Höst

Gha! Vart tog studiemotivationen vägen? Här sitter jag och försöker få mig till att räkna uppgifter. Det går bara inte. Istället har jag vikt kläder och varit en sväng till tvättstugan. Disken lockar nästan lite också. Men vi får väl se, ska iväg till affären och shoppa mat, sedan bör det göras matlåda. Men... jag borde ju verkligen plugga. Attans.

Dumma tentaångest. Det är ju mer än två veckor kvar. Hur mycket tid som helst ju. Eller? Nej, bättring utlovas. Eller kanske inte. Hur som ska jag sitta i skolan imorgon från tidigt till sent, därefter ska det jobbas på [hg]. Yay, första riktiga drinkbarspasset för denna termin! Helgen är vigd åt just detta, plugg och [hg]-jobb. Spännande värre.


Btw så verkar hösten vara här på riktigt. Det var ju hur kallt som helst att cykla till skolan. Ännu en anledning till att inte lämna sängen. Illa, det är ju inte så att jag har ont om anledningar till att vilja stanna i sängen på mornarna. Hur som helst är det nog dags att damma av vinterkläderna. Eller visst ja, jag äger ju inga sånna. Tur att jag har en lagom varm höstjacka iaf. Är inte heller helt övertygad om att jag borde investera i en ordentlig vinterjacka. Förra året lät jag ju bli, och se vilken mysig vinter vi fick! Med andra ord lär vi få en till kanonvinter bara jag inte har tillräckligt varma ytterkläder. Men har jag en dunjacka delux så kommer det bli tropisk värme. Hm, det hade ju inte alls varit fel :)

Denna vecka...

Phju, då var helgen över. Inte ok, vill ha mer helg! Men det är väl bara att bita ihop och ta tag i alla måsten. Ja, för måsten har jag i överflöd. Har nyss insett att det är bara tre ynka veckor kvar till tenta-p. Tentaångesten har mig redan i ett fast grepp om vi säger så.

Nåja, vad bjöd då helgen på? Jo, fredagen spenderades på allas vårt [hg], dock ej som gäst utan som flitig entrévärd. Hård men rättvis var jag då det hela tiden dök upp fyllon som ville ha särbehandling. Det hela kan sammanfattas såhär: strax efter två dök en lite större kille upp och bad snällt om en ny stämpel eftersom han svettats bort den gamla. Du ska svettas bra mycket för att en stämpel ska försvinna helt, han såg ju inte ens svettig ut. Så jag sa nej. Han nöjde sig inte med det utan började härja om att han minsann betalt 60 spänn för den där jäkla stämpeln. Nej, det har du inte alls det kontrade då jag. Han fattade inte vinken, utan fortsatte gå på om att han visst hade betalt och frågade om jag menade att han behövde betala ytterligare 60 spänn för en ny stämpel. Nej svarade då jag, du får betala 70. Detta tycket ju han va helt uppåt väggarna orättvist, tills jag påpekade för honom att det va 70 som gällt hela kvällen. Då blev han tyst och försvann snabbt från platsen. Slutsats: ska du försöka lura dig till nått, se till att va påläst!

På lördagen begav jag mig hemhem för att fira systeryster Petra i dagarna två. I lördags firade vi hemma hos pappa, men farmor och farfar. Igår firade vi hemma hos mamma med mammas sida av släkten. Det hanns även med en liten skogspromenad i jakt efter kantareller. Nog hittade vi en massa svamp, men inga som vi identifierade som äkta kantareller. Jag tror nog mamma redan plockat alla som finns inom en mils avstånd.

Jag har också lärt mig att man inte åker med pendeln som går vid 18 på söndagkvällen. Den är proppfull. Likaså är anslutande rydsbuss. Kul att behöva stå upp hela resan hem :P

Väl hemma igårkväll däckade jag i sängen strax efter nio. Ja, så trött var jag. Och jag somnade också! Mååånga timmars sömn blev det inatt med andra ord :)

Idag har det varit skola för hela slanten. Och mer kommer det bli. Just nu sitter jag hemma och försöker räkna lektionsuppgifter och senare ska jag till [hg], där jag först ska på möte och bestämma drinkbarsfestdatum och därefter ska jag och Claudia äta lite gott och förbereda labbar. Jag tror vi ska göra detta till tradition, äta och plugga på [hg] på måndagar. Det blir lite roligare än att sitta i skolan eller hemma och därmed lite större chans att man faktiskt får något gjort!


Löning

Idag får man lön. Och en del lyckligt lottade får csn. Eftersom jag inte hört ett knyst från dem på några dagar (hur lång tid kan det ta att bestämma att jag ska få pengar liksom?) tyckte jag att det var lika bra att ringa till dem. Om inget annat så kan det ju va trevligt att veta hur många veckor till jag måste vänta. Det började med en tolv minuter lång telefonkö. Det är 80 personer före dig i kön. Eh, okej... Men tolv minuter tyckte jag att jag kunde vänta. Telefonräkningen blir ett senare problem. Efter väntetiden svarar en rätt fåordig tjej, så emellanåt undrar jag om hon gått på fikarast eller nått. En halvtimme pratade jag med henne, även om antalet minuter med prat knappast översteg fem. Mot slutet fick jag veta att nu var allt klart, de hade till och med studieförsäkrat åt mig. Så nu får jag mina pengar (preliminärt) på måndag, om en vecka. Alltså inte kommande måndag, utan den därpå. Å andra sidan är det från och med då jag ansökt om csn.

Nu återstå bara att kolla att det blivit rätt med antalet utnyttjade veckor osv. Ingen idé att leva på nästan ingenting om det ändå inte gör nån skillnad i antalet veckor.

Sammanfattningsvis så fick jag alltså förstaklassig service av csn, utan att ens be om det. Den va fåordig, det är det enda negativa jag har att säga om det. Vad har hänt liksom?! Csn som är djävulens avkomma och hatisk mot allt vad studenter innebär... Nåja, possetivt överraskad är jag, och jag är inte den som klagar :P

Ge mig mina pengar!

Höll på att sätta frukosten i halsen förut, när jag såg att jag fått ett meddelande från csn. De hade börjat kika på min ansökan igen då de fått in mina uppgifter om studieresultat eller nått sånt. Fan tänkte jag, jag har väl inte fått in den sista poängen jag behöver? Jag kollade det så sent som igår kväll nämligen. Ve och fasa, tänk om de tänker säga nej bara för att det just nu saknas en poäng? Ja, ungfär så tänkte jag. Men jag kunde andas ut då jag gick in och kollade, för mirakulöst hade den där sista poängen trillat in under natten. Nu ska de allt inte ha något att klaga på! Men det återstår att se. Det är ju csn vi pratar om.

Hur tänkte ni nu?

Det går utför för Sverige. Hur kan svenska folket vara så urbotat dumma att de ger SD en plats i regeringen? Det är ju pinsamt!


Jag sörjer att det lutar åt ytterligare fyra år av blått styre. Jag sörjer med alla som kommer drabbas av deras vinklade människosyn. Det kanske är dags att ge sig in i politiken? För landets framtid är på tok för viktig för att sitta på sin rumpa och tro att andra vet vad de håller på med. Man säger inte "vill man få något gjort så får man göra det själv" för intet.

Riktad marknadsföring?

Detta damp precis ner i brevlådan

Förlåt, men jag kunde inte låta bli att skratta. Det är lite som att de vet att jag ska ut ikväll. Stalkers. Men väl valt marknadsföringssätt bland oss studenter måste jag säga. Dock är jag väldigt skeptisk till tabletter utan etikett och utan burk. Det kan ju va lite vad som i den där påsen. De kanske vet att jag inte kommer rösta på dem och därför försöker förgifta mig? Det vore ju ett effektivt sätt att vinna valet. Förgifta alla oliktänkande. Haha, lite väl paranoid där kanske. Men hur som så tänker jag då inte testa den där tabletten (för att va på den säkra sidan) och jag kommer inte rösta på centern heller. Nu går inte den nedersta texten att läsa, men smutskastning är bara förnamnet. Och sånt gillas inte! Är det allt man har att komma med så har man inte så mycket att komma med om du frågar mig. Hejja rödgröna :)


Ändrade planer

Ikväll skulle jag jobba mitt första [hg]-pass för terminen. Så blev det inte, blev utbytt mot en provjobbare :P Jag sörjer inte för det (även om det ju hade varit kul att jobba) utan planerar för en lång och mysig hemmakväll. Frågan är vad jag ska hitta på...?

Igår fick jag rycket och bestämde mig för att baka cupcakes. De blev riktigt fina, men lite tråkig smak. Så idag blir det ett nytt försök, denna gång blir det jordgubbsmuffins med vit cholkadtopping. Det låter väl inte så dumt?


Kvällen har även en del plugg att erbjuda. Trots slit så ligger jag efter i skolan. Det är en labb som inte är klar än och dessutom några lektionsuppgifter som ska tas igen. Men det är väl det helgen är till för?

Dags att lägga sig i valdebatten

Sverigedemokraterna delar ut reklam i Ryd. Smart drag, här får de säkert många röster. Jag hoppas och ber att det svenska folket tar sitt förnuft till fånga och inser vad som döljer sig bakom deras vallöften. Sjuk människosyn. De som tänkt rösta på dem för att de ska "röra runt lite" i regeringen är ju urbotat korkade. De som tänkt rösta på dem för att de sympatiserar med deras politik är ännu värre.

På söndag är det val. Då ska jag tillsammans med resten av Sveriges befolkning bestämma vem som ska bestämma de kommande fyra åren. Fyra år är ingen lång tid egentligen, men på fyra år kan politiker göra stor skada. Så det gäller att rösta klokt.

Men helt ärligt, alla partier säger ju samma sak, röda, gröna eller blå. De vill arbeta för en bättre välfärd, bättre sjukvård, bättre ålderdom, bättre skola, bättre... Det enda som skilljer sig partierna emellan är hur. Men hur de tänkt gå till väga, det är inte lika lätt att lista ut.

Det viktigaste för mig är ändå det sociala skyddsnätet som borde finnas. Om jag blir sjuk eller arbetslös vill jag veta att jag får en liten slant från staten som håller mig flytande tills jag blir frisk eller får ett nytt jobb. Detta borde vara en självklarhet. Måste man oroa sig för hur man ska försörja sig om man är sjuk eller arbetslös, ja då lär man bli sådär lagom deprimerad och detta påskyndar knappast processen att blir frisk eller hitta nytt arbete.

Man är inte starkare än sin svagaste länk. Därför borde politikerna arbeta för att se till att denna "länk", de sjuka och arbetslösa, får den omsorg och den medmänsklighet de förtjänar. Om en eller annan lurendrejjare lyckas utnyttja systemet så kan jag leva med det. Det jag inte kan leva med är att en, ja flera hundra, drabbas bara för att man ska sätta stopp för fusket. Vad hände med "hellre fria än att oskyldigt fälla"?

Och vad hände med medmänskligheten? Giriga, egoistiska människor är vad ni har blivit om ni tänker rösta på det parti som gynnar er mest just nu, rent ekonomiskt. Den dagen då ni inte har ett jobb eller då ni blir sjuka, då kanske ni inser hur hemskt livet kan vara. Då det inte finns någon som fångar upp er. Eller har ni en årslön undansparat? Då är ni lyckligt lottade. Men tänk då på de som inte är det. De som kanske var unga och dumma och gjorde fel val i livet, de som kämpar mot sjukdommar, de som försöker fastän hoppet är ute, de som vill men inte kan. Förtjänar inte även de en framtid och en ljus tillvaro? Eller ska de mötas med misstro och kalla handen? 

Att det är fel på systemet är inget nytt. Men man behöver ju inte göra det värre. Liksom sparka på de som redan ligger. Jag kanske inte vet exakt vilket parti jag ska rösta på på söndag, men jag vet åtminstone vilka jag inte ska rösta på.

Mitt i natten

Idag kände jag mig riktigt risig när jag vaknade. Inte ok! Halsen kändes som en krigszon igenkorkad med en enorm slemklump. Mysigt värre. Jag valde det enda kloka, att somna om. Några timmars extra sömn hjälpte dock inte speciellt mycket, utan jag förflyttade mig till soffan där jag försökte kurera mig med vila och te. Om det hjälpte eller inte låter jag vara osagt, men jag mår mycket bättre nu. Har till och med orkat laga en massa god mat som överraskning åt min lille sötnos. Världens bästa flickvän or what?

Avverkade terminens första drinkbarsmöte och känner mig nöjd då jag lyckats boka in en massa pass. Hela fem stycken under en månad. Inte samma månad dock, men ändå. Har väl aldrig lyckats ta fler än tre pass på en månad, ofta har jag nog bara lyckats hinna med två. Men nu ska det bli ändring på det, nu när jag har lite mer tid. Eller hur var det nu...?

Som vanligt vill jag inte gå o lägga mig som normalt folk, vilket iof börjat störa mig lite. Inte för att jag gör något åt det, inte just ikväll iaf. Är smått sugen att börja titta på nån film, baka eller varför inte storstäda? Ja, det första alternativet är ju faktiskt genomförbart, skulle jag ge mig i kast med något av de andra två skulle Robin antagligen ta kol på mig. Lite grann iaf. Men med tanke på föreläsningen imorgon kl åtta så ska nog även jag lyckas ta mig i säng snart. Jag ska bara...

Btw håller jag på med ett litet experiment. Om nu läkarna inte vill ta reda på exakt vad det är för fel på mig, får jag väl försöka göra det själv så gott det går. Så jag har börjat med min allergimedicin igen, även om pollensäsongen borde vara förbi nu. Det är ju nämligen så att jag har besvär året om, vilket ju är lite lustigt då de bara kommit fram till att jag inte tål björk- och gräspollen. Damm tålde jag tydligen, vilket ju annars hade varit en bra förklaring. (Men jag är glad att slippa städa.) Och det räckte tydligen så. Men min förkylning som nu brytit ut känns ju bra mycket bättre nu, efter att mitt lilla piller fått verka. Så detta, gott folk, är mitt experiment. Om jag kan bota mina "förkylningar" med allergimedicin så tänker jag dra slutsatsen att jag nog inte är/va förkyld. Utan att det finns något mer i min omgivning som jag inte tål. Yay... Kan de inte bara trolla så jag blir frisk som en nötkärna igen?

Schnark

Jag är så sjukt trött! Kan bero på allt för lite sömn, men troligen beror det på att jag inte är helt kry... Vaknade av en hostattack i morse :S Men bortsett från en och annan hostattack så känner jag mig inte sjuk. Bara trött. Så trött. Därför överväger jag nu starkt att "sova middag" men det finns ju vissa risker med det. Kanske att jag råkar sova flera timmar och inte hinner med allt jag borde hinna med. Kanske jag inte kommer kunna sova inatt sen. Ja, det va väl ungefär alla nackdelarna. Så vi får väl se om jag somnar eller ej...

Idag har jag fått godkänt på den sista kursen som behövdes för att csn ska göra som jag vill. Nu återstår bara att poängen ska trilla in i ladok så att csn ser att jag har fått poängen också. Det kan ju ta ett tag tyvärr... Men ett mail om dagen till den som ansvarar för det tills det är ordnat borde väl göra susen? Trakasera folk är lösningen med andra ord. Låter lovande.

Idag ska jag kanske kanske på öppet rep med en av liu:s körer. Om jag inte försover mig alltså. Tänkte se om jag har någon chans att komma med överhuvudtaget. Man vet ju aldrig, de kanske tar in tondöva tjejer också. Då har jag ju en chans åtminstone :P Vi får se hur det går!

Mitt i veckan

Jahopp, det var tänkt att jag och Claudia skulle va och göra labb just nu. Men Claudia blev sjuk så nu sitter jag här hemma och njuter av att slippa va i skolan :P Dessutom hade vi inte hunnit förbereda labben ordentligt heller så det gör ju ingenting alls.

Har äntligen blivit klar med min förberedande kurs i matematik och behöver nu alltså inte ägna någon mer tid åt meningslösa kurser för att skrapa ihop poäng. Nu ska cns vara fixat. Om de bara ville rapportera in poängen någon gång...

Igår var det KALAS-mottagning, tredje året jag gått på den. Jag kom ju en timme sent till själva mässan, fick stå i kö i en timme för att komma in och sprang sedan stressat igenom mässan den sista kvarten för att försöka norpa åt mig de få gratisgrejer som fanns kvar. Jag hade mutat Linda att umgås med mig då de jag känner skulle jobba. Mutan bestod av mat, så efter mässan begav vi oss till mattältet där vi tvingades betala 50 spänn för en liten hamburgare. Den var ju god tur nog, men lite dyrt tycker jag allt det va. Sedan var det dags för senschow och efter det Teddybears! Och jag försökte filma lite :P Tydligen kan man inte zooma och spela in ljud samtidigt... Surt. Men det blev ju rätt ok ändå.



Nu ska jag plugga spanska i några timmar, har min första lektion ikväll! :P

Aj aj

Jag har träningsvärk i ena skinkan efter att ha haltat runt hela dagen. Varför? Jo, för att jag lyckades spettsa min häl på en kniv igår. Så jag har ett fint litet jack i hälen nu, och det ömmar sådär lagom mycket när jag försöker gå på foten. Men det går väl över! :P

 


Poängen trillar in

Jag har ju "bråkat" med csn nu inför hösten, eftersom de vill att jag ska betala tillbaks pengar eftersom jag inte hade ansökt om csn för hösten. Nu har jag ansökt och fått sista betalningsdag uppskjuten en månad, eftersom de ännu inte tagit belut huruvida jag ska få pengarna eller inte. Varför? Jo, för att jag har en senil lärare samt en seg projektgrupp. Plus att de ändrat sina regler så jag måste skramla ihop ytterligare åtta poäng.

När jag ringt och pratat med csn så har jag sagt som det är, att mina poäng inte rapporterats in. På nått sätt känns det som om de inte tror mig. Men jag ska ju ha fler poäng än vad de känner till, dock är det lite svårt att bevisa. Jag har nu tre veckor på mig att få in alla poäng innan de bestämmer att jag inte ska ha några pengar.

Idag trillade iaf 8 hp in för projektet. Jag mailade äntligen in kompletteringen tidigare i veckan. Det tog bara en hel sommar och en hel del tjat för att få till det. Näste projektarbete jag gör ska jag göra med normala människor tack... 5 hp ska trilla in nån gång nästa vecka, lovade min senila lärare. Han väntade nämligen på en deadline innan han tänkte rapportera in allas betyg. Den var i onsdag. Och i detta fall är det bara lärarens fel att betyget dröjer, jag skulle ha fått de där poängen senast i början av juni. Men han hade ju supit bort hälften av mina betyg. Gubbe... Utöver detta håller jag på för fullt med en internetbasterad kurs i fysik och en i matte, som tillsammans ger mig de 8 hp som jag saknar. Överväger att skriva brev till csn och påpeka att jag tvingas lägga min dyrbara tid på detta nonsens bara för att de var dumma och ändrade reglerna. Men jag låter bli. Det är dumt att bita den hand som matar en så att säga.


Nu ska jag då snart återgå till att räkna grunkenmatte. Hittills har jag tagit 2,5 hp av de åtta. 5,5 kvar med andra ord, det är bara att sätta fart. Det kan nämligen dröja upp till tre veckor innan dessa poäng rapporters in. Och tre veckor är ju precis vad jag har på mig...

 

Uppe med tuppen

Gäääääsp! Nu har jag varit uppe en timme och vet inte längre vad jag ska hitta på. Jag har duschat, klätt på mig, ätit frukost, fixat matlåda, packat skolväskan och torkat håret. Nu sitter jag här, med över en timme till godo innan skolan börjar. Så vad hittar man på då liksom? Nej, inte vet jag... Funderar på att måla naglarna bara för att jag har tid :p


Idag blir en lång dag. Skola 8-19. Yay... Dock har jag inte så mycket schemalagt, har lektion nu på morgonen följt av jobb under lunchen och timmen efter den. Därefter är det föreläsning vid tre, som jag faktiskt ska gå på men kanske inte va så närvarande på. Det är nämligen en introföreläsning om Matlab, och den har jag redan gått på för två år sen och vad jag minns sades det inget jätteviktigt på den. Sedan har jag upprop och kursstart på min nybörjarkurs i spanska. Slutar sju och då beger jag mig hem, äter och sedan bär det raka vägen ner i sängen.


Jag ska även ägna den "lediga" tiden idag åt att jaga studierektorer, för min kursanmälan har blivit fel. Mycket märkligt måste jag säga. Jag vet att jag kanske inte anmälde mig till precis alla kurser (kan ha glömt matlab-kursen) men jag vet iaf så mycket att jag anmälde mig till några fler än vad som finns registrerat på studentportalen. Så jag tänkte följa reglerna och justera min anmälan. När sedan det är gjort ska jag försöka få till registeringen som den ska va. För de kurser jag är anmäld till dyker inte upp som alternativ ens när jag försöker registrera mig... Det är bra att saker funkar när de måste...

För övrigt har jag ännu inte fått in ett enda poäng till och csn börjar nog undra vad jag håller på med. Är det mitt fel att examinatorerna är sega? Jag har 13 poäng att inkassera, men det händer ju inget. Nåja, nästa vecka hoppas jag att poängen trillat in. Då blir nog csn lite gladare på mig och jag blir då gladare på dem. Win-win så att säga :)

e

RSS 2.0