Svartan!

Phju, jag börjar nog bli för gammal för sånt här. Klockan nio börjades det, med pannkakor och valfri dryck, därefter så blev det sillfrukost och ännu mer valfri dryck. Detta följdes upp med en liten skogspromenad, även detta inkluderade valfri dryck. Därefter begav jag mig till donken och sedan hemåt. Då var klockan inte mer än strax efter sex. Till saken hör, tycker iaf jag, att jag är sjukt förkyld. Jag kände mig även lite febrig imorse, så jag gissar att jag kommer må hemskt imorgon. Och detta utan eventuell baksmälla.

Men! Kul har jag haft idag. Träffat massor med folk som jag känner och inte känner. Och jag sörjer inte riktigt att jag inte är på utediscot just nu. Det är ju inte direkt tort och varmt ute :P


Btw så är det så kul när man får veta sånt som sker på ens jobb, även om det "bara" är ett sommarjobb. Märk ironin. Jättekul att läsa om det i tidningen, verkligen. Jag ska fan skaffa nytt sommarjobb tror jag...

Den 25:e smäller det...

Löning! Yay! Det trillade in en hel del pengar på mitt konto idag och det roliga är att jag nu betalt räkningar och de flesta av mina skulder och ändå har jag lite pengar kvar. Jag kommer alltså har råd att leva denna månad. Kanon!

Jag har dock ett dilemma. Det är ju så att två av tre av mina arbetsgivare betalt in skatt enligt principen att de är min enda inkomstkälla. Så fel. Så dessa två har dragit ganska lite skatt. Jag har ju sagt till båda, men bara en lyssnade. Så då är ju den viktiga frågan: kommer detta innebära restskatt istället för skatteåterbäring nästa år. Jag är ju rätt så beroende av ett flertal tusenlappar i skatteåterbäring då man inte får speciellt mycket från csn sådär i slutet av sommaren och den första sommarjobbslönen trillar in i slutet av juli. Nåväl, jag hittade en rolig funktion på skatteverkets hemsida där man kunde räkna ut sin skatt för detta år. Sagt och gjort, och nu kan jag andas ut. Enligt dessa beräkningar så kommer jag betalt ungefär dubbelt så mycket i skatt som jag borde. Nu hoppas jag bara att detta stämmer...

Nu ska jag snart upp till skolan igen. Då tänkte jag passa på att köpa böcker inför terminstarten nästa vecka. Dock så verkar det mesta som jag ska ha inte finnas inne än (kollade lite förut idag). Lite surt.


Igår var det gyckelgasquen för nollan och såklart oss exare. Mitt tjat om att gyckelöva gav visst resultat, i år gick det faktiskt riktigt bra för oss. Iaf om man jämför med tidigare år. Sen att vi fortfarande är, och troligen kommer förbli, en av de sämre på att gyckla får väl va. Årets y6 är iaf grymma på att gyckla.

Nollan på stan

Idag har jag äntligen kommit ihåg att tömma kameran på bilder. Bra det då jag använde upp en massa minne på soppmiddagen i fredags. Filmade en massa gyckel. Tyvärr missade jag det första, och så klart det bästa. Det återstår ännu tre minuter på överföringen, så jag orkar inte lägga upp några bilder här. Istället ska jag och Robin krypa ner i sängen, se ett avsnitt av Bones och sedan sussa gott, allt innan klockan slagit tio.

Idag har jag vallat nollan på stan. Linköpingsborna borde va vana vid skrålande studenter, kanske det va därför de tittade så efter oss. För vi va så snälla och lugna så. Och så lekte vi ju underhållande lekar som folk stannade och tittade på. Hejjande publik är ju alltid skoj, men vår publik flinade mest. Inte så mycket hejjande där alltså.

Idag var det dessutom första dagen på det nya jobbet för Robin. Han verkar ha överlevt, men man kan ju aldrig veta helt säkert.

Nu ska vi sova!


En glassbild bjuder jag på. Nollan måste ju veta var man köper god glass.


Nolle-p

Här går det undan, hela första veckan av nolle-p har gått och jag hinner knappt va hemma. Upp varje morgon för att va i skolan till åtta och titta på när nollan ympar, sedan försöka få nollan att köpa biljetter under deras lektioner samtidigt som jag försöker tentaplugga och sedan iväg på någon nolleaktivitet på kvällen. Dock är jag en skötsam fadder måste jag säga, har bara varit med ut en enda gång hittills. Skulle ju aldrig orka med detta annars :p

Nu sitter jag och samlar energi inför dagens pluggmaration. Li har övertalat mig att skriva optimeringstentan som är på tisdag, och jag har alltså två dar på mig att lära mig den. Det kan ju gå, var ju bara två poäng ifrån förra gången o då pluggade jag ungefär lika länge. Ett försök skadar ju iaf inte!


Nästa vecka är ungefär lika fullspäckad som den som varit.
Måndag: sälja biljetter till nollan, guida dem på stan samt tentaplugga
Tisdag: tentaplugga, skriva tenta, gyckelgasquen, nolledisco
Onsdag: umgås med nollan, plugga, få gå hem tidigt och göra nytta hemma
Torsdag: München Hoben
Fredag: umgås med nollan, plugga, lite nolleaktiviteter, middag med nollan på kvällen
Lördag: kanske skriva tenta, svartan & sofs utedisco
Söndag: Vila!


Nu ska jag slänga ihop lite lunch, försöka få folk att bestämma en tid för gyckelövning idag samt påbörja pluggandet. Vilket spännande liv man kan ha! :p

Sova är tydligen överskattat

Jag hade fel. Trots få timmars sömn förra natten har jag inte lyckats somna. Attans. Kroppen skriker efter sömn, men hjärnan har helt andra planer verkar det som. Och jag ska upp om fyra timmar. Nåja, om jag lyckas somna typ nu så har jag ju fått fyra timmars sömn, vilket ju är typ lika mycket som jag fick förra natten.  Vilken tur att jag brukar va rätt rolig att umgås med när jag är övertrött. Ja, så länge jag inte är hungrig samtidigt, då är jag mest en plåga.

Nu: drömmarnas land! Hoppas jag...

Nolle-p, here I come!

Imorgon drar nolle-p igång, det blir mitt sjätte nolle-p otroligt nog. Dock är det bara det fjärde på Y. I år är jag bara fadder, tidigare år har jag ju varit nollan eller y6 eller yvette. Vi får väl se hur mycket tid jag lägger på nollningen, jag har ju en tenta i slutet av augusti. Alltså är plugg prio ett. Nolle-p är prio två. Och fest är ingen prio alls... Alltså blir det ett väldigt lungt och städat nolle-p för min del. Baksmälla och studier brukar inte fungera så bra ihop.


Idag har jag varit en duktig flickvän och förberett inför Robins hemkomst. Med andra ord har jag gjort klart smörgåstårtan han ville ha till sin födelsedag. Den var god också, kan jag intyga. Tur att jag inte va allt för hungrig, annars kanske jag hade varit en dålig flickvän och ätit upp hela.

Dags att hoppa i säng snart antar jag. Upp imorrn. Natten som var blev det ju inte så mycket sömn, min vanliga oförmåga att somna verkar ha slagit till såhär lagom i omtenta-p. Någon psykolog skulle säkert tycka att det var intressant. En lösning på problemet, som inte innefattar läkermedel, vore intessant om jag får säga det själv. Men men, något säger mig att jag sover bättre inatt. Är helt jäkla slut :)

Grattis Robin!

Då var det helg! Jag måste liksom påminna mig själv om det, för just nu verkar dagarna flyta samman. Nackdelen med att inte ha några tider att passa antar jag.

Har köpt hem ingredienser för att göra smörgåstårta :) Robin fyller ju år idag, och även om nu han inte är här utan hemhemma och firar med sin familj (medan jag sitter hemma och försöker tentaplugga) så tänkte jag göra tårta åt honom. Och han ville ha smörgåstårta. Som han ju får mumsa i sig när han kommer hem på tisdag. Såvida jag inte hunnit äta upp den innan dess :p

Nu ska jag väl återvända till studierna. Urk.

Sannolikheten för att jag är uttråkad = 1

Alltså... Varför kan inte jag få va sådär supersmart som vissa är? Jag orkar inte plugga ju :P Det hade varit så mycket bättre då om jag bara hade kunnat saker liksom. Nåja, önsketänkande. Jag får uppfinna ett dataminne att operera in i hjärnan. Då kan vi alla va supersmarta! :P

Nej men ärligt. Det här pluggandet går seeeeeegt! Vem fasen va det som bestämde att jag måste läsa sannolikhetslära? Det är ju bara strunt. Urtråkigt. Och näst intill obegripligt. Tacka vet jag riktig matte.


Nu har lille Robin övergett mig igen, denna gång för sin familj. Han fyller ju år på lördag så då passar han på att åka hem och fira. Eftersom jag har tenta på måndag så förljde jag inte med. Istället sitter jag här hemma och våndas över allt jag måste hinna lära mig.

Jag har nog konstaterat det förr, och jag gör det igen, en vecka är lite för kort om tid för att lära sig en hel kurs... Attans.

Mot nya äventyr

Robin tjatar på mig om att jag skulle va i skolan innan tolv idag. Jag tror han missuppfattat det hela. Runt tolv menade jag ju såklart igår när jag sa det där. Ska nog hämnas genom att tjata lite på honom. Typ att vi måste diska eller nått sånt. För det måste vi. Eller så hittar jag på nått bara :P

Men okej, helt ärligt. Jag måste upp till skolan. Tentan skriver sig inte av sig självt. Tyvärr. Så jag måste hinna plöja igenom sisådär tre lektioner idag. För att strö salt i tentaångestsåren så fick jag idag mail om tentalokalen. Terra 4. Var fasen ligger terra 4?? Det va ett nytt ställe med andra ord, som inte finns utsatt på kartan än. Bra jobbat där, kartnissarna. Men jag bara antar att lokalen ligger någonstans i närheten av de andra terra-salarna. Får åka dit o kolla helt enkelt.

Dåså, mot skolan gott folk!

Åter till vardagen

Då var det allvar igen, vardagen är här! Trots detta tog jag en liten sovmorgon, och inte tog jag mig upp till skolan förrän en bit in på eftermiddagen. Men lite plugg blev det, jag ser det lite som uppvärming inför kommande pluggmaraton som denna vecka har att erbjuda.

Dagens huvuduppgift var dock inte plugg, utan att överlämna nycklar och pengar till nya Yvettekassören. Nu är alltså mitt jobb som kassör över, men eller mindre. Jag måste göra bokslut, hur man nu gör det, samt presentera årets resultat på höstmötet. Utöver detta så är jag klar. Nice. Så idag har jag gått igenom hur man bokför, räknat igenom kassan och överlämnat den och kassaskåpsnycklar till Sofia, som är ny kassör. Det känns lite märkligt, som sig bör, att vara klar och inte ha något mer som måste göras. Men det är ju skönt också så klart!

Nu ska jag se nått Bones-avsnitt och sedan är det nog sova som gäller. Ska även få Robin att slita sig från sitt wow. Dumma dataspel :p Har aldrig förstått tjusningen med detta spel, men så har jag ju inte spelat så värst mycket tv- eller dataspel. Fast jag gillar super mario 8-bitars, och liknande spel på den nivån. Antar att wow är aningen mer avancerat. Och aningen mer våldsamt? Nåja, Robin kommer säkert försöka övertala mig att testa. Men, jag vet hur jag fungerar. Om jag testar det, och skulle gilla det, så skulle jag vara fast och inte vilja göra nått annat under några veckor. Och det har jag då verkligen inte tid med! :p

Söndagsmys

Jag hade bästa tänkbara avsikter med denna dag, plugga och städa här hemma var tanken. Verkligheten blev något helt annat. Eftersom lille Robin fixat snabbare internet så har jag hux flux fått ner hela första säsongen av Bones. Hrm, helt lagligt alltså... Och se så bra jag lyckades skylla ifrån mig på Robin. Hur som helst, nu har jag avverkat de tio första avsnitten (några hoppade jag faktiskt över för de hade jag redan sett) samt ungefär en sida i boken som jag har tenta på om en vecka. Tummen upp för det!

Men helt ärligt, lite ledighet måste man väl få unna sig? Annars kommer vardagen bli outhärdligt långtråkig. Och det vill man bestämt inte. Så helgerna, eller valfri vardag med för den delen om ni frågar mig, är vigd åt att skjuta måsten på morgondagen och bara göra ingenting. Härligt!

Nu ska jag återgå till att strunta i min stundande tenta.


Nu är Robin hemma!

Robin har bara hunnit vara hemma i någon timme och redan har han fixat nytt internet. Fort går det :) Nu fungerar ju mitt gamla internet fortfarande, men det är uppsagt och färdigbetalt så vad orkar jag bry mig om det. Dessutom är det nya bättre än det gamla, på flera sätt. Nu kan ju vi båda sitta med varsin dator och surfa. Supersocialt.

Robin har för övrigt, precis som vilken annan treåring som helst, plockat med sig sten hem från stranden (i Spanien ja). Men den var ju hjärtformad (ja, mer eller mindre) :P Så det va rätt sött av honom faktiskt :)

Robin blev smålycklig när jag visade honom att jag fyllt frysen med bullar, bara åt honom. Eller okej, inte bara åt honom, upplyste honom om att det blev synd om honom om han åt upp allt för mig. Sedan såg han småplågad ut och talade om för mig att han på flygplatsen lovat Camilla att gifta sig med mig om jag bakat bullar till honom när han kom hem :P Men eftersom de inte var nybakade och inte bara åt honom så slipper han undan, för denna gång ;)

Då så

Robin ringde o väckte mig, nu är de i Sverige och på väg mot Linkan :) Jag fick stränga order om att ha maten klar till när han kommer hem, så det får jag väl försöka ha. Ska ju bara steka på lite köttfärs till tacosen, knappast något avancerat.


Jag har ju köpt present till Robin, eftersom han fyller år snart. Typ nästa helg. Så under Skänninge marken passade jag på att köpa inslagspapper också. Det kan ju va bra att ha slagit in paketet innan Robin kommer hem liksom. Så igår passade jag på, men vi kan väl säga som så att inslagspappret inte riktigt uppfyllde sin funktion. Man kunde nämligen se igenom det! Typiskt dåligt att det syns igenom vad paketet innehåller. Men det löste jag fint genom att slå in det i lite tidningspapper och sedan inslagspappret. Så nu syns tidningspappret igenom, men det är ju inte lika illa.

Undra om man ska börja steka köttfärs snart? Det är väl bara en timme kvar innan Robin dyker upp liksom...

Insomnia

Ja, det var nog dumt att sova så länge i morse, men å andra sidan var det inte riktigt meningen. Vanligtvis när jag sover för länge vaknar jag till liv några gånger, tittar på klockan, inser att jag borde gå upp, sluter ögonen och somnar om. Imorse sov jag som en stock fram till nån gång efter elva. Tror det var all frisk luft på Skänninge marken som gjorde sitt. Frisk luft är farligt serru.

Hur som så känner jag mig inte speciellt trött än. Har dessutom hällt i mig en flaska cola kvällen till ära (det är ju fredag) så sova lär jag inte göra i första taget. Men klockan är ju bara halv två så än är det ingen fara. Har ju inte heller någon tid att passa imorgon, egentligen. Robin kommer hem (äntligen) någon gång på förmiddagen, så då bör jag ju va tillräckligt pigg för att låsa upp och släppa in honom, men sånt kan man ju göra halvsovandes om man nu känner för det.

Jag tänkte iaf ge sovandet ett försök snart, och vill det sig inte så kan jag ju alltid sätta mig o plugga lite. För gissa vem som har tentaångest? Jupp, jag. Inte så konstigt. Det är snart bara en vecka kvar och jag har inte pluggat speciellt mycket. Jag har för visso läst igenom boken en gång, vilket är mer än vad jag brukar hinna med under mitt tentapluggande, men räkna några uppgifter är ju aldrig fel. Ska nog taktikplugga lite istället, sätta mig med gamla tentor o se om det finns några återkommande problemställningar. Funkar finfint med typtalstentor om man säger så.


Hursomhaver. För en gång skull har jag kommit ihåg att ta en "massa" bilder den senaste tiden. Dock orkar jag inte ladda upp alla här. Men en bild kan jag allt bjuda på. Enjoy :)

Storasyster Wilma och lillasyster Selma :)


Imorgon så

Imorgon är det marken :) Då ska det, eh ja, mest gås omkring och titta på saker, köpa massa saker som går att äta samt kanske åka nån karusell. Mamma kommer och hämtar mig och Linda halv nio i morgon, så jag ska snart hoppa i säng.

Passade på att baka en kaka till fika imorgon, och gjorde även fruktsallad som vi mumsade på till fikat idag. Tycker inte jag gör annat än äter här hemma, men jag klagar inte. Gratis mat är aldrig fel. Nåja, nästan gratis, jag betalade allt halva fruktsalladen.

Jag har även passat på att tvätta idag. Ja, vissa tar med sig sin smutstvätt hemhem och deras snälla mamma eller pappa tvättar åt dem, men inte här inte. Men låna tvättmaskinen får jag iaf :) Vilket påminner mig om att jag nog borde hänga upp den senaste maskinen tvätt...


Så, vad ska man hitta på?

Det här med att vara ledig är nog inte riktigt min grej. Iaf inte då jag inte har något speciellt inbokat under dagarna. Just nu väntar jag mest på att det ska bli onsdag och Skänninge marken.

Idag har då varit en rätt så seg dag. Jag var hemma en sväng på förmiddagen, hämtade lite saker och lämnade in Robins nyckel. (Nu är vi liksom sambos helt o hållet.) Så har jag läst en bok. Ja, en hel bok. Men det är allt. Uttråkad? Nej då...


Nu vill jag se film och äta onyttigheter, men det kommer det inte bli något av. Har ingen film, är för snål för att hyra, och det är då vardag och därmed är onyttigheter förbjudet. Typ. Jag är ju inte stenhård på den regeln jämt direkt :P Men idag är jag det. Än så länge. Eller... Ja, om man bortser från min påse godis och min chokladkaka som jag köpte igår och som jag bara kommit halvväg på. Är liksom mer sugen på cola o chips :P

Hemma hos pappa

Sitter hemma hos pappa, knaprar i mig choklad och kikar på friidriott i brist på annat. Undra om man kan rösta fram ett kanalbyte snart? :P

Nu är då frågan vad man ska hitta på resten av söndagskvällen? Det känns så konstigt att inte behöva jobba mer, och det känns som om jag inte har gjort något vettigt på evigheter trots att jag jobbade så sent som i fredags. Tiden går tydligen långsamt när man har lite att göra. Men nu inleds ju fas 2 av "sommarlovet", här ska det tentapluggas!

Imorgon ska jag hem och fixa med saker. Ska packa med mig allt som kan vara bra att ha de kommande dagarna, vattna blommorna, ringa samtal och så klart lämna in Robins nyckel (vilket egentligen är anledningen till att jag åker hem överhuvudtaget). Resten av dagen bör spenderas med skolböckerna, men vi får väl se hur det blir med det.

Nu ska jag inleda kampen om fjärrkontrollen!

RSS 2.0