Trött

Då var första tentan över. Knepig var den, men det kanske beror på att jag pluggat för lite... Nåja, nu behöver jag inte bry mig om denna kurs på ett tag iaf :)

Dags att ta tag i nästa tenta som är på fredag. Måste lista ut vad jag måste hinna läsa och vad jag borde kunna. Knepigt. Men det ska väl gå det här med!


Hur som så är jag väldigt trött o funderar på att krypa ner i sängen ett litet tag. Vore inte alls fel om man säger så :) Ska jag läsa en massa så kommer jag ju somna vilket som, lika bra o göra det bekvämt för en :p

Och när tenta-p närmar sig...

...så blir jag så klart alltid förkyld. Ja, det är faktiskt sant. Alltid. Eller åtminstone ofta. Hur är det möjligt? En viss person som senare kommer få sitt straff antydde att det beror på att jag till tenta-p tar semester och koplar av. För det är ju då alla andra blir sjuka. Själv hävdar jag envist att jag inte alls slappar under tenta-p, det är ju då jag pluggar som mest!

Imorgon har jag tenta nummer ett. På fredag går tenta nummer två. Jag har en dag på mig att plugga till tenta nummer ett och en och en halv dag till tenta nummer två. Som bäddat för framgång, inte sant? Till tenta nummer tre har jag en hel vecka på mig, så det ska nog gå smärtfritt i alla fall.

Jag tänker trotsa min förkylning, har införskaffat motivation i form av choklad och cola och nu ska det pluggas så hjärncellerna yr!

Tiden flyger iväg

Då är terminen snart över och sommaren börjar redan göra sig gällande. Me like! Nästa vecka blir hektiskt. Ska hinna med en labb, två tentor, ett baljanpass, några cyckelturer samt ett [hg]-pass. Dessutom vill man ju gärna hinna med lite skoj också, så som att njuta av värmen, umgås med Robin och vänner och kanske även bara ta det lite lugnt. Phju, det kommer bli en jobbig vecka.

För övrigt är mitt lilla robotprojekt så gott som över. Det är bara ett möte kvar, sedan borde vi va klara och godkända! Yay :) Med tanke på hur bra min grupp samarbetat känns det som ett smärre under att vi faktiskt verkar ha blivit godkända. Otroligt rent ut sagt. Dessutom hittade vi vår försvunne gruppmedlem. Vet dock fortfarande inte var han höll hus eller varför han gick upp i rök bara sådär. Skumm kille helt klart.

Helgen har iaf varit skoj. Hanna kom på besök eftersom Elenor hade födelsedagsfest. Så Hanna och jag har gjort Linkan osäker. Eller kanske inte. Men vi hade trevligt. Vi tittade på film med Bettan och Elenor i fredags kväll, vi var en tur på stan igår samt var på Elenors fest så klart. Och idag blev det bakismat med Robin. Fast det va bara Robin som va bakis eftersom Hanna o jag tog det lugnt igår :P

Nu har Hanna åkt hem och jag har varit duktig. Rensat bland böckerna i bokhyllan, blivit anfallen av dammråttorna som byggt bo där, diskat, gjort matlådor, rensat bland mina kläder och diskat lite till eftersom matlådslagandet skapade mer disk. Nu ska jag sätta mig och plugga vågfysik. Blää... Men det måste göras, labb imorgon och tenta på onsdag. Suck


Mycket dålig timing...

Jag trodde då inte att detta robotprojekt kunde gå mycket värre. Jag menar, min grupp har varit sådär lagom dysfunktionell så man vill slita av sig håret emellanåt. Det har tack och lov funnits åtminstone två personer i gruppens om inte orsakat några problem. Så därför kommer detta nya problem som en blixt från klar himmel. Vi kan nämligen inte hitta Anders... Han försvann någon gång innan lunch, han lämnade sin nyckel och har sedan dess inte gått att få tag i. Hur länge måste man vänta med att anmäla folk försvunna?

Detta är väl både passande och mindre passande om man säger så. Det negativ är att vi måste med största sannolikhet byta sensorer och Anders är den enda som vet hur sensorsystemet fungerar. Därför skulle det ta på tok för lång tid om någon av oss andra nu tvingas försöka sig på detta konststycke. Det positiva är väl lite det samma, vår lärare borde ha visst överseende med att en gruppmedlem bestämmer sig för att gå upp i rök och därför kanske vi kan få godkänt ändå.

Men okej, helt ärligt. Jag hoppas verkligen att det inte har hänt honom något och att han dyker upp imorgon, även om det bara är för att tala om för oss vilka idioter vi är och att han inte vill fortsätta arbeta med oss...


GHAAAAA

Varför var jag tvungen att få den mest inkompetenta människan av dem alla i min grupp? Han må vara smart när det gäller att programmera och räkna matte, men när det kommer till sociala situationer och projektarbete tar han priset för bästa jubelidiot. När jag försöker påpeka för honom att det är hans fel att vi inte kan leverera, att det enda krav kvar att uppfylla är helt beroende av hans ansvarsområde, ja då börjar han genast skylla på andra. Han har inte en enda gång tittat på kravspecen eller tidsplanen. Han har inte en aning om vad vi faktiskt har lovat kunden, trots att vi har pratat om det varje vecka. Han har framför allt ingen koll på att han inte kan bete sig så som han gjort.

I onsdags hade jag satt deadline att då skulle roboten vara klar. Vi skulle ses klockan fem för att pricka av krav och så att alla skulle få se att saker och ting fungerade. När vi alla var samlade höll ovan nämnda person fortfarande på att testa robten och försöka få den att göra som den skulle. Så vid sju tog vi övriga fyra middagsrast. När vi kom tillbaks en timme senare hade ovan nämda gått hem! Trots att det var hans område som inte fungerade och så klart utan att säga till mig. Vi andra satt kvar till två och försökte få roboten medan han senare ursäktade sitt beteende med att han ju måste sova. Tydligen gör inte vi andra det.

Så först idag fortsatte dessa två med att testa roboten och konstaterade att det inte funkade och gick hem! Sedan talade denne jubelidiot om för mig att roboten inte funkade som de ville och att de måste byta sensorer. Jaa... Det är ju bara det att det är långhelg och sådant får lärare och handledare njuta av, så det finns inga här som kan lämna ut några nya sensorer till oss förrän på måndag. Och ja just det, på måndag klockan 16.00 ska vi lämna in den tekniska dokumentationen, den som ska beskriva roboten. Lite svårt att lämna in något som stämmer när vi inte vet om vi ens kommer få saker och ting att fungera som de ska.

Och det är verkligen enbart detta som är kvar att göra, det enda som inte funkar är att roboten inte kan gå i labyrint! Och ovan nämnda idiot tror att han kan göra något annat under måndagen... Jag har mailat kunden och bett om uppskov och mailat handledaren med hopp om att han kollar mailen under helgen, men som det ser ut vankas ett U i denna kurs. Är inte alls sugen på att ta fallet tillsammans med jubelidioten, jag kommer tala om för kunden varför vi har misslyckats med projektet och förhoppningsvis blir inte alla underkända.

Dock måste jag ju säga att jag mer än gärna gör om projektet nästa år, då jag ju vet hur vi ska arbeta och hur saker och ting fungerar. Det vore dessutom trevlig att vara i en grupp som fungerar och alltså få möjligheten att tycka att detta projekt varit rolilgt att göra. För detta är fan i mig inte roligt nånstans!


Kvällens planer

Regn, regn, regn... Trots detta ska det grillas ikväll!

Ja, dagens planer ser ut som så: Först ska det pluggas, så nästa anhalt är skolan. Där ska det läsas teknisk rapport och titta till roboten. Med en massa tur kommer vi även kunna göra våra slutliga tester för roboten, då ska jag montera upp en jättebana som den måste klara av, allt enligt de regler som vi har fått. Därefter bär det av till grillningen, förhoppningsvis är klockan runt sju då. Där ska det ätas och umgås i nån timme innan jag beger mig hemhem på cykel! Beräknad ankomst hemhemma: ca 23:00... Faktiskt inte alls orimligt, om jag åker ifrån Linkan vid nio och det är tre mil borde det ta ungefär 1½ timme, men eftersom jag är superotränad så tar det nog två.

Så då blir det till att krypa till kojs och försöka återhämta sig, för senast till lunch dan därpå bör jag bege mig hemåt igen. Hinner vi dessutom inte testa roboten idag måste det göras imorgon och då blir det till att bege sig ännu tidigare. Hur som, så är det personalfest på [hg] imorgon, och med största sannolikhet missar jag lekarna på dagen, men sittningen på kvällen ska jag allt va med på!

Så jag har ett fullspeckat schema de kommande dagarna. Skoj skoj. Dessutom är det skifte på söndag, och det vill man ju inte missa :)

Fördelen med helgens planer: jag kommer ha fått ihop 6 mil till tjejvättern

Nackdelen: misstänker att det blir en eller två cider på sittningen som förstör träningen en aning... Och jag måste umgås med min osamarbetsvilliga grupp minst en utav dagarna...


Bullar och cola

Robin har köpt hem cola som vi ska ha imorgon, och så klart har jag trånat efter den hela dagen. Nästan iaf. Så nyss så sa han att jag kunde få ta ett glas, med betoning på ett. Jag försökte med alla tänkbara ledsna miner för att utöka detta glas till fler, men utan framgång. Då slog det mig att min käre pojk äger stora enliters-sejdlar som ju faktiskt är ett glas. Dock insåg han så snart jag bytte ut mina sura miner vad jag hade i åtanke och förstörde för mig genom att säga att dessa sejdlar inte räknades som glas. Inte ok! Så nu sitter jag här med mitt normalstora glas, fyllt till brädden med cola. Nåja, jag är ändå rätt mätt för tillfället så ett glas får väl räcka :)

Anledningen till min mättnad är en alldeles för stor portion bulldeg. Ja, jag fick rycket och bakade bullar. Degen var hur god som helst iaf, nu återstår bara att smaka bullarna. 2/3 av dem kommer säkerligen vara goda, den resterande andelen ser ut som kolbitar och inte ens Robin ville äta upp dem... Men nu måste jag nog norpa åt min en bulle innan Robin ätit upp allihopa :P


Negerbollens dag

Jag och Robin har precis bakat negerbollar! Och ja, det heter negerbollar och inte chokladbollar.

Nu ska vi mumsa i oss dessa bakverk och titta på Bumbibjörnarna :)

Kan inte sova

Nepp, jag försökte och det gick inte. Sängen är på tok för mjuk och min rygg gör ont bara jag tänker tanken att lägga mig där i. Men sova bör man, jag ska ge det ett nytt försök snart.



Blubb blubb

Det blev inte så mycket sova av inatt, så snart jag la mitt trötta huvud på kudden blev jag klarvaken. Där låg jag och funderade på livets orättvisor innan jag lyckades slumra till efter fyra. Yay, precis vad jag behövde... Inte. Nåja, är trots det rätt utvilad, kan ha något med min sovmorgon att göra :p

Har konstaterat att jag är i extremt behov av en ny säng. Nu här nämligen ytterligare två plankor lossnat undertill, och sängen blir bara mjukare och mjukare. Min rygg kommer att hata mig om jag inte byter ut sängen snart, men är man fattig så är man. Jag hoppas just nu på ett fullspeckat schema på jobbet i sommar så att jag tjänar en sådär 50 000. För det vore inte fel alls! Då skulle jag ju nästan kunna ha hälften kvar efter att betalt skulder och betalt hyran. Pengarna som blir över skulle lätt gå till en ny stor, säng samt några fler hyror istället för att ta csn. Ja, drömma kan man ju.

Btw så tror jag att jag fått årets första myggbett! Inte okej nånstans, men jag antar att det är ett bra tecken på att sommaren är påväg? Eller så är det bara jag som fått nått lustigt hudutslag som kliar likt ett av dessa blodsugares bett.

Nu måste jag nog snart bege mig ut i regnet och upp till skolan. Måste se till så att den där dumma roboten blir klar någon gång utan att vissa gruppmedlemmar dödar varandra på kuppen. Eller okej, den ena gruppmedlemmen lär döda den andra, men inte tvärt om. Eller ja, inte i en närkamp utan vapen iaf. Men man vet ju aldrig.. *suck*

Jag som hoppades på att kunna ta en liten cykeltur hemåt snart, men det blir inget med det denna vecka iaf. Hoppas just nu på att det ska bli av på fredag nästa vecka istället, har med lite tur tid med det då. Annars får det bli veckan efter det, eller veckan efter det, eller... Ja, ni fattar... Jag kommer ha lite tid i augusti iaf, fast då ska jag ju plugga till mina två mattetentor. Dock borde det gå att ta en dag ledigt när helst jag känner för det, så augusti ser vi fram emot. Då ska det även nollas nollan och njutas av sommaren, samt en och annan festlighet ska hinnas med, för att inte tala om Svartan :) Fick dock frågan igår om jag kunde tänka mig att jobba på Svartan... Ehm, njaa jo kanske? Var det en kuggfråga? Vilket som ska jag ändå skriva en tenta samma dag, så kommer likt förbannat att missa halva festligheten.

Såg för nån vecka sen filmen Donnie Darko, och jag har nu fått låten Mad world på huvudet. Men den är ju så bra! Filmen var helt okej också, om än väldigt märklig och ja, konstig.


 


Givande dag

Sicken produktiv dag. Har hunnit fixa en hel del här hemma, dock har det inte blivit lika mycket plugg. Men vad gör väl det, jag har hela helgen på mig...

Väntar snällt på att Robin ska dyka upp, så ska jag bjuda på lite kyckling som jag håller på att tillaga. Måste ju ha matlåda! Så ska koka lite ris till detta sen, steka lite wokgrönsaker samt försöka göra någon sås till.


Jahopp, nu ska jag fortsätta med min produktivitet, ska hänga upp kläder och dammsuga o en massa annat. Kanske spar lite till imorgon, vi får se :p

Hungrig

Min mage skriker efter mat, men jag är för trött för att orka reagera. Dessutom har jag ingen aning om vad jag ska mata magen med, idétorkan vet inte sina gränser. Överväger att gå till Hemköp och göra slut på mina sista slantar, men det känns inte heller så välmotiverat när det finns makaroner här hos Robin...

Ja, det blev [hg]-jobb igår, och istället för fulla utbytesstudenter så var det gott om fulla festerister. Anledningen var att det var tackfest för de festerister som jobbar på [hg]. Fulla och glada var de, dock hade nog hälften däckat redan runt tolv. Orutinerat! Kunde även konstaterat att d-arna har gått och blivit desperata på grund av bristen av tjejer på deras program. "'Ja, jag är inte så kräsen, jag tar vad jag kan få" yttrades av en full d-are efter att han hånglat upp killen som stod brevid honom...

Har förresten fått hem papper om att jag nu är anställd som studentvägledare på riktigt, så nu väntar jag snällt på första lönen. Vore ju inte alls fel om en tusenlapp fick för sig att trilla in på mitt konto typ nu :)

Nördintriger

Tänk om mina små nördar till projektmedlemmar kunde sammarbeta som vuxna människor. Tänk vad mycket lättare mitt jobb skulle bli då. Ja, tänk...


Ja, det blev ingen cykeltur idag. Skulle ju hinna med sådant trams som att äta kvällsmat och sedan smälta maten innan cykelturen och sedan hinna cykla innan det bliv mörkt. Så tiden räckte inte riktigt till helt enkelt. Men skam den som ger sig, den nya planen är nästan bättre. Väckarklockan står på 05.55 och då ska jag upp, hoppa i träningskläderna, äta ett ägg, och sedan bege mig ut på cykeln. Minst två mil kommer det bli. Väl hemma framåt sju åtta blir det frukost och sedan skolan. Jag är nästan lite stolt över mig bara för att jag planera detta. Tänk om jag faktiskt gör det också, gissa hur stolt jag kommer va då! :P


Nu ska jag fortsätta tjura lite över vuxna människors oförmåga att hålla sams samt kanske titta på tv eller slappa eller, ve o fasa, plugga lite.

Ny vecka

Robin har lite roliga grannar, jag tror jag nämnt det tidigare, de är ett gäng indier i lägenheten snett nedanför. Nyss var en av dem utanför på gräsmattan med hörlurar och dator och gick omkring. Mysko. Saknades bara nån slags antenn till datorn så hade jag börjat tro att de spionerade på oss :P Men han hoppade snabbt in genom fönstret när det dök upp nån på cykelvägen. Det där fönstret missbrukas flitigt som dörr måste jag säga...'

Har precis kommit hem från skolan. "Skoldagen" inleddes med ett förmiddagspass i Baljan, så jag fick snällt studsa upp vid sex. Har vräkt i mig kakor och cola, det är ju gratis när man jobbar. Fick sedan stressa till mitt lunchmöte, blev bara en kvart sen och under denna kvart verkade vissa gruppmedlemmar ha hunnit irritera halvt ihjäl sig på varandra. Mindre kul med folk som får raseriutbrott... Mindre vuxet också för den delen, men den diskussionen tänker jag ha med berörd person tidigast imorgon, vill gärna att han hinner lugna ner sig lite först liksom. Har iaf fått ha ett snack med den andra personen idag. Väldigt kul när båda inte förstår att det även är deras fel. Jag vill minnas att man redan i förskoleåldern fick lära sig att det aldrig är ens fel att två tryter. Varför kan de inte bara bete sig vuxet? Jag ska fasen leta upp en kurs i konflikthantering så jag vet vad jag ska ta mig till...

Hur som, nu är jag hemma och nu ska jag ta tag i pluggandet. Ingen vidare effektiv dag hittills med andra ord. Ska även fixa lite mat innan det bär av på årets första cykeltur! Har tänkt beta av 2 mil idag, får se hur ben och bak mår efter det. Men tjejvättern är om cirkus en månad så det är bäst att sätta fart :)

Btw så har Baljan fått nytt påste :) Det såg riktigt lovande ut, dock smakar hälften av det rätt mysko. Det knallrosa tet var lite för mycket om man säger så, däremot fanns det även vanligt hederligt earl gray te samt ett med citron och ingefära. Spännande, o de hade riktigt snygga förpackningar också!


Pluggeliplugg

Ja, min hjärna verkar vara inställd på sommarvärme idag. Två gånger har jag varit på väg ut genom dörren utan jacka. Det må vara vår, men enbart t-shirt är aningen kallt.

Jag har då idag hunnit med att chockat Robin genom att gå upp frivilligt innan nio, tvätta (därav mina två turer ut genom dörren) samt att plugga lite. Efter lunch bär det sedan av upp mot skolan, igen... Ja, min kallender är full med sådana aktiviteter. Planeringsmässigt har jag inte en enda ledig dag förrän 13 juni. Och eftersom jag inte fått schemat från sommarjobbet än så kan jag ju inte ens vara säker på att denna dag kommer att vara ledig.

Men hör och häpna! Jag ligger faktiskt före i min studieplanering. Ja, de uppgifter jag håller på med just nu ska jag inte göra förrän på tisdag enligt min kallender. Inte illa för någon som aldrig tidigare ens legat i fas med sina studier, än mindre före. Detta tenta-p kanske faktiskt kommer gå bra :) Det enda som saknas nu är lite studiesällskap, gärna av någon som har koll på vågfysik och sannolikhetslära...

Helg var det ja

Då var det snart dags att bege sig mot skolan. Ja, tanken är iaf att jag ska skruva på roboten hela dagen, men det årterstår att se om någon annan i gruppen är där. Jag har nämligen ingen nyckel till våra skåp där vi förvarar robot med tillbehör, så det blir svårt att få något gjort om ingen är där.

Vilka härliga helger man har att se fram emot alltså :p

RSS 2.0