Shoppingbegär

Sitter och spanar in allt jag skulle vilja köpa på ikea. Tro mig, det är en del. Självklart har jag inte tänkt köpa allt, men nog något. Är så mycket jag skulle vilja göra här hemma, och en hylla eller två ska jag nog unna mig. Bara jag kommer iväg till ikea... Dessutom ska jag norpa syrrans matta, den har hon ändå ingen användning för. Så där kommer jag billigt undan :p Inga gardiner blir det iaf, dyrt och dessutom har inte ikea några vidare snygga. Får nöja mig med de jag har hemma, vare sig jag vill eller inte. Men med någon ny lampa i fönstret och en matta under soffbordet kommer det bli hur snyggt som helst ändå!

Ska nog packa ihop mig snart så jag är klar när min mamma kommer och hämtar upp mig. Tänkte bege mig hemhem och hälsa på idag nämligen. Imorgon bär det tillbaks till Linkan eftersom jag har en lägenhet som måste städas. Dessutom försöker jag få med mig någon till ikea :)

Har små planer på en filmkväll med lillasyster i helgen, men vi får se hur det blir med det. Hon kanske dissar mig o umgås med sin pojkvän istället. Jag som tänkte muta med både film och tilltugg...

Nomnom

Har precis mumsat i mig den sista biten av smörgåstårtan jag gjorde i förrgår. Ingen dålig matlåda det inte! Nu vankas det skolarbete eller något ditåt. Är smått uttråkad redan innan jag börjat, det bådar inte gott...

Har precis konstaterat att jag fått lön för det jag jobbade i december, 1160 kr! Till saken hör väl att jag jobbade en dag. Ingen dålig timpenning det. Måste kolla lönespecen, de kan då inte dragit nån skatt där inte, jag är rätt säker på att jag jobbade nio timmar och med den timlön jag har kommer jag ju inte upp i 1100 ens... Hehe, liten julbonus kanske? Å andra sidan kan det ju va lite ob och sånt inbakat i den summan, jag har ju svindålig koll på allt sånt. Men jag klagar inte, inte det minsta, så länge de inte kräver tillbaka pengar...

Hm, nu ska jag nog mumsa i mig en efterrätt. Pannacotta närmare bestämt. Vilken lyxig mat jag har helt plötsligt. Viss skillnad mot nudlar och vatten som jag snällt fick leva på (nån gång ibland) i höstas. Ja, lite ska man allt unna sig, men nästa sak jag unnar mig får nog va lite motion i sånna fall...


Redan söndag?

Jahopp, tiden går och en hel vecka av terminen är nu avklarad. Som vanligt har jag inte kommit igång ordentligt än, men nästa vecka ska det ske. Skola åtta till fem, ja visst. Ja, vi får väl se hur det blir med det...

Är grymt sugen på att skaffa gymkort igen. Var ju ett tag sen man rörde på fläsket ordentligt, och enligt mitt tycke är det fortfarande allt för kallt för att motionera utomhus. Den viktiga frågan i sammanhanget är: har jag råd att undvara 300 kr/månaden? Nästa viktiga fråga torde vara: har jag tid att träna minst en gång i veckan (så att det på så sätt inte är bortkastade pengar)? Håller på att överlägga med mig själv. Vill ju gärna träna. Men ja, pengar och tid brukar vara bristvaror i mitt liv... Sedan vill jag ju gärna ha träningssällskap... Någon frivillig?

Igår firade jag att jag fått csn, genom att göra smörgåstårta! *nomnom* Så nu har Robin och jag mat för en hel vecka. Självklart kommer den gå åt snabbare än så, den var ju sjukt god :)


Nu ska jag snart återvända till tvättstugan (jag gör en massa nytta idag minasann), därefter blir det en omgång disk och kanske även lite studier. Vad kan man annars hitta på en söndag liksom?

O föresten! Jag ska tydligen bli moster igen, i augusti :)

Natti natti

Yes, klarade digitaltekniken. Fick en fyra dessutom! *woho* En femma hade säkert också gått att få till om jag bara hade haft tid att göra sista uppgiften. Huruvida jag hade lyckats lösa den låter jag va osagt :p


Imorgon vankas tentakravall och x:ar-bastu. Ett drinkbarsmöte ska hinnas med innan dess, och en hel del plugg. På fredag ska jag på möte efter lunch (kommer jag ju va såå sugen på) och på kvällen är det hg-jobb som gäller. Lördag och söndag vet i sjutton vad jag ska göra, men det blir väll plugg och lite annat smått och gott. Ett besök hemhem kanske?

Hur som så väntar sängen på mig nu. Är smått trött efter en bristfällig nattsömn. Varför var alla utbytesstudenter tvungna att festa igår? Och varför var de tvungna att sjunga broder jakob (på valfritt språk) klockan mitt i natten? Kunde de inte blivit insläppta på hg för? Tänk på min nattsömn!

Fredagsplaner

Tiden går trots att man inte har något att göra. Nu är det bara en helg kvar, sen börjar skolan igen. Attans... Lite skoj ska det nog bli att allt drar igång igen, allt folk kommer tillbaks och det blir vardag igen.

Håller på o kokar ihop lite mat. Hittade ett recept i en tidning hemma hos Robins mamma som jag va tvungen att testa, så det är det jag gör nu. Dock börjar jag bli lite skeptisk, men det ska nog gå att äta iaf. Tur att Robin gjorde sin egna mat, tror inte han hade tyckt om denna. (Och anledningen till att han gjorde egen mat är för att denna gryta jag håller på med är klar om en timme o han ska iväg på träning)

Snart borde syster yster dyka upp. Vi ska iväg på inflyttningsfest hos Elenor och syrran envisades med att invadera min lägenhet. Inte för att det gör så värst mycket eftersom jag invaderat Robins. Lyckades få till en lång lista med saker hon skulle ta med sig hemifrån mig dessutom, så jag slapp gå o hämta det :) Gäller att ta tillfället i akt o utnyttja situationen.

Imorgon hade ju jag o Robin planer på att åka hemhem o hälsa på mamma, men det kanske inte blir av. De skulle bort på eftermiddagen, men vi får se! Kanske att vi tar det nästa helg istället i sånna fall. Måste ju åka o inspektera huset de bygger på, se hur långt de hunnit sedan sist. Med tanke på att sist jag var där och kollade så målade vi huset. Inuti var det inget fixat, men jag gillade den öppna planlösningen. Något säger mig dock att den inte finns kvar...

Nog med mitt svammel nu. Dags att titta till maten och börja göra sig i ordning!

Jag kan väl inte redan va uttråkad?

Sista tentan är skriven! Yes, nu är jag ledig. Men... Fasen, vad ska jag då hitta på??

Nåväl, jag är ju bara ledig tills på måndag. Fram tills dess ska jag ju hinna med diverse saker. Jag ska göra klart sista uppgiften i elektroniken, jobba på hg, kanske hälsa på mamma en sväng eftersom hon tjatar så och baka samt äta en sjuk mängd kakor då Robin kom på den briljanta idén med kakrally. Sedan blir det plugg i ungefär ett år innan det blir nått ledigt igen...


Lite knäpp är jag som får abstinensbesvär av att inte ha nått o göra. Jag borde ju njuta av ledigheten, passa på medan jag kan. Men, men. Jag kommer hitta på en massa extrasaker att göra bara för att. Dessutom har jag ju ett tv-spel som säkert tar iaf en halv dag att avsluta :p


Idag har jag och Linda dessutom skickat ut inbjudan till vår 25-års fest. Kommer bli kul. Och intressant. Vi bjöd båda 47 pers var, o dessa ska gå in i en tvåa. Eller ja, två tvåor om det skulle behövas, vi får låna grannens lägenhet om det skulle behövas :p Den som känner att den borde fått en inbjudan men som inte fått nån får hojta till! Alla som vill komma o fira antingen mig eller syrran, eller båda, är självklart inbjudna :)


Nu ska jag bädda ner mig i sängen och "njuta" av ledigheten tills jag blir uttråkad. Det borde ta ungefär lika lång tid som det tar för mig att smälta maten. Robin bjöd nämligen på kinamat *mumma* Så nu är jag mätt och belåten, ett perfekt avslut på ett (om)tenta-p.

Idag så...

Inte blev det mycket plugga av för mig idag inte. Men jag har ju hela morgondagen på mig... Nåväl, jag tycker ändå att ämnet i fråga är rätt lätt, det gäller bara att få med sig hjärnan till tentan sen.


Har precis matat Robin, som hade tenta tills nyligen. Jag gjorde egen pyttipanna, hur gott som helst! Jag trodde ju att jag skulle bli tvungen att tvångsmata Robin, med tanke på att han o jag har ganska olika smak när det gäller mat. Men till min stora förvåning åt han upp allt och tog till och med mer! Min pojkvän tycker om min mat :) Idag iaf...



Grattis i förskott

Lille Robin verkade vara bekymrad, vad skulle han köpa till mig i födelsedagspresent? Jag kan ju inte låta honom våndas, så för att uderlätta för honom visade jag honom ett par skor jag trånat efter ända sedan september. Och bäst av allt - de fanns fortfarande kvar! Så nu har Robin köpt pesent till mig. Beräknad leverans 2-4 dagar. Grattis i förskott till moa! :)


Tjusiga, inte sant?



Vi håller på att baka wienerbröd för fullt just nu. Första smakprovet må ha varit lite mjöligt, men gudomligt gott! Perfekt tenta-p-tilltugg. Ska frossas ordentligt imorgon vill jag lova.

 

 


Helg i tenta-p

Jag har nu pluggat flitigt i en hel vecka. Ja, mer eller mindre. Så idag unnar jag mig lite ledighet, men bara lite. Har två dagar kvar till tentan och än är jag inte expert i ämnet.

Igår kom Robins grannar, fulla o glada, och ville ha med oss till hg. Robin hade dock andra planer, som involverade ett tv-spel och sin kompis David, men inte mig. Därmed tyckte Robin att jag allt kunde haka på till hg. Sagt och gjort, och efter mycket tjat dök även Robin och David upp senare. Under tiden umgicks jag med tjejerna som hade lurat med mig ut, mycket trevligt. Det blev dock en lugn kväll för mig, som avslutades tidigt. Som sagt, jag har ändå tenta på onsdag.

Nu ska jag äta upp chipsen som Robin inte åt upp igår. Dumt o lämna sånt framme när jag är i närheten :p Sen måste jag nog börja planera lite inför min födelsedagsfest som min syster utkräver av mig. Mest för att hon också fyller och vill ha fest... Men man fyller ju bara 25 en gång... Tyvärr... Så det måste ju firas!


Morrn morrn

Just nu skulle jag nog allra helst krypa ner i sängen igen, men låter snällt bli. Istället ska jag snart hoppa in i duschen och sedan bege mig hem till mig själv. Ska vattna blommor, kolla post och kanske diska lite. Även plocka ihop lite tvätt som jag ska tvätta ikväll. Och därefter bär det av upp mot skolan. Lille Robin har redan åkt dit, men jag måste ju uträtta alla dessa ärenden först.


Åter i skolan

Ja, då sitter man här igen. Motivationen tog lite rast så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Står dessutom o väger mellan att plugga vektoranalys och digitalteknik.

Byltade på mig som bara den i morse när jag o Robin begav oss mot skolan. De hotar ju med att det ska bli kallt, lika bra att va förberedd. Blev nästan lite varmt när man vaggade upp mot skolan. Termobyxorna va inte stora de, men skulle gissa på att det berodde på mänden kläder jag hade under.

Förresten behöver jag en ny vinterjacka. Jag får väl önska mig en i födelsedagspresent. Eller snarare, jag önskar mig pengar till en. Inget illa menat om andras smak vad gäller jackor, jag vill bara va på den säkra sidan. Presentkort undanbedes för med min tur kommer jag hitta drömjackan i fel butik. Annars tar jag mina pengar, som jag hoppas trillar in på kontot innan månadsskiftet, och köper en jacka. På så sätt slipper jag ju vänta nästan en månad. Dessutom, efter februari ska det väl ändå bli vår?

Attans...

...insåg precis att jag inte alls kommer va ledig helgen efter tentorna. Det ska bokföras och göras inlämningsuppgift i elektronik. Dessutom kanske det hinns med lite hg-jobb. Flitigt värre. Kommer ju va helt slutkörd till den nya terminens början...

Hej o hå vad tiden går!

Då var det ett nytt år, jul- och nyårsfirande är sedan länge överstökat, och ledigheten ett minne blott. Vad har då hänt sen sist? Nu minns jag inte riktigt när sist var, men jag börjar väl lite där jag känner för det helt enkelt :P

Tentan innan jul gick kanoners, om man nu nöjer sig med ett g och det är allt csn kräver så jag är supernöjd. Nån gång ska jag tenta upp alla mattekurser så jag får det betyg jag faktiskt vill ha, men det blir ett mycket senare projekt. Tills vidare låter jag det va och satsar på alla andra kurser som kommer.

Jul firades lite överallt. Fast mest firade vi nog hos Tessan, det var ju på självaste julafton och det är ju då man borde fira. Det blev som sig bör julmat, däcka i soffan framför Kalle och kompani, väntan på tomten, öppna paket, och sedan åka hem. Juldagen bjöd på julmat hemma hos mamsen och därefter fika och annandagen bjöd pappa på mat, dock ingen traditionell julmat men gott va det ändå. Vad jag nu fick i julklapp är en annan historia, men det mesta stod på önskelistan :) Wokpanna och plättlägg, plattång, rubics kub (ja, jag är en nörd), ett tvålitersglas till mina drinkar från min omtänksamma syster Petra, halsduk, presentkort och en supersöt liten såndär tomtesak från Robin. Nej, jag kommer inte på vad det heter, men det är en sån där som snöar om man skakar på den... Bra förklaring...

På kvällen på annandagen tog jag mitt pick och pack och begav mig till Mellerud och Robin. Jag tror jag slog rekord i packning den kvällen, men har man tidsbrist så har man. Önskar även att Robin kunde bo någon annanstans än mitt ute i ödemarken (hur mysig nu ödemarken nu kan va). Det går ju inga direkttåg dit! Hur som, jag spenderade alltså mellandagarna hos lille sjuke Robin som även passade på att smitta mig.

Nyår firade jag och Robin tillsammans med fem andra y-are. Vi åt femrätters och badade badtunna, riktigt trevligt måste jag säga :) Vi fick till och med se ett och annat fyverkerispel där vi satt med varmvatten upp till hakan och champagneglasen flytandes i vattnet. Tur att grannarna ville bränna upp lite pengar även detta år.

Den andra var det tänkt att vi skulle åka hem och därmed återvända till verkligheten, men så blev det inte riktigt. På grund av snö och hala vägar bestämde vi oss för att inte bege oss ut bland alla andra dårar till trafikanter och därmed stannade vi två dar till. Att det innbar att jag var tvungen att va med på en mindre släktträff var väl inte riktigt något jag hade räknat med, men jag överlevde. Robins släkt är faktiskt inte så läskig trots allt. 

Måste även nämna att jag slog Robin i bondespelet hela två gånger. Första gången var det ju nästan lika, bara det att jag insåg att jag hade råd att köpa slottet (vilket innebär att man vinner) innan honom men som en god flickvän som man faktiskt är så gick jag med på att vi köpte det tillsammans. Andra gången vann jag dock med hästlängder *mohaha*.  Ja, detta är vad man roar sig med på landet...

Så igår bar det hemåt tidigt på morgonen. Av någon anledning var jag slutkörd redan vid nio på kvällen innan och somnade därför tidigt så det kanske inte är så märkligt att jag utan problem studsade upp tjugo i sex. Klockan sju bar det iaf iväg och till tolv var vi hemma. Vi fick även med oss syster yster från Trollhättan, men henne dumpade vi i Mantorp. Storhandla hann vi även med igår, samt städa och laga matlådor. Jag hade ju lovat att dammsuga redan innan jul så det var så dags att ta tag i det. Maten tyckte Robin mindre om den lille saken, så funderar på o låta honom svälta...

Nåja, nu sitter jag alltså i skolan och ska ta tag i studierna. Snart. Jag lovar. Klockan är ju inte allt mycket än, så jag tycker jag allt kan få ta det lite lugnt. Jag har ju faktiskt redan betat av en föreläsning i digitaltekniken så det så. Tenta nästa onsdag och nästa fredag. Härligt. Sedan är jag faktiskt LEDIG! I hela två dar... *yay*

Åter till böckernas värld...


RSS 2.0