På andra sigan

Då var tenta-p officiellt slut. Likaså jag. All enerig har runnit ur mig och jag skulle nog kunna sova hela vintern om det var så. 
 
Hur har då tentorna gått? Nja, det är nog (förhoppningsvis) en del blandade resultat. Dagens, tillika den sista tentan, gick inte alls. Har som högst fem poäng och tio är godkänt. Inte så värst förvånande då jag bara kunde första halvan av kursen. De andra två tentorna kan ha gått bättre. Resultatet fås om cirka två veckor, bara att hålla tummarna tills dess.
 
 
För att fira att tenta-p är över och att jag kan återgå till det normala livet igen så ska jag till [hg] med Malin och käka. Resten av helgen kommer spenderas med Y-sektionens bokföring, som ska va klar på söndag. Så det blir inte så värst mycket mer firande än så...
 

Snart dags

Tentarpluggar för fullt. Försöker åtminstone, koncentrationsförmågan verkar ha tagit semester. Har pluggat flitigt i ett par två tre dagar och tentan nummer ett är imorgon. 
 
Detta tenta-p ska jag försöka mig på konststycket att klara av att skriva tre tentor. Det känns både fullt möjligt och helt hopplöst. Tentan som jag ska skriva imorgon till exempel kan jag egentligen inget om. Men av de gamla tentorna att dömma behöver man inte kunna så värst mycket mer än att räkna plus lite, lite teori. Och räkna, det kan jag! Teorin är det värre med, men med rätt frågor så går det vägen. Hoppet lever än med andra ord. 
 
Vad gäller tenta nummer två så handlar den om anatomi och fysiologi. Samma sak där, egentligen kan jag inte så värst mycket om den kursen heller. Men eftersom en viss pojkvän kan rätt mycket inom just detta område har jag bokat in honom som privatlärare de två dygn jag har på mig att plugga till tentan. Och en del anatomi och fysiologi kan man ju redan sedan tidigare. Hjärta, lungor, deras funktion och så vidare. Alltså är det fullt möjligt att klara tenta nummer två också.
 
Tenta nummer tre är det lite värre med. Återigen, kunskaperna inhämtade under kursen är få. Kom aldrig längre än till början av lektion fem (av tolv) innan tålamodet tog slut och jag svor att facit måste ha fel (vilket faktiskt va fallet en gång!). Men tentan innehåller tydligen en hel del typtentatal och dessutom kan man hitta det mesta man behöver kunna när det gäller formler i formelsamlingen. Så trots att jag bara har två hela dagar och två halva dagar på mig så kan till och med tenta nummer tre gå vägen.
 
Om en vecka kan jag gå ur tenta-p-mode och återgå till det normala. Ses på andra sidan!

Hej tenta-p

Ska snart dra mig upp ur soffan och bege mig mot dagens alla måsten. Först ska jag dock njuta av morgonen och låtsas som att jag inte alls har tusen saker som måste hinnas med de kommande två veckorna. Samt låtsas som att jag visst är fullt frisk och inte alls har lite ont i magen...
 
Det är ju tenta-p nu. Eller snarare, jag har tjuvstartat tenta-p. Den börjar inte förrän på lördag nästa vecka, men det är också då jag har min första tenta. Så inom loppet av två veckor ska jag hinna med att:
  • Skriva tre tentor
  • Plugga till dessa tre tentor vilket bland annat inkluderar
    • Läsa typ 1000 sidor anatomi och fysiologi, på engelska
    • Lära sig alla kontiga anatomi- och fysiologiord, på engelska
    • Lära sig vad kursen digital bildbehandling faktiskt går ut på
    • Lära sig massa typtentatal till tentan i signalteori
  • Förbereda en sista labb
  • Göra labbben
  • Bokföra allt som är kvar från förra året vilket i och för sig inte är så mycket
  • Jaga reda på all info som behövs för att bokföra det som är kvar från förra året (betydligt mer tidskrävande)
  • Göra bokslut och fixa årsredovisning
  • Ta reda på hur man gör bokslut och fixar årsredovisning
  • Skriva verksamhetsrapport
  • Tjata på de andra kassörerna så de också gör bokslut
  • Plus 987 andra saker som jag inte orkar rabbla upp nu


Dagens planer då? Först på den att-göra-listan står en snabbtur på stan. Måste ha en varmare höstjacka och åtminstone någon mer varm tröja. Fryser ju. Sedan blir det en sväng förbi apoteket för att hämta ut mer allergimedicin och hemköp för att hämta kvitton till bokföringen. Sedan vankas det plugg i mängder. Kvällen avslutas med mys i soffan med anatomi och fysiologiboken...
 
 

RSS 2.0