Första advent

Här har jag gått och förberett mig mentalt på att jobba hela julhelgen och även nyår, eftersom jag sa till chefen att jag gärna jobbar då. Tji fick jag, för det blev visst inget jobb för min del. Nog för att jag är glad att få va ledig och njuta av julen, men de extra slantarna hade suttit bra kan jag lova.

Det skär lite i mig att jag inte hann pynta inför första advent, än mindre städa. Men jag gör som förra året, slänger fram pyntet ändå och hoppas på att hinna städa nån annan gång. Det är ett vinnande koncept vill jag lova.

Jag började julpynta så smått här hemma idag och jag kan inte låta bli att tänka att det skulle bli så fint bara jag hade det och det också. Så som nya kuddfordral och ett drapperi som inte är blommigt. Men min ekonomi motarbetar mig på den punkten, ska julklappar och lite julmat inhandlas så får jag snällt begränsa mitt shoppingbegär till nån enstaka liten ljuslykta. Men skam den som ger sig, efter jul får jag väl leva på nudelsoppa helt enkelt!

Försöker tappert hitta några roliga recept på fläskfilé, helt enkelt för att jag råkar ha en sisådär tre fyra stycken liggandes i frysen. Det kan ju va passande att äta upp dem någon gång liksom, och då kan man väl lika gärna slå på stort på en gång. Så, någon som har några festliga recept på lager?




Vinter? Men var är snön?

Tiden bara rusar iväg. Var det inte sommar nyss?!?

Nåväl, det är numera mörkt när jag går till skolan och när jag går hem från skolan. Man kan bli deprimerad av mindre. Hur som så har jag ändå unnat mig långa sovmornar lite titt som tätt. Ja, jag vet att jag inte borde, men det är svårt att stå emot. Inte ens en söt pojkvän lyckas övertala mig att gå upp när jag är trött!

Så, vad är nytt? Inte mycket egentligen.

Skolan rullar på i en herrans fart, det är knappt jag hinner med (som vanligt).

Jag har fått mina (fina?) glasögon som jag tappert försöker vänja mig vid.

Jag jobbar på med mina jobb, vi har skojjiga kvartsamtal med ettan för tillfället. Eller ja, vi har kvartsamtal med de som behagar dyka upp (Jag, bitter? Nehej då).

Jag har fått en köksfläkt (med få menar jag att jag får betala för den varje månad, men den sitter numera uppmonterad i köket). Dessvärre har herr elektriker inte pillat på den än, så fläktens enda funktion för tillfället är kryddhylla.

Snart, snart får jag gå hem från skolan (observera att det är kolsvart ute)! Då vankas disk, tvätt och mys i soffan med ingen mindre än min kursbok i sigalbehandling. Som jag längtar...

Btw, för någon (några?) veckor sedan hörde jag glassbilens välkända toner spelas uppe på campus. Må tro att jag undrade vad glassbilen gjorde på campus så här års. Nästa fundering var om jag hade några kontanter på mig, glass är ju alltid gott liksom. Måttligt besviken blev jag sedan när glassbilen visade sig vara en moppe. Utan glass. Det är väl helt enkelt inte säsong för glassbilar längre blev min slutsats. Döm då om min förvåning då jag här om dagen faktiskt mötte glassbilen på vägen hem från skolan! Det blev ingen glass dock...

RSS 2.0