där står gubben, hans gumma och nån yngre förmåga och undrar om de kan börja bära in saker. Eh, nej? Påpekade att vi inte var klara och då ville han i alla fall börja stuva in saker i garderoben. Påpekar igen, vi är inte klara. Det accepterar han, synd nog, för hade han propsat på hade jag sagt ok och sedan packat ihop och lämnat det som var kvar att städa. Men vi städar på, hade ju bara nån timmes jobb kvar. Så när vi börjar bli klara och ska börja bära ner alla städgrejer till bilen upptäcker vi att de inte alls väntat. Hela trappuppgången är fylld med deras möbler och kartonger! Dessutom står de utanför dörren och väntar som hökar. Va fan? Kände oss aningen stressade av deras beteende, men snäll som man är så säger man inte ifrån. Men vad är det för jäkla beteende? Bestämmer man ändå inte om det är ok att börja flytta in en viss tid? Vi hade lätt kunnat ringa så snart vi va klara, men detta var tydligen inget bra alternativ. Nog för att jag har en personlig sfär som är minst dubbel så stor som genomsnittets, men detta hade nog de allra flesta stört sig på. Hann ju inte säga hej då till gamla lägenheten så som de höll på...
 
På den ljusa sidan så slapp vi tapetsera om sovalkoven. Kollade om det fanns mer tapet att få tag på men icke. Så när jag ringde och talade om det och undrade hur jag skulle lösa det så fick jag veta att de skulle sätta väv och måla alkoven istället. För det är ju inte så lätt att ha en säng med sängavel på alla sidor, som hon jag pratade med uttryckte det. 
 
Istället har jag upptäckt fler brister i nya lägenheten. En kakelplatta bakom spisen har lossnat. Den sitter liksom kvar där den borde va, men den hänger mer eller mindre i fogen. Är väl bara en tidsfråga innan den lossnar. Har felanmält men ännnu har inget gjorts. Snart en månad sen. Får se om det blir gjort i år. Sedan har jag insett att silikonet eller vad det nu är de använt i kanterna mellan golv och vägg i badrummet inte riktigt håller tätt så att säga. Det finns en tydlig glipa mellan kakel och silikon. Funderar på att ringa och fråga om det är något som borde åtgärdas, men har inte riktigt haft orken. Hade liksom hoppats på att fråga den som kommer för att fixa kakelplattan i köket. 
 
Nu ska jag nog runda av kvällen. Imorgon vankas julklappsshopping, plugg och lite fest på kvällen. Bäst att vara utvilad!
 

RSS 2.0