Negativ stress

Woho! Jag har inte alls långtråkigt. Varför går det inget bra på tv?? Nåja, jag har nog någon film på datorn som kan underhålla mig tills jag somnar av utmattning. Just nu är jag åter i dåliga vanor, sena kvällar då jag inte vill lägga mig och sena mornar till en följd av de sena kvällarna. Tur för mig att jag har ett snällt schema som tillåter sådant.

Insåg igår att jag är väldigt uppstressad just nu. Inte så konstigt kanske, med tanke på omständigheterna. Tur för mig att det är hyfsat lugnt i skolan än så länge. Det räcker lugnt med allt runt omkring.

Idag har jag pluggat "flitigt" i ungefär en två timmar hemma hos Malin. Däremellan var jag iväg på lunchmöte. På eftermiddagen åkte jag, Malin, Hanna och Petra till tornby. Malin var på jakt efter en ny cykelsadel och jag var väl mest på jakt efter att bränna pengar. Jag hittade två tröjor, två örhängen och lite ljus. Ingen vinterjacka hittades, men å andra sidan har jag knappast råd med en. Kvällen avslutades med lite chips och cola, det tycker jag att jag förtjänar.

Imorgon är det fest och på lördag är det fest. Party! Okej, imorgon jobbar jag till typ mitt i natten, men efter det är det minsann fest. Och på lördag är det drinkbarsinvigning, it's gonna be awesome!

Är det för sent att sätta igång en film nu tro?

Nattuggla

Mot bättre vetande sitter jag här igen. Som vanligt vill jag inte sova trots att jag är trött. Känner mig aningen yr också, vilket är nytt. Kan nog bero på överdosering av cola. Avvänjining lovas. Precis som sundare leverne och mer motion. Tanken är med andra ord bra, men knappast genomförbar. Men jag lovar att försöka.

Jag har roat mig med denna skojjiga sida: http://www.yttermera.se som innehåller både det ena och det andra. För allt som står på internett är sant, eller? :)

För övrig så är det första skoldagen på den nya perioden imorgon. Jag har minsann sovmorgon jag. Kanske tur det eftersom jag inte sover än. Men hej, är man student så är man, då får man va uppe okristerligt sent och gå upp ännu senare.

Sååå... Vad ska man hitta på nu då? Jag har grävt fram ett pussel som jag fick för några jular sen. Jag håller även på att virka en filt. Men tror faktiskt jag ska lägga mig i sängen och plugga. Det brukar va ett effektivt sätt att somna på. Mest effektivt är ju föreläsningar, men man får ta det man har så att säga.


Fattig?

Produktiv dag? Javisst! Jag har suttit i prevas och snackat skit med Claudia hela förmiddagen och nu på eftermiddagen har jag skruvat ikeahylla och ringt jobbet. Plugga? Nej, det har jag inte gjort.

Jag har insett att även om jag skulle kunna klara mig på halva csn, så är det inget jag vill behöva göra. Men jag måste snåla på studiemedlet och därför kändes det lite som om jag inte hade något val. Men nu har jag bestämt mig för att försöka göra något åt det. Första steget var att ringa sommarjobbet och fråga om de behöver något folk. "Vi behöver alltid folk, det vet du väl" var svaret jag fick. Kanon! Jag har nu mailat alla tider då jag skulle kunna jobba, och med en uppmaning om att få jobba mycket. Så nu håller jag tummarna att jag får jobba ungefär fem dagar i månaden. Tio timmar per jobbpass skulle ge mer än halva csn, även efter skatt. Perfekt!

Nu ska jag ta tag i pluggandet. Tenta-p är ju inte över än! Ska jag dessutom hinna både jobba och plugga nästa period så gäller det nog att tjuvstarta lite...

Post-tenta

Så var tentan skiven! Sitt livs första femma mån tro? Eller precis godkänt? Vilket som duger just nu känner jag, bara jag inte behöver skriva om tentan.

Lägligt nog så ösregnade det när jag kom ut från skolan efter tentaskrivandet. Gissa vem som var lycklig över att hon hade fått låna bilen? Och vad väntade på mig där hemma? Jo, dipp, guka och paprika! Mums! Och mina varma mysiga tofflor och en varm filt. Det var sjukt varmt i tentasalen, den första halvtimmen iaf. Sen öppnade tentatanten ett fönster. Närmare bestämt fönstret jag satt brevid. *Brr*

Men nu är jag varm och mätt och smått uttråkad. Vad ska jag hitta på nu liksom? Det går då inget bra på tv och internet har ändå sina begränsningar. Så då är frågan: diska eller plugga? Haha, eller hur? Bäddar nog ner mig i soffan och om det inte går nått bra på tv så får jag väl sätta på nån bra film :)

Tentadags!

Då var det snart dags för periodens första tenta. Har jag pluggat? Ja det har jag! Kommer det gå vägen? Eh, hur ska man rimligtvis kunna veta det? Men jag säger som så: godkänt borde jag få, får jag en fyra blir jag glad och får jag en femma betyder det nog att jag pluggat lite för mycket :p

Eftermiddagstentor i all ära, men vad ska jag hitta på fram tills dess?

Det går aldrig att bli dum igen

Nog är jag bra dum som fortfarande är uppe. Ögonen går i kors och jag borde verkligen, verkligen krypa ner i sängen och försöka få några timmars sömn. Men det finns ju så mycket att göra.

Hög på koffein (Robin lämnade 3l cola här innan han åkte hemhem över helgen) har jag städat. Eller, jag har snarare rensat bland allt bråte som låg och skräpade här hemma. Nu ska det bara rensas i garderoben, slängas skräp/kläder/papper, diskas, köpas bokhylla och burkar på Ikea, en tv ska skyfflas undan och militärkläderna ska lämnas igen. Därefter kan man damma, dammsuga och torka golv. Och sen är det klar! Välstädat hem, here I come!

Men jag är inte riktigt så knäpp så att jag tänker göra allt det där inatt. Till exempel så är ju Ikea inte öppet just nu, så shoppa byttor och hylla få nog vänta. Robin kommer dessutom inte hem med bilen förrän på söndag kväll, så jag får nog spara ganska mycket av städandet/röjandet till nästa vecka. Då har jag ju hur mycket tid som helst på mig, det är ju tenta-p... (märk ironin).

Jag har dessutom roat mig med att göra lite beräkningar ikväll. Inte sånna där jobbiga mattetalsberäkningar, utan lite (men bara lite) roligare beräkningar. Jag har nämligen räknat på hur mycket poäng jag kommer ta detta år. Jag har ju några kurser att ta igen, och det tänkte jag göra genom att skriva ca en tenta per omtenta-p. Augusti ska jag nog skriva två tentor. Under förutsättningen att jag sätter alla ordinarie kuser nu, så att jag har tid att tenta av andra kurser, och att jag då klarar av dem också, så kommer jag att läsa 140 hp detta läsår (med augustiomtenta-p inräknat). Det motsvarar 2,3333... års studier. Det ni!

Helg! Ledig! Eller vänta nu...

Det blev en kort skoldag idag. För lite sömn och diverse förkylningar satte p för effektivt pluggande. Dock tycker jag att jag och Claudia var duktiga som lyckades ta oss upp till periodens sista labb, och vi blev ju i stort sett klara med den dessutom. Nu återstår bara den svåraste biten av labben: att hitta lärarens postfack så vi kan lämna in den samt hämta ut de andra labbarna så vi vet om vi blivit godkända på dem.

Resten av dagen har varit helt innehållslös. Min lata sida har tagit över helt. Disken står där den står, tvätten hänger fortfarande på torkställningen fast den sedan länge torkat och skolböckerna ligger kvar i säkert förvar i väskan. Inte ens mailen som jag borde skickat ut har jag tagit tag i. Å andra sidan måste man ju unna sig lite ledigt ibland, eller hur? Och en fredag känns som en typiskt bra dag att slappa lite på.

Resten av helgen har, suprise suprise, en massa plugg att erbjuda. Det blir skola minst åtta, helst tio, timmar om dagen. Härligt. Hur dum är man inte egentligen, som utsätter sig för denna psykist påfrestande tenta- och pengastress som studentlivet erbjuder? Det är ju bara att hålla tummarna för att jag har rätt i att jag kommer kunna välja och vraka bland alla jobb sen.

Fredag kväll och jag tror klockan är jättemycket. Men nej, det var den vist inte. Det är nog inte helt okej att lägga sig redan, och så trött är jag ju inte. Faktum är att jag är småsugen på att storstäda... Jag vet, jag är knäpp.

Snart så

Hu så trött jag är. Det är säkert förkylningens fel. För så klart är jag småförkyld, men det är jag ju jämt så det är ju inget konstigt med det. Däremot så har jag nog inte sovit så bra. Inte de första timmarna under natten iaf. Som vanligt tar det ju ett tag att somna också.

Men nu ska jag inte va bitter! Jag ska snart ta mig i kragen och bege mig upp mot skolan. Idag ska det göras nytta, närmare bestämt så ska det göras labbar. Tråkiga labbar. En del kurser har labbar där man får leka med bilbanor och bygga robotar och sånt. I denna labb får man mata in siffror i datorn som spottar ut nya siffror åt en. Sen är det bara att tolka och se glad ut. Hur trist som helst. Men det måste göras...


Jag vill helst inte lämna lägenheten för det ser sjukt kallt ut ute. Enda anledningen skulle väl vära för att åka o shoppa varmare kläder. Men mina pengar är så gott som slut så jag får låta bli. Ska dock försöka hitta en vinterjacka som jag vill ha. Robin har ju lovat mig en :) Den får inte va för dyr bara, för Robin är bara skyldig mig typ 500... Eller vad det nu va. Men jag tänker hålla fast vid att han ska köpa en vinerjacka åt mig. Det låter mycket roligare att säga så utan att nämna att det på sätt o vis är för mina pengar :p

Okej, till skolan var det. Jag ska bara...

Söndagsplaner

Jahopp, tredje [hg]-passet för denna månad avklarat! Är lite stolt över mig själv då månaden ju knappt hunnit börja :P Över lag var det en lugnt kväll, men vi lyckades sälja bra trots det. Teorin om varför bygger på att lärare dricker mer drinkar.

Igår va det även dop för minstingen Selma. Hon uppskattade inte vattnet på huvudet, men annars vekade hon hyfsad likgiltig :p Sov igenom presentöppnandet och allt. God mat och fika bjöds det på dessutom :)


Det är typiskt obra med bara en dator i hushållet. Hur klarade vi oss förr?? Det blir återupplivningsförsök på min dator i veckan som kommer, jag ska bara försöka få tag på en sladd. Det är ju liksom det som behövs. Robin tycker hur som inte om att jag knuffar bort honom från hans dator i tid och otid. Men jag måste ju kolla min mail och allt annat oviktigt!

Nu gott folk ska jag försöka tjata till mig lunch (sent jag vet, men vi väntar på bakfulla människor och sånt kan ju ta ett tag). Det står pizza på menyn om jag förstod rätt. Jag som har en supergod kyckling i kylen... Nåja, pizza är bra söndagskäk. Därefter ska jag övertala Robin till att lära mig spanska. Vi hade tydligen en inlämningsuppgift om 1½ vecka. Me llamo Malin...? Vad jag kan! Dags att panikpluga... 1000 glosor borde väl gå o lära sig på en vecka...??

Fasen

Det är tur att jag inte är pank just nu. Undra hur mycket en ny sladd till datorn kostar? Min är en aning kaput om man säger så. Den har glappat lite ett tag, men idag bestämde den för att sluta funka helt. Mer eller mindre. Man har kunnat vrida och vända lite på sladden, där den nötts sönder, men jag insåg precis att den metoden inte längre fungerar.

Det är väl tur att sladden bestämde sig för att sluta fungera idag och inte igår. Idag hade jag och Claudia nämligen redovisning av vårt matlab-program, som jag har här på datorn. Hade ju varit kul om datorn dött mitt i. Labb-asistenten var smått mistänksam till min sladd, ifall han kunde få stötar.

Kan väl sammanfatta med att min sladd numera sprakar och därför tänker jag nog inte använda den nått mer. Imorgon blir det stan för att shoppa en ny!

Go morgon!

Gäääsp! Gissa vem som redan har varit uppe i tre timmar? Inte konstigt om man är trött då. Skolan börjar inte förän i eftermiddag, men med tenta-p så nära in på kan man lika gärna passa på att plugga även på förmiddagen. Trots den tidiga morgonen tänker jag inte bege mig mot skolan riktigt än. Det beror bara delvis på regnet utanför. Jag är ju trött. Dessutom har jag en sjuk liten ynklig pojkvän här hemma som vill ha uppmärksamhet :p

Till nio tänkte jag sitta i baljan med dagens första kopp te i handen. Då har jag tre timmars plugg framför mig innan det är dags för lunchmottagning och därefter två labbar. Härlig långdag med andra ord. På kvällen är det kravall orginal på [hg] som jag är smått sugen på att besöka. Det blir däremot knappast nån lång utekväll, det är ju ändå mitt i vecka och skoldag imorgon.

Kan det inte bara sluta regna snart så jag kan bege mig?


Helgens bravader

Söndag! Detta firades med sovmorgon till halv elva. Nice. Kom ju faktiskt inte i säng förän tre ungefär så tycker det var helt okej att sova så länge.

Det blev ju en helhelg med [hg]-jobb. Fredag i baren och lördag i entrén. Helt okej ändå, även om jag var smått opepp på att jobba igår. Väl på plats var det ju hur kul som helst. Första timmarna var det rätt lugnt, de som härjade mest var vakterna själva. När de väl började dyka upp folk så testade de hur många gånger de kunde få folk att visa legg. Fyra vakter pluss mig blev fem gånger. Stackars människor blev nog smått oroliga över varför vakterna var så noggranna. Moha :p Sedan snodde den ena vakten mitt jobb så då snodde jag hans. De andra vakterna tyckte vi skulle hitta någon som jag skulle få slänga ut, men tur nog gjorde de inte verklighet av sitt hot. Jag, slänga ut nån? Skulle inte tro det, det är jag ju alldeles för snäll för. Eller...?


Idag vankas det plugg. Ja, du hörde rätt. Jag har ju gått och blivit en såndär skötsam student som bara pluggar och inte har något liv. Skojjigt värre. Det är ju bara två veckor kvar till tenta-p och ångesten har slagit till med full kraft. Så det blir till att plugga tio timmar om dagen, minst, så att jag för en gång skull vet vad jag gör på tentorna. Dessutom vore det ju hysteriskt roligt att sätta en femma på t.ex. fourieren. Tror folk skulle börja hata mig på riktigt då...

RSS 2.0