Den eviga väntan

Kan jag inte få gå och lägga mig snart?!? Sitter och väntar på att pajen som jag har i ugnen ska bli klar, men den verkar ta en halv evighet på sig. Den har ju varit inne i säkert 50 min nu, tycker allt det borde räcka. Jaja, vad gör man inte för att ha lite mat till morgondagen?

Sitter även och väntar på att tentaresultatet ska trilla in. Det lär nog dröja ett par timmar till, men senast imorgon lunch borde jag fått besked. Då är det nämligen tentavisning, som jag tänkte lyckas smita iväg på. Vissa är ju lägligt nog uppbokade hela lunchen... Hur som så har jag fått in resultatet på labbarna i kursen men det finns inget tentaresultat. Det kan betyda två saker: failad tenta eller ej inrapporterad tenta. Hoppas ju så klart på det sistnämnda. Håller tummarna!

Imorgon bär det dessutom av mot huvudstaden och vidareutbildning med sommarjobbet. Är ju sådär lagom pepp på att vara borta tre dagar, men å andra sidan tänker jag inte klaga. Säger bara ett ord: hotellfrukost! Omnomnom.

Herr käre sommarjobbschef har fixat bussbiljetter åt mig och idag fick jag mail om att det bara var att komma förbi kontoret och hämta dem. Eh, bra framförhållning där! Så det blir en tur ner på stan imorgon efter lunch för att sedan bege mig hem och packa. Plugga får jag göra när jag sover. Eller vänta nu...

Nehej, är du klar nu pajen?

En liten update

Allvarligt... Sitter igen och väntar heltspänt på tentaresultat som borde trillat in för flera dagar sen. Vad är det för fel på lärarna? Ok, sist var det tydligen systemets fel, vilket ju säkert kan vara orsaken denna gång också. Men kom igen, två gånger på raken? Ge mig mitt betyg! NUUU!

Hur som, här händer det grejer vill jag lova. Det kan ju bero på att jag inte skriver så ofta nu för tiden så det hinner hända en del mellan varven. Fast vi kan väl låtsas som att det beror på att jag har ett spännande och innehållsrikt liv, ok?

Så vad har hänt sedan sist? Jag har pluggat halvhjärtat och önskat mig långt härifrån. Närmare bestämt till någon varmare plats utan några måsten. Önsketänkande, men så sent som idag var jag hos polisen och beställde ett pass. Så nu ska det sparas pengar så kanske jag faktiskt kan ta en liten detour till denna önskestrand. Eller bara en weekend någon annanstans än här hemma.

Jag har sagt upp mig från [hg], så nu kommer man se mig där allt mer sällan. Eller ja, allt mer sällan på den sidan av baren åtminstone. Jag kommer dock bara gå i pension, så två gånger per termin kommer jag fortfarande underhålla alla små dräggfulla gäster med goda drinkar och arga blickar varje gång de vill ha en Orup.

Om ganska så exakt en månad så slutar jag även jobba som studentvägledare. Elaka små byråkrater låter mig inte jobba mer än två år så det extrajobbet är snart ett minne blott. Så jakten efter ett nytt jobb har börjat. Dock verkar det som om den kanske inte blir så långvarig, för i går (samma dag som jag fick papprena på att jag inte fick fortsätta jobba som studentvägledare) så hörde en gammal kurskamrat av sig och undrade om jag va intresserad av att ta en del av hans vikariat som mattelärare på en skola i Norrköping. Vilken tajming! En del har flyt om man säger så. Hur det blir med det hela återstår att se, men jag tycker att utsikterna ser lovande ut.

För någon vecka sedan hade vi även vårmöte på sektionen. Då presenterade jag en ny budget till nästa verksamhetsår och blev även vald till revisor till nästa år. Helt oengagerad kan jag ju inte vara. Fick även alla elakingar som förra året ville rösta emot att jag blev kassör att erkänna att de hade fel, då alla som jobbat med mig lovordade mig och talade om hur bra jag skött min post (säger vi, jag hörde ju inte allt de sa när de skulle rösta, men med tanke på hur diskussionen gick innan jag fick lämna rummet så kan de knappast sagt så värst elaka saker).

Jag passade även på att söka till Holgerspexet men hur det blir med den biten återstår att se. Får jag jobb så blir det nog inget spex, alternativt väldigt lite spex. Måste ju bli vuxen och prioritera rätt saker någon gång. Tyvärr.

Även i år blir det en liten runda på Blodomloppet. I år har jag fått ihop ett lag som består av syrrorna och mamma a.k.a. Team Rudin! Även i år blir det milen för min del, men hur jag ska lyckas slå förra årets resultat vet i sjutton. Det här med att hinna träna har inte varit det lättaste. Första träningspasset avverkades i söndags vilket resulterade i en väldigt trött och hängig Malin dagarna som följde.

För övrigt var jag på en liten shopping spree idag för att spendera födelsedagspengarna. Det gick ganska bra måste jag ju säga, målet var en vårjacka och ett par vårskor. Med mig hem fick jag tre par tajts, ett par byxor, en stickad tunika, en t-shirt samt en vårjacka. Inga vårskor dock tyvärr...

Min fina, nya vårjacka!


RSS 2.0