Önska kostar ingenting!

Snart är det jul! Och gissa vad det betyder? Jo, julklappar! För att underlätta lite för Tomten så tänkte jag lista det jag önskar mig här i bloggen. Sedan kan ju alltid familj och vänner hämta idéer från den listan också...

Malins önskelista anno 2010
* Termobyxor (så jag kan ut i snön och leka)
* Vinterjacka
* Vinterskor eller pengar till sådana (av det mer vardagliga slaget, inga snökängor alltså)
* Hårborste (min gamla har gått i två bitar, och jag vill gärna ha en rundborste eller vad man ska kalla den)
* Vantar/handskar (så att jag slipper frysa fingrarna av mig när jag åker skidor i Åre)
* Frisörbesök (klippning&färgning)
* Prenumeration på en tidning (typ cosmopolitan, burda, nån mat/recepttidning och/eller illustrerad vetenskap)
* Ny dator (bärbar sådan)
* Pengar till nya jeans (presentkort på hm, vila, gina tricot, vero moda eller jc funkar också)
* Pengar
* Sånt där potatismos-verktyg
* Slalomskidor med tillbehör (pjäxor o stavar o sånt alltså)
* Snygga smycken, smink eller liknande funkar alltid
* Snygg tavla av större modell (i färg, så att mina vita väggar blir mindre tråkiga)

Nu kommer jag inte på nått mer, men det finns säkert fler saker som jag vill ha och behöver. Låt fantasin flöda, jag blir glad för det mesta :)


Tänt var det här!

Vem var det som sa att motion var nyttigt? Jag nyser som besatt här hemma och näsan kliar. Och ja, jag tänker skylla på motionen. Vad skulle det annars va liksom :p


Här i ryd händer det spännande saker ska ni veta. På väg från universitetet så slocknade plötsligt alla gatulampor. Ja, det var iaf det jag la märke till. Men jag hade varit duktigt och kommit ihåg cykellyset så jag led inte så mycket av det. Det tog dock någon minut för mig att inse att det ju inte bara var gatubelysningen som inte lyste längre. Jag skyller på att jag va trött. Strömavbrott är ju annars rätt mysiga, jag såg fram emot att komma hem och tända en massa ljus och bädda ner mig under en filt och bara mysa. Dock skulle jag ju inte hem direkt. Och dessutom kom strömmen tillbaks efter några minuter. Plus att jag behövde ladda både dator och mobil. Sådant är typiskt svårt att göra utan el...

Efter skolan var det hur som x-Yvette-tacos. Mycket trevlig, och god, tillställning om jag får säga det själv. Vi fick inte bara tacos utan även kladdkaka till efterrätt! Lyxigt värre. Sedan blev det diskussion om världens orättvisor. Det började bra med vårt bristfälliga rättsystem och att tjocka människor borde betala extra på flyget och det hela mynnade ut med hur orättvist och elakt csn behandlar oss studenter. Mycket viktiga ämnen att diskutera.

Manifestation mot csn imorgon, klart man ska va där! (Anklaga mig, och alla andra teknologer, för fusk, nä fy för det!)

Produktivt

Idag har jag:
* Haft projektmöte
* Gått på två föreläsningar utan att somna
* Haft lunchmottagning
* Sprungit lite över 4 km utan att dö
* Diskat och gjort matlådor. I den ordningen. Så nu måste jag diska igen...
* Och så städat lite

Tydligen skulle vi göra en tidsstudie i ledarskapskursen. Vi ska alltså bokföra vad vi gör med vår tid under en hel vecka. Detta fick vi veta i förra veckan. Vi fick också uppmaningen att hoppa över de dagar då vi inte gjorde sånt vi brukade göra. Som att åka på bröllop. Eller i mitt fall, åka på mässa. Då är ju problmet, hur ska jag få ihop en hel vecka då...? Spännande :P


Nu ska jag äntligen slappa! Bädda ner mig i soffan, sappa mellan alla dåliga tv-program och sedan hoppa i säng!

HHH

Jag funderade allvarligt på att bege mig mot hemköp och köpa onyttigheter. Eller kinamat, det hade inte varit fel! Men sen kom jag på att jag bara har 40 spänn på kontot, så onyttigheterna får vänta. Snyft.

Gårdagen var great :) Dagen började med en stadig frukost hos Henke&Benjy och därefter var det dags för bussresa. Trots en tapper insats från mitt lag så vann vi inte tävlingen, men vi hade roligt ändå. Sittningen bjöd på kyckling i mängder och därefter var det dags för badtunna. Dock var vattnet inte riktigt så varmt som man hade kunnat önska och tunnan var lite väl välbesökt. Jag höll mig till dansgolvet istället. Framåt elva verkade de flesta i mitt lag ha gett upp så då drog jag vidare. Eftersom kvällen fortfarande var ung begav jag mig till nästa dansgolv, närmare betsämt [hg]:s dansgolv.

Idag är jag nästan pigg. Jag ska snart försöka mig på lite matlagning och därefter blir det åter till soffan.


Btw så var Stockholm riktigt trevligt. Gott om vilsna gymnasieelever som ställde halvknepiga frågor och gott om trevligt sällskap. Sen var det ju inte fel alls att ha ett eget hotellrum och en stor bred säng helt för sig själv. Och hotellfrukost skulle jag lätt kunna vänja mig vid!

Mot Stockholm!

Snart, snart ska jag bege mig upp mot skolan, där jag ska ha utvecklingssamtal, vilket är en del av en kursen ledarskap som jag läser. Direkt efter det ska jag hoppa på bussen och bege mig mot stationen. Därefter blir det tåg mot Stockholm, där jag ska tillbringa kommande två dagar. Jag ska nämligen, som studentvägledare, va på Sacomässan och försöka övertala alla gymnasieelever att välja LiTH. Det kommer säkert bli kul, det jag är mest orolig över nu är hur jag ska hitta dit. Eller snarare, hur jag ska hitta till mitt hotell. Det ligger nämligen typ vägg i vägg med mässan eller nått sånt. Hur som så ska jag lyckas hitta dit från Stockholms central. Dags att sätta lokalsinnet på prov med andra ord!


Idag har jag, hör och häpna, varit ute och sprungit. Jag och Claudia var ju galna nog att anmäla oss till vintermilen (vad det nu är) och insåg att vi nog behövde träna lite också. Så 2,5 km blev det idag. Jag överlevde, likaså Claudia. På fredag (efter att jag hittat hem från Stockholm) blir det till att ut och springa igen. Hejja hejja!


Besök av pyromaner

Det blev en lång dag idag. Inte för att jag har gjort allt jag borde, eller så men ändå. Jag har ändå varit i skolan från åtta till sju, och efter det blev det förberedelser hemma hos mig inför Hic Haec Hoc. XxY6 ska minsann ha ett lag! Vi kommer va så tjusiga ska ni veta! Och vi har gjort våran egna tolkning på årets tema. För, helt ärligt, hur många kommer inte va utklädda till plundrande vikingar? Precis, alla. Så därför har vi tänkte i lite andra banor. Think outside of the box så att säga. Det kommer bli awesome!

Medan jag satt och sydde för fullt så roade sig Jesper med hejjarklack på att testa om det gick att koka vatten i en plastpåse. Snällt nog höll han sig, efter påtryckningar från mig, till balkongen. Pyromanvarning på honom. Och Benjy också som gav honom idén. Sedan hittade Henke lite tråd och en tändare och försökte indirekt sätta fyr på min soffa. Hm... Jag gömde tändaren efter det.


Ibland gör man saker man vet att man kommer få ångra. Som till exempel att anmäla sig till ett en mil långt lopp. Som går av stapeln om tre veckor. Det kostade ju bara 10 kronor, och de skulle bjuda på blåbärssoppa! Jag tror inte ens man behövde ta sig runt för det! Nåja, dags för hårdträning för min och Claudias del :p Dock blev det ju ingen springtur idag som jag tänkt. Får bli en imorgon helt enkelt! Hurtigt värre...

Nu: sängen!

Mot nya äventyr!

Jag har precis ätit lunch och känner mig sjukt duktig som till och med diskat efter mig. Snart bär det av mot skolan (en söndag, ja) för projektarbete. Vi ska leta upp litteratur och skriva intervjufrågor. Jag ska ladda upp med en termos te och lite frukt, min dator samt böckerna i en annan kurs. För jag har liksom hoppats på att de andra ska göra det mesta av jobbet så att jag kan göra min labb... Hoppas kan man väl?

Tänkte även passa på att titta till min cykel. Jag börjar nämligen tröttna på att gå till skolan, så nu när det ändå är ljust ute så tänkte jag se om cykelt är tillräckligt hel för att använda. Med tillräckligt hel menar jag att den rullar framåt när den ska, och att bromsarna funkar någolunda. Jag håller tummarna!



Dags att hoppa i säng!

Vilken dag! En tapper Malin försökte ta sig upp till skolan till åtta, men se det gick inget vidare. Istället blev det till att stressa upp till handledarmötet 9.30. Där efter har det avverkats två föreläsningar, lite matteräkning, studentvägledarmöte samt middag med halva xxy6. Det sistnämnda var iaf sjukt nice. Vi planerade vår urtjusiga utklädnad inför Hic Haec Hoc som ska införskaffas på söndag. Nu ska jag bara bestämma vem av alla hundratals karaktärer jag ska va, så jag vet vilken rekvisita jag behöver.

Tanken var att jag imorgon skulle sitta i skolan o räkna mattetal halva dagen. Det ändrades dock ikväll då chefen ringde och undrade om jag kunde jobba imorgon. Ja! Pengar, pengar, pengar! Så det blev lite ändringar i planerna så att säga. Dock blir det till att ta sig upp till skolan till fem då jag ska ha kvartsamtal i två timmar. Härligt avslut på en hel arbetsdag.

Nu ska jag hoppa i säng! Imorgon ska det tjänas pengar!


Go go!

Att det ska va så svårt att få tag på en labbpartner! Och varför måste alla andra va upptagna när jag frågar? Nåja, jag får väl labba själv, det kan ju inte va så svårt... Fördelen är ju att jag får bestämma allt helt själv, gäller att se ljust på det!

Ikväll blir det [hg]-jobb! Tagga tagga! Eller inte, jag är trött och vill bara sova. Men det kommer bli kul när man väl är på plats. Tydligen ska Familjen spela ikväll, och något säger mig att jag har hört dem förut eller åtminstone borde ha gjort det. Jag hänger verkligen med i musikvärlden jag :p


Onsdag

Go morgon! Nävars, skämta bara. Jag har faktiskt precis kommit hem från skolan där jag gått på hela två föreläsningar. Nu vankas det lunch!

Eftermiddagen erbjuder lite plugg, lite jobb, lite mer plugg och sen hushållssysslor. Yay... Men först funderar jag på att sova middag, är svintrött.


Tentaresultat!

Idag är det exakt tio dagar sen tentan och alltså hög tid för läraren att rapportera in resultatet. Därför har jag de senaste dagarna bevakat mina studieresultat som alldrig förr. Idag damp det in! I världens tråkigaste kurs fick jag en 4:a! Är jag bäst eller är jag bäst? Nu återstår bara att få in poängen för labbarna i den kursen, samt matlab-poängen... Varför dröjer det så?


RSS 2.0