Önskelista

Då var det snart dags igen, på måndag fyller jag år! För den som undrar följer här en liten lista på saker som mina födelsedagspaket gärna får innehålla:

  • Träningskläder, då framför allt en jacka
  • Tränings/löparskor som är skonsamma mot mina hälar
  • Böckerna Imorgon när kriget kom, När natten är som mörkast, Den tredje dagens kyla, Nu är mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sidan gryningen av John Marsden (kanske inte finns på svenska, så engelska funkar lika bra)
  • Router
  • Jeans
  • Cykelpump
  • Cykelkorg som man skruvar fast fram på cykeln (inte en sådan som man hänger på för den blir snodd direkt)
  • En stor tavla att ha ovanför soffan
  • Tidningsprenumerationer: cosmopolitan, nån mattidning, illustrerad vetenskap, burda mm
  • Trasmatta att ha i köket (färgglad!)
  • Termos, minst 1l
  • Gummistövlar, gärna i nån rolig färg (ej rosa eller liknande) och med nått roligt mönster (ej hjärtan eller annat löjligt)
  • Hörlurar/snäckor till datorn
  • Anmälan till nått motionslopp typ blodomloppet och/eller Lidingö Tjejlopp eller något liknande
  • Kursbok i spanska: Caminando 1, Waldenström, E., Westerman N., Wik-Bretz, M. (3: e upplagan) Natur & Kultur. (2007)
  • Pengar


Helg! Helg?

Har kännt mig halvt däckad hela veckan, vilket inte direkt varit optimalt med tanke på hur mycket jag har att göra i skolan. Nu verkar det äntligen gått över! Energin är återvunnen och det har utnyttjats till att röjja i lägenheten. Det är inte klokt vad man kan stöka ner på mindre än två veckor. Nu ser här bättre ut, även om det bara är en början.

Har även lekt cykelmekaniker och försökt få både växlar och bromsar att funka. Har även passat på att smörja kedjan som höll på att rosta ihop helt. Nåja, bromsarna har funkat lite halvt på senaste tiden, vilket knappast är en bra sak. Så jag hittade lite skruvar att skruva på och det verkar ha gjort susen. Vad gäller växlarna verkar den ena "ratten" som sitter på ena sidan på styret gett upp totalt. Den går knappt att vrida. Och växeln hade hamnat i lättaste läget. Detta har jag försökt rätta till, med lite sämre framgång. Numera har jag växeln i det läge jag vill ha den i (för det mesta) men den lär nog inte gå att ändra på... Vågar inte skruva på fler skruvar, lyckades lossa hela växelvajjern och fick brottas lite med att få tillbaks den på rätt plats. Ska liksom inte förstöra den enda cykel jag äger. Nu återstår bara att skruva loss cykelkorgen och försöka banka lite på den så att den återfår cykelkorgsform. Just nu ser den mest mosad ut. Eller så önskar jag mig helt enkelt en ny cykelkorg i födelsedagspresent... Vi får se hur bankandet går först.

Jag hade jättebra planer för kvällen tidigare. Uppläget såg ut som så: plugga 40 min, titta på ett avsnitt av How I met your mother, upprepa. Bra upplägg, lite svårare att följa. Det blev en herrans massa avsnitt serier, men inte lika mycket plugg... Men, allvarligt. Plugga på en fredagkväll? Nä precis.

Helgen ser rolig ut för min del. Imorgon blir det upp med tuppen och hoppas på att bussarna går någolunda som de ska, för här ska jobbas. Är troligen hemma runt tre igen då det ska labbas fram till sju. Därefter beger jag mig mot [hg] och drinkbaren. Mer jobb alltså. Söndagen blir inte lika varierande. Då är det skolan och plugga reglerteknik som gäller hela dagen. Labbförberedelser, jo jag tackar. Helg får jag ta någon annan gång.

Nu ska jag avverka några avsnitt serier innan det bär av mot sängen!

Fullt upp

Ojoj, vad jag hunnit med dessa två veckor. Åre var toppen, även om mina knän inte riktigt håller med längre. Eller min plånbok. Men det var det klart värt! Sedan, i ett svagt ögonblick gick jag med på att jobba fredag och sedan även lördag direkt efter Åre. Kändes smart just då, kanske inte lika smart när jag kom hem kl. fyra på fredagsmorgonen och började kl. åtta. Och slutade klockan sju. Sömn är så överskattat.

Den gångna veckan har också varit händelserik. Var lite sjuk i måndags, men det gick tack och lov över. Under tisdagen och onsdagen var det LARM och jag raggade spons till sektionen, med goda resultat. Tror jag iaf, återstår att se när man ringer företagen sen. Men jag fick ju deras nummer, så det verkar lovande! Försökte även ragga lite sommarjobb, men med lite sämre framgång. Men det ska nog gå att ordna. Resten av veckan, alltså sen i torsdags, har jag ägnat all min tid åt VSR! Och jag är rätt nöjd med min insats. Jag har förvisso insett att jag nog, kanske, eventuellt, är lite för gammal för tredagars, men en gång om året ska man väl orka med. Kul är det iaf.

Idag har jag slappat och njutit. Lagat god mat, tittat på serier och slappat lite till. Härligt! Nu har jag två veckors neglekt av skolarbete och hushållsarbete att ta igen. Känns... härligt. Eller kanske inte, men ska bli rätt skönt att återgå till vardagen och göra lite nytta.

Appropå det här med sommarjobb. Jag har ju för visso ett. Tror jag. Tydligen är det lite si och så med hur mycket schemalagt behovarna får, vilket påminner mig om hur välfyllt mitt schema var i somras. Jag hade ju iaf råd att betala hyran, till slut. Men det var också allt. Dessutom skulle jag vilja ha ett jobb inom rätt område, något som jag kan ha nytta av i min framtida karriär. Att få in foten någonstans vore liksom toppen. Och kanske lära sig nått nytt och användbart på samma gång. Om två veckor, då jag förhoppningsvis fått iordning på studierna och allt igen, så tänkte jag sätta mig och skriva cv och ansökningar och allt såntdär! Sen är det bara att hålla tummarna :)

Nu ska jag återgå till att titta på serier, chatta med folk, slösurfa, planera veckan och så vidare. Ja, allt på samma gång. Jag har lite koncentrationssvårigheter :p

RSS 2.0