På väg till Robin

Sitter på perongen i Herrljunga och väntar på anslutande tåg. Detta blir andra och sista bytet, målet är Vänersborg där Robin ska hämta upp mig. En veckas ledigt har jag att se fram emot, och denna lediga tid ska jag tillbringa hemma hos pojken :)

God natt!

Så var det dags att springa ner i tvättstugan en sista sväng och hämta upp tvätten. Hoppas hoppas hoppas att allt är torrt nu, det brukar inte bli det jämt nämligen. Eller typ aldrig. Mindre kul att försöka hänga upp fyra maskiner tvätt på en pytteliten torkställning i lägenheten.

Håller på o bakar också! Fick ett litet ryck, ville så gärna ha nått o fika på imorgon. Och jag är helt enkelt för snål för att köpa kakor när jag kan baka egna, som dessutom blir så mycket godar *ego*


Idag hade jag betydligt mer energi när jag kom hem från jobbet. Ja, du hör ju vad jag hunnit med idag. Diskat har jag också gjort, lite grann iaf. Duktig jag varit :p


Och Hanna kom tillbaks till Linkan idag! Perfekt timeing måste jag säga! Va så sugen på Mcdonalds men ville ju inte gå själv. Så då frågade jag Hanna (som för övrigt borde varit i småland så vitt jag visste) och då satt hon på tåget på väg hit :) Min lycka var gjord och nu är jag mätt som bara den.

Nehepp, tvätten nästa och därefter sängen! Sömn va väldigt bra mot min annalkande förkylning. Ska se till o sova bort den så jag kan njuta av nästa veckas ledighet fullt ut!

På väg att bli sjuk mån tro?

Min hals är smått igentäppt och jag känner mig allmänt seg. Mindre bra. Bara två dagar till på jobbet sen är det leeedigt! Hoppas jag, jag har inte fått mitt schema än. Ska härja på chefen igen, vill ju veta hur jag ska jobba :p


På lördag bär det av till släkten i Stockholm för familjemiddag. Har ingen aning om vad det innebär, men det blir säkert trevligt :) Och på söndag bär det av till Robin! :D O där stannar jag minst en vecka. Så om jag är sjukare då får han pyssla om mig ;)


Och bästa sättet att kurera sig? Jo att sova! Så hopp i säng med mig!

Idag så...

Intressant jobbdag idag. Vi lyckades bli stående på E4:an i ca en timme, mindre kul, och knappast bra för tidsplanen. Fick allt som allt tre timmars övertid, inte helt fel i slutet av månaden när lönen ramlar in. Fick dock ingen lunch, utan snarare middag vid fem cirkus. Stackars mage får lära sig konstiga mattider nu när jag jobbar...

Hann även prata med chefen om mitt schema, det skulle dimpa ner i brevlådan imorgon. Fick även veta att jag inte skulle jobba v.27, så då bär det av hem till min lille Robin :) En veckas semester *yeah*


Och förut så bjöd systeryster på jordgubbstårta. Hon hade ju namnsdag igår... Sedan gjorde jag misstaget att nämna att jag funderade på att ge mig ut o springa. Då ville hon haka på. Icke, jag vill springa själv men hon var som en igel som vägrade ge med sig. Så det slutade med att jag vägrade ge mig ut. Avvaktar ett tag helt enkelt :p Så får vi se om jag kommer iväg på min lilla joggingtripp...

Ännu en söndag

Håller på o fixar lite här hemma, i brist på annat :p Ska väl öppna skolböckerna snart också...


Igår sydde jag min kjol som jag ska ha i Yvette. Den blev rätt bra, bara att den blev för stor. Så istället för blixtlås har jag satt i resår. Det funkar ju bra det med ;) Och skulle jag få ork över att justera kjolen lite kanske jag kan sy in den så att den blir lagom stor, men jag tror inte jag kommer göra det. Så nu ska jag bara sy de andras kjolar också. Men lovade Claudia att hon skulle få hjälpa till så väntar nog lite med det. Har ju tänkt sy gardiner och ett förkläde också, så det finns att göra :)


Nu ska jag gör lite mer nytta!

Midsommarafton!

Nu bär det snart av till Li där det vankas midsommarlunch. Sill och potäter. Det var sagt att vi skulle ses där runt ett, så jag tänker bege mig snart.

Väskan (ja ni läste rätt) är packad med diverse förnödenheter för kvällen. Med andra ord sprit. Hela förrådet som inhandlades i tyskland närmare bestämt. Blir så knöligt att kånka på tre kassar och en cykel, så jag grävde fram en resväska på hjul i förrådet och knölade ner allt i. Blir så mycket lättare att "bära" nu :) Dock får nog cykeln stanna hemma, blir inte smidigt att försöka få med både den och resväskan. Ska ju bara gå några hundra meter ändå så.


För övrigt har jag inte så mycket o säga just nu. Tänkte gräva fram korten från vår impulsiva tysklandsresa, men tiden räcker inte till. Det får bli en annan dag helt enkelt. Kameran är även nerpackad i handväskan idag så jag kanske lyckas få en bild på kvällens bravader om jag har tur.

Ännu en dag på jobbet avklarat

Hemma igen från jobbet. Skönt. Skulle vilja bädda ner mig i sängen på en gång, men jag har saker att göra så det går inte. På min att-göra-lista för kvällen står: fixa matlåta, handla bröd till frukost, diska, ut o springa samt plugga lite matte. Och min tanke var då att jag skulle komma i säng till tio. Troligt?

Snart kommer Elenor förbi, vi ska försöka bryta oss in i hennes förråd. Sedan blir det en tur till affären. Är smått sugen på cola, kanske skulle köpa lite? :)


Saknar min lille Robin rätt mycket nu, och ändå har han bara varit borta i mindre än en vecka... Det är inte klokt vad neady jag är ibland! :p Överväger faktiskt att åka o hälsa på honom snart, bara jag har råd så... Undra vad han skulle säga om jag bara dök upp oanmäld en dag? ;)

Plugg på min lediga dag

Sitter hemma hos Li och "pluggar" med Li, Benjy och Sara. Än så länge har jag inte fått så mycket gjort. Eller iaf inget pluggande iaf, har ju lagat mat och kollat upp lite grejer. O nu försöker jag få igenom en fika :P

 

Jag ska försöka göra klart en sommarkurs som jag läste förrförra sommaren, så skickade ett mail till nån som verkade ha koll. Ska även göra klart den förberedande mattekursen jag började med samma sommar... Har pyttelite kvar i båda kurserna så det borde gå bra :)

 

Och jag har fått ettt ursäktande mail från min dumma lärare om igår! Han dök ju aldrig upp, o det berodde helt enkelt på att han glömt bort mig! Hu, glömma bort mig sådär... Men jag ska nog få göra tentan en annan dag snart o helst innan sommaren är över, läraren verkade skämmas en del om man säger så *hehe* Dessutom verkar han tycka om att referera till sig själv i tredje person... Märkligt...

 

Åter till pluggandet nu då! Verkar inte bli så mycket fika...


Dagen som varit

Dag nummer två på sommarjobbet avklarat. Ja, jag kommer bli galen om jag håller på och räknar dagarna sådär, men just nu är det rätt kul... Händer ju inte så mycket intressant på jobbet (tack o lov får jag säga). Fick jobba över en sådär 20 minuter, något som är rätt vanligt om man säger så. Extrapengar = ja tack!

Sedan skulle jag upp till skolan, fick stressa lite p.g.a övertiden och hann inte äta. Hade ju tänkt få lite gratispoäng idag, men icke. Till och börja med hade jag inte fått någon info om vart vi skulle hålla hus, så jag chansade och gick till salen där vi brukade ha lektioner. (Jag hade ju skickat ett mail på morgonen och frågat, men inget svar där inte) Kom dit innan utsatt tid, men det var ingen där. Väntade i en timme! Men ingen dök upp. Är smått irriterad över det hela nu, tycker det är dålig stil av läraren. Ska skicka iväg ett mail till honom, men tänker vänta tills jag kan skriva ett mail utan att skälla för mycket. Han ska ju ändå sätta betyget sen :p

Hanna räddade kvällen åt mig genom att komma förbi o titta på Slumdog millionare. Riktigt bra film måste jag säga, kan lätt rekomendera den.

Och nu tänker jag supa :p Eller jag ska snarare provsmaka spriten jag köpte i tyskland, lite av den iaf. Jag har ju inte kunnat göra det eftersom jag jobbat. Lever ju efter principen att inte köra bil dagen efter att jag druckit, hur lite det än må va.


Tyskland

För en timme sen fick jag ett samtal från Li. Haha, hon undrade om jag kunde följa med till Tyskland. Imorgon! Jag är inte den som är den och hon bad ju snällt så jag hakade på. Så klockan sju bär det av söderut och jag har redan gjort en inköpslista. Tyvärr vill jag köpa betydligt mer än vad min plånbok tillåter, men bara jag kan kontrollera mitt impulsen att köpa allt jag ser så ska det nog bli bra :)


Ensam

Nu har killen åkte hem över sommaren. Så nu är jag ensam.





............

Imorgon slutar lillasyster nian och som den duktig storasyster som jag är ska jag va där o gratta henne. Ville dock inte åka hem idag utan det blir att gå upp tidigt imorgon bitti istället.

Hanna och jag hade vår vanliga träff framför tv:n idag som vi har varje onsdag. Och jag bjöd på trerätters! Det var ju inte meningen från början men kokade ihop lite matlådor och då blev det helt enkelt så. Soppa till förrätt, risotto till varmrätt och så smoothies till efterrätt. Mums. O så var det ju säsongsavslutning på Grey's idag... Usch vad ledsna vi blev, de får ju inte dö båda två! Då tänker Hanna o jag gå ut i strejk!

Nu ska jag umgås med Robin :)

Dagen då jag blev rik

Yes, jag är rik! Idag har jag fått skatteåterbäringen. Tyvärr kan jag inte sätta sprätt på pengarna hur som, jag måste kunna betala hyra och dylikt nu i slutet av månaden. Första sommarjobbslönen får jag nämligen först i slutet av juli. Men jag kan ändå spendera en liten liten slant på något kul. Man kanske skulle kidnappa en bil o bege sig till tornby ;) Är på tiden att jag får ordning här hemma, har ju ändå bott här ett år snart.


Jag gjorde upp en liten budget igår över min ekonomi i höst. Om jag följer den skulle jag nog kunna va rätt rik i slutet av året :D Det kommer jag ju inte göra, men vetskapen om att jag ändå har en del pengar att sätta sprätt på känns inte helt fel :)


Dagen efter igår

Har ännu inte fått mitt nya schema från jobbet, trots att jag fick löfte om att få det i onsdags. Ja, det är ju mer eller mindre en vecka sen så idag blir det till att ringa jobbet och fråga hur jag jobbar i sommar. En av alla saker som står på min att-göra-lista.

Tänkte nog nästan ge mig ut o springa nu innan lunch, så har jag det överstökat. Har ju lovat mig själv att komma i form i sommar, med tanke på att jag inte jobbar heltid så har jag ju gott om tid.


Har gjort upp en liten önskelista över vad jag vill köpa för alla pengar jag tjänar. Det blir en del till hemmet, det är ju bara halvfärdigt här hemma o jag har snart bott här ett helt år. Bäst o få ordning på det snart alltså! Sedan ska jag försöka ha en liten buffert på iaf 5000, så har man nått att ta av de månader man har ont om pengar. Och för resten ska jag shoppa kläder! Eller ja, det är iaf vad min önskelista säger... Verkligheten kan ju tänkas se annorlunda ut. Csn kan ju tänkas va elaka o sluta ge mig pengar, eller så kanske jag inte får jobba mycket alls i sommar och därmed inte tjäna speciellt mycket. Allt kan hända! Och det är därför jag tar dagen som den kommar :)

Måndagar...

Jag är lite smått uttråkad, finns inte så mycket att göra här hemma förutom att diska och städa. Och det tänker jag ju så klart inte göra :p Ok, kanske att jag tar hand om tvätten, men där går också gränsen idag... Tvättade ju igår och eftersom torkrummen i tvättstugan är totalt värdelösa var jag tvungen att dekorera lägenheten med blöta kläder igårkväll... Borde kanske klaga hos hyresvärden?

Kanske att jag ska ta tag i pluggandet nu då?


Jag lever!

Så var det avklarat. 10 mil på cykel, helt otränad. Och jag lever än! :) Trots min dåliga kondis tog jag mig runt och nu är jag sådär lagom stolt över mig själv. Mina ben hatar mig för visso, och jag är nog fortfarande hög på energidryck och druvsocker, men runt tog jag mig!

Så snart man gått i mål bar det av hem till mamma för att byta om och åka och fira Wilma som fyller två år idag. Hon fick en herrans massa leksaker så av mig fick hon ett besök på Kålmården. Tror till och med hon insåg vad det innebar till slut eftersom hon sa "titta djur", fast på ett mer barnsligt och mer svårbegripligt språk så klart.

Nu vankas det hemfärd. Ska bli skönt att komma hem. Dock verkar syrran ha helt andra planer än vad jag har (vilket är att hoppa i mjukiskläder och bädda ner mig i soffan). Hon vill nämligen ut och festa. Nej, nej, nej säger jag bara, jag har ont i rumpan och huvudet har börjat värka, jag tänker inte ge mig ut och spendera pengar. Nån måtta får det va, vill hon supa tänker jag inte hindra henne men då får hon snällt stanna hemma alternativt gå ut själv...


Tjejvättern

Imorgon gäller det, då ska jag cykla mitt nionde tjejvättern. Och fy så omotiverad jag är :S Tentaångesten och allmänn trötthet gör att jag mer än gärna offrar anmälningsavgiften bara för att få tillhöra hejjaklacken för en gång skull. Det faktum att jag inte tränat mycket mer än förra året gör inte saken bättre, kondisen är ju inte direkt på topp och tio mil på cykel kommer bli jobbigt. Frågan är om det är ok att ge upp såhär dan före bara för att motivationen tryter? Skulle inte tro det. Jag är väl ändå inte den typen?

Nåväl, det blir till att bita i det sura äpplet och trampa på så länge benen lyder mig. Någon gång går jag väl i mål.

Dags att packa ner lite kläder och dylikt inför morgondagen. För efter tjejvättern bär det av hem till Wilma som fyller två. Barnkalas! Ska försöka komma på något kul att ge henne bara, present har jag inte skaffat än nämligen. Tur att jag har några alternativ iaf, en tvååring brukar inte va så kräsen. :)


Nu vill jag inte plugga mer!

Det går inte alls bra med pluggandet, jag lyckas inte lösa några uppgifter trots att jag tycker att jag kan och förstår det jag läser  :( Så nu vill jag ge upp!

Men, jag försöker ju vara en ordentlig student, så jag ska göra så gott jag kan. Om jag inte lyckas lösa några tentauppgifter på tisdag kommer jag inte göra tentan, men fram tills dess ska jag göra så gott jag kan...


Nu ska jag snart hem till Robin, och imorgon blir det plugg igen...


Hurtiga jag

Då blev det en tur i spåret idag med. Känner mig duktig, minst sagt. Jag sprang 2,5 km, plus vägen hem. Hurtigt hurtigt. Och så jäkla trött var jag ändå inte efteråt :p

Blev, sedan, traditionsenligt som sig bör, Grey's med Hanna. Missade någon minut i början (jag var ju ute o sprang) men Hanna blev insläppt av syrran och hon såg inte ut att vantrivas allt för mycket här utan mig ;)

Dessutom blev det en massa plugg idag. Och med massa menar jag att jag satt i skolan från tio till halv åtta. Femton koppar te hann jag med också. Och ungefär en lektion i optimering :p Låter inte så mycket, jag vet, men jag va ju tvungen o läsa in fyra föreläsningar först. Li och Jesper slog vad om huruvida Benjy skulle klara transformtentan imorogn. Han började plugga till den vid fyra. Han har inte läst kursen alls. Och jag tror nästan att Jesper kommer vinna... (Vilket betyder att Benjy klarar tentan).





Åter till böckernas värld...!


One to go

Igår bestämde jag mig, jag ska göra optimeringstentan. Lika bra att få den överstökad nämligen, så slipper jag göra den nån annan gång då jag inte har tid. Så snart ska jag upp till skolan och plugga, tänkte bara ta det lite lugnt såhär på förmiddagen. 

Så jag har alltså en tenta kvar detta tenta-p. Den är på onsdag, sen är det sommarlov! I några dagar, på söndagen ska jag jobba om mitt schema inte ändrats allt för mycket. Jag fick ju ett mail av chefen i måndags där han sa att jag skulle få mitt nya schema i dag ungefär. Så vi får väl se om detta uppfyller mina ledighetskrav :p Och när jag väl fått det slutgiltiga schemat kan jag planera sommaren lite bättre. Hoppas på att få va ledig tillräckligt mycket så att jag kan hälsa på pojken iaf en gång utöver hans systers bröllopp. Enligt gamla schemat var jag ledig fyra dagar efter brölloppshelgen, hoppas på att det inte ändrats för då kan jag stanna hos Robin :) 

Nehepp, dags att göra lite nytta, skolan nästa!


Hundvakt? Jag?!

Vad gör man inte för sina vänner. Och sina vänners vänner... Just nu ligger det en 50+ kilos tung hund vid mina fötter och ser uttråkad ut, mycket roligare än såhär blir det inte om jag ska va hundvakt... Personligen är jag dessutom en kattmänniska och stora hundar har länge skrämt mig. Numera tar jag ju inte direkt en omväg förbi hundar som är högre än tio centimeter i mankhöjd, men det betyder ju ändå inte att jag är redo att skaffa mig en egen kennel... Tur nog skulle Hanna hjälpa mig så snart hon vaknat till :) Så slipper jag va ensam med Rocky :S

RSS 2.0