Nya tag, ny termin

Då har jag avverkat två hela dagar på den nya terminen men det känns ungefär som två veckor. Jag kommer hela tiden på mig själv med att behöva påminna mig själv om att det bara är tisdag.

Jag har ägnat de två första skoldagarna åt att jaga kurslitteratur, utan allt för står framgång. Hur svårt ska det va att se till att böckerna som är tänkta att användas i kursen finns tillgängliga vid kursstart?! Ja, jag har varit smått irriterad över detta hela dagen idag. Imorgon hoppas jag på att jaktlyckan har vänder helt enkelt.


För övrigt har mycket hänt sedan sist. Jag skrev tentan och klarade den (jippi!), det har varit nolle-p med gycklegasque och München Hoben. Bröllop har också avverkats, ända uppe i Skellefteå. Det blev en rolig roadtrip dit och hem, hotellfrukost gånger två samt ett sagolikt bröllop, sämre kan man helt klart ha det. Svartan har kommit och gått, med allt vad det innebär. Och slutligen har skolan dragit igång igen, och med den verkar även hösten ha hittat hit...

Av någon anledning verkar även skolstarten ha lockat fram mina sömnproblem. Eller kanske det är de elva kopparna te jag hinkat i mig idag? Bäst att bara dricka tio koppar imorgon helt enkelt, för att vara på den säkra sidan!


Tentaplugg

Då sitter man i skolan igen. Det är inte många dar kvar till tentan nu och självklart har jag ett fullspeckat schema.

Dagen inleddes, med allt för få timmars sömn i bagagen, med att måla y-sektionens märke i märkesbacken. Efter tappra två timmar bad jag om att få gå ifrån eftersom jag har en del tentaplugg som jag vill hinna med. De verkar dessutom klara av att måla alldeles utmärkt utan mig, så jag tror inte de kommer sakna mig allt för mycket. Nu sitter jag då i ett grupprum i c-huset och räknar tentatal på tavlan. Om mindre än fyra timmar är det dags att packa ihop för att gå på styrelsemöte. Därefter får jag bege mig hemåt och då ska jag hoppa i säng på en gång. Eller möjligen ge mig ut och springa en sväng, tanken var ju att jag ska komma igång med träningen igen.

Morgondagen har ungefär samma saker att bjuda på. Märkesbacken ska målas klart om de inte hunnit med det idag, det ska tentapluggas och det ska gås på styrelsemöte om vi inte hinner klart med allt idag. Med en del tur kan jag stryka allt förutom tentaplugg, vilket jag ju så klart hoppas på.

Dags att ta tag i nästa tentatal!

Back to school

Då sitter man åter här i skolbänken. Skolböckerna trängs med datorn, ett paket kex och en termos med te. Ibland önskar jag att jag hade lite mer fantasi vad gäller den ätbara studiemotivationen.

Tentapluggandet går än så länge över förväntan. Det är kanske inte så konstigt då mina förväntningar var rätt låga. Som jag alltid brukar säga, man kan hoppas på det bästa men gör klokast i att förvänta sig det värsta. Då kommer man aldrig att bli besviken. Men för att gå emot mig själv en aning tänker jag ändå förvänta mig minst ett godkänt på måndagens tenta!


Normalt sett borde jag ha tre dagar kvar till tentaplugg efter denna. Så är inte fallet. Förutom imorgon, då planen är att plugga tillsammans med Malin så att jag kan hjälpa henne med hennes c-uppsats, har jag andra saker än plugg inplanerat. Det ska målas sektionsmärken i märkesbacken och det ska sittas i styrelsemöten. Det låter kanske inte mycket för den oinvigde, men tro mig när jag säger att det där kan dra ut på tiden.


Förra veckan utnämnde jag till min officiella sommarlovsvecka. Det hanns med både bad, Skänninge marken och teambuilding med Y-sektionens kansli.

Fri!

Sommarjobbet är över! En mycket härlig och befriande känsla måste jag säga. Inte för att jag har ett direkt hemskt sommarjobb, men det är ändå jobbigt att jobba. Logiskt nog.

Min första lediga dag har jag då tillbringat med att uträtta diverse måsten. Jag inledde dagen med en tur på stan tillsammans med Malin, där jag försökte byta en tröja jag köpt, men det slutade med att jag retunerade den eftersom de inte hade den modellen i rätt storlek. Sedan svängde jag förbi banken och beställde nytt bankkort eftersom det jag har nu är så pass slitet att jag inte vågar försöka ta ut pengar med det eftersom risken är allt för stor att bankomaten äter upp kortet. Nytt skulle dyka upp inom tre till fem bankdagar. Därefter köpte jag efter mycket om och men en ny kallender. Slutligen slank det med en liten present till lilla Selma som fyllt år samt lite kläder till mig själv.

Annat nyttigt jag gjort idag är att jobba med Y-sektionens budget. Den måste ju modifieras en aning och so far ser det rätt lovande ut ändå.

Jag hade vaga planer på att ge mig ut och springa ikväll, men så blev inte fallet. Istället blev det donken till lunch och pizza till kvällsmat. Men jag cyklade ner till stan och hem igen hela två gånger. Det väger väl upp det hela?

RSS 2.0