På väg!

Ja, snart bär det av mot stationen och vidare mot Mellerud och Robin :) Sitter mest och väntar på att tiden ska gå så jag kan gå ut till bussen.

Något jag inte riktigt förstår är hur jag lyckats packa en hel resväska full till bristningsgränsen. Och då snackar vi ingen liten mesig väska här inte. Men så konstigt kanske det inte är. Träningskläder, skor, festkläder, något fint att ha på sig på dopet, badkläder, vanliga kläder (både varma och svala alternativ), mjukiskläder, smink m.m., skolböcker samt tre saker Robin glömde. Det blir ju en del :)

Nu ska jag bara lista ut hur jag ska få me mig både dator och en flaska cola i min handväska...

Bokat och klart!

Då så, nu har jag bokat min biljett. Många försök krävdes men till slut gick det vägen. Imorgon bär det av, klockan tidigt... Eller okej, inte så värst tidigt, klockan 10 går tåget så jag får ju nästan lite sovmorgon :)


Dessvärre avlöser det ena det andra. Har roat mig med att läsa på lite om alla csn:s lustiga regler. Ja, lustiga är bara förnamnet, och helt ärligt förstår jag inte hur de resonerat när de satte upp dessa regler. Är det någon som suttit och funderat på hur de ska kunna jävlas med de stackars intet ont anandes studenterna på bästa sätt? Eftersom jag inte fick csn i höstas så har jag blivit tvungen att börja betala tillbaks på mitt lån. Redan där börjar logiken brista. Men eftersom jag fortsatte studera med csn i våras så skrev de ner årsbeloppet och jag har hittills inte behövt betala. Men! Eftersom inrapproteringen av typ alla mina poäng kommit av sig lite så att säga, så är jag väldigt skeptisk till att dessa poäng hinner komma in i tid för att csn ska bevilja mig csn och hinna ändra på återbetalningsplanen innan sista betalningsdagen, sista augusti. Surt, jävligt surt. För i och med detta kommer jag behöva ta minst en vecka extra med csn för att ha råd med allt i slutändan. Jag som ville spara in så mycket som möjligt.

Vad tjänar de på att ha dessa regler liksom? Okej, om man tar studieuppehåll och tjänar massor med pengar, då har man nog råd att betala igen lite. Men så länge man studerar, borde inte krav på återbetalning baseras på hur mycket man har i inkomst? För studerar du utan studiemedel, då måste du likt förbannat betala igen lånet även om du tjänar under existensminimum. Om jag väljer att jobba sista året istället för att ta lån, ja då måste jag alltså betala igen på lånet fastän jag studerar och antagligen inte tjänar speciellt bra. Jag har ju inte tänkt jobba mer än att jag precis klarar av att försörja mig. Jag vill ju fortfarande lägga så mycket tid som möjligt på studierna och inte behöva jobba extra för att de jävla byråkraterna vill krama ur en massa pengar ur en.

Och ja, jag vet att csn är en förmån som man ska vara glad för, men det är även en källa till mycket ångest och oro för oss studenter. Har man tagit tillräckligt med poäng? Har man tjänat för mycket? Har man veckor kvar till hela studietiden? Osv, osv. Varför sparka på den som redan ligger? Varför kan man inte ha ett system som fungerar för? För idén är kanonbra, utförandet är däremot under all kritik...

Vad saknar jag hos csn då?
Hänsyn till svårighetsgraden på studierna. Vissa utbildningar är helt klart mer krävande än andra, men ändå får man lika mycket poäng för olika mycket arbete. Hur går den logiken ihop?
Uppmuntran till att finnansiera studierna på egen hand på ett bättre sätt, eftersom man i dagsläget straffas om man skulle ha ett uppehåll i sitt lån genom att man tvingas börja betala tillbaka fastän man fortfarande studerar.
Bättre hänsyn till personliga problem som ligger bakom bristande studieresultat.
Bättre möjligheter till fortsatt csn efter de sex år som är maxgränsen för studiemedel, om man inte har möjlighet att finnansiera studierna på egen hand.

Kanske något våra kära politiker skulle ta tag i nu i valtider?


Strul

Då var det dags att boka tågbiljett hem till Robin. In på sj:s hemsida och leta fram någon passande sista-minuten-resa. Sagt och gjort, och till min stora förvåning, för att inte säga glädje, så hittar jag en perfekt resa! Enbart två byten och under 200, bättre än så går det ju inte att få! Klickar i resan och går vidare i köpprocessen. Trodde jag ja... Nu är det så att sj:s hemsida verkar vilja motarbeta mig och efter flera försök att köpa resan ger jag nästan upp. Ska det verkligen behöva vara så omständigt att boka en resa? Nu ger jag upp i några minuter och hoppas på att de ska fixa sin jäkla hemsida innan jag måste ta cykeln hem till Robin istället...

Jordgubbar!

Jag köpte ju jordgubbsplantor här om veckan, hela två stycken, för det kunde ju va kul med hemmaodlade gubbar! Och gissa vad? Jo, det blir nog jordgubbar här minnsann! Titta mellan bladet och skylten så ser man en liten grön knöl som förhoppningsvis fortsätter växa till sig och blir röd. Har jag tur kan jag mumsa på egenodlade jordgubbar om bara någon vecka :)

Förresten har jag nog glömt nämna en sak. Jag hade ju en inlämningsuppgift som jag lämnade in nu i slutet av terminen. Eller ja, ska man vara exakt så var det nog precis efter terminens slut. I tisdags hämtade jag ut uppgiften, godkänd och klar :) Då fick jag veta att min kära senila lärare inte hade något betyg registrerat på mig för uppgift två. Och när jag tittade lite närmre så stämde inte heller betyget för den första uppgiften! Så jäkla typiskt. Så nu får jag vänta till hösten, då gubben har semester nu, och gå dit med alla uppgifter och visa honom att jag visst har godkänt på alla uppgifter innan jag får mina poäng. Csn kommer verkligen älska mig...


Imorgon vankas det jobb, och jag är inte alls bitter. Det är nämligen så att lille Robin har precis begett sig hemhem tillsammans med sin mamma och syster, och jag hade ju kunnat följa med om det inte vore för jobbet. Till saken hör att jag är ledig resten av nästa vecka och ska tillbringa den tillsammans med Robin. Så på grund av jobbet får jag snällt åka tåg istället...

Men nu ska man inte va bitter! Solen strålar och jag har cola i överflöd :)


Jävla tandläkare

Jahopp, tusen spänn i sjön? Lagade ju en tand för två månader sen (o så en förr två veckor sen som så klart värker o ilar emellanåt) o fick precis en liten del av lagningen i handen. Vad fan? Blir till att ringa o klaga o se vad de är villiga att göra åt saken... och vad de tänker kräva för betalning :S

Har avverkat två långa arbetsdagar, med sammanlagt 6,5 timmes övertid, härligt... Är lagom slut nu om man säger så. Men imorgon är jag ledig! :) Då ska det slappas. Eller kanske inte, har nog en del att styra och ställa med. Midsommarplaner har jag inga, det får bli en god middag på kvällen på sin höjd, tillsammans med min lille Robin :)

Imorgon!

Yay, imorgon kommer min lille Robin hem! :)


Sol och bad!

Igår hoppade jag i träningskläder och begav mig hemhem. Först svängde jag förbi mamsen för att hämta mina träningsskor som jag glömt där (fick cykla i ett par gamla, men knappt använda, tygskor). Sedan, efter en snabb kopp te, bar det vidare till pappa. Bara lite mer än två mil, det gick ju som en dans :P

Väl hemma hos pappa blev det film med tilltugg. Ja, för jag var nog inte hemma hos honom förrän efter nio. Vi såg Prinsessan och grodan och som vanligt med Disneyfilmer så var den helt ok :)

Idag cyklade vi, jag och lillsyrran, till badet i Mjölby. Det är bara en mil dit, så det gick ju nästan fort att ta sig dit. 20 kronor kostade det, men det var det värt. Synd att man inte är 16 längre, för då hade det bara kostat 10 (vilket lillsyrran fick erfara).

Nu är vi hemkomna igen och jag ska snart inspektera min solbränna. Ja, för jag misstänker att jag snart, om jag inte redan gjort det, kommer börja skifta i en skrikig röd nyans. Detta trots solskyddskräm och allt. Men inte lider jag för det, om några dagar kommer det röda börja likna en lite rödbrun ton så då  kan jag ju nästan påstå att jag fått en snygg brun bränna!

Ikväll blir det till att ta det lugnt, men imorgon blir det jobb! De ringde från jobbet idag när jag låg och solade som bäst och undrade om jag kunde börja 8 istället för 7 imorgon. Lätt, sovmorgon! Lite surt med en timmes mindre inkomst, men det blir säkert övertid så det räcker och blir över denna sommar. Jag ska försöka få lift med mamma till jobbet imorgon, så jag slipper sätta mig på cykeln och cykla hem nu. Dessvärre jobbar mamma till nio och först då går det att få tag på henne...

Nu ska jag gå och plåga min lillasyster ett tag så hon inte saknar mig allt för mycket när jag åker hem!

Smider planer

Jag har varit ledig i en och en halv dag bara och börjar redan bli uttråkad. Kan det bero på att jag redan hunnit göra nästan allt jag måste göra och nu bara har plugg kvar? Inte helt omöjligt. Det blir en hel del plugg idag får jag hoppas, bara jag orkar ta tag i det. Vill mycket hellre gå ut och lägga mig i solen och njuta av värmen.

Planerar stort inför morgondagen. Vill ha en bil och sällskap och bege mig till närmsta vattensamling. Bada står på menyn, eller iaf ligga på stranden och plugga, kanske doppa tårna emellanåt när det blir för varmt i solen. Sällskapet var inte så svårt att ordna, lillasyster får allt ställa upp för storasyster, men transportproblemet kvarstår. Dock överväger jag att ta cykeln, det är ju bara två tre mil hem och sedan ytterligare en mil till badet i mjölby.

Flitig som aldrig förr

Lat som jag är har jag alltid haft svårt att ta tag i saker som måste göras men som jag bara vill slippa ifrån. Därför har jag nu i några dagar testat en ny taktik, nämligen att skriva upp fyra saker per dag som jag måste göra. Och vet ni vad? Det funkar! :) För visso skriver jag upp sånt som att jobba eller plugga, men det är ju en sak som måste göras och som tar tid från allt annat som man skulle kunna göra. Dessutom är jag faktiskt hård mot mig själv och nöjer mig inte med halvdant gjorda saker. Inget fusk här inte!

På dagens att-göra-lista står det:
* Gå till tandläkaren
* Tvätta
* Bokföra och fixa klart Yvettes ekonomi
* Lämna in elektroniken

Två av dessa punkter är helt avklarade, en är nästan klar och den sista tar jag tag i om en halvtimme då jag har tvättstugan :) Det är bokföringen som inte blev helt klar idag, men det beror på att jag inte kan göra så mycket mer just nu förrän jag får in de sista betalningarna.

Tandläkarbesöket då, det var ju skoj. Inte. Nu är jag inte rädd för tandläkaren, men det är ju inte direkt något nöje att gå dit heller. Faktum är att det som är värst är själva bedövningssprutan, känns verkligen obehagligt. Och jag fick bedövning två gånger för den tog inte ordentligt :S Trots dubbel dos bedövning ilade det rätt bra i tanden när de borrade. Och nu ömmar det för fullt i munnen, nu när bedövningen släppt. Inte så konstigt direkt, är ju lätt misshandlad inne i munnen... Och till sist var det ju betalningen. Hu, över 1000 spänn för ett litet hål. Eller okej, lite större hål, men ändå. Till det positiva hör att jag räknade med att behöva laga två hål och hade lagt undan det dubbla så nu har jag lite pengar över :) Bara att spara till sämre tider om sisådär en halv månad...

Nu ska jag iväg till affären snart tänkte jag också (ska bara få igång tvätten först) för att köpa värktabletter (ifall tanden gör för ont inatt när jag vill sova om inget annat, eller bara för att de är slut här hemma) och så ska jag nog köpa lite ingredienser till tacopaj!


Så var helgen förbi

Nu är jag hemma igen efter en rätt fullspeckad helg. Har lite ont i huvudet faktiskt, så ska nog lägga mig snart. Imorgon är det jobb som gäller, så det är bäst att vara utvilad.

I lördags var det Tjejvättern. Vad det blåste! Vilken motvind! Men hej vad det gick när det blåste åt rätt håll :) Trots att jag inte tränat så tog jag mig runt på en riktigt bra tid och utan punktering. Ja, för någon odåga tyckte att det var en bra idé att hälla ut spik på banan. Så flera hundra fick punktering, men inte jag inte!

Så idag har jag en hederlig träningsvärk och sådär lagom ont i rumpan. Men nu har jag cyklat mina 10 rundor så nu kan jag känna mig nöjd. Ja, för första gången jag cyklade sa jag att jag skulle cykla 10 gånger. Få finare medlaj o allt. Så det gjorde jag. Så nu behöver jag inte cykla fler gånger :) Fast man vet ju aldrig :p

Idag blev det flyguppvising med mamma, Petra, Tessan och Wilma. Det var trevligt :) Vi åt buffé och tittade på flygplan av olika sorter, både på marken och i luften.

Nu ska jag bara ta det lugnt och snart är det dags att sova!


Sommarlov! Eller...

...ja, kanske inte direkt. Fortfarande skolarbete kvar som måste klaras av, och när det väl är klart är det bara att börja plugga inför höstens tentor. Dessutom ska det ju hinnas med att jobba lite, och även att njuta av sommaren.

Idag var det tänkt att jag skulle vara effektiv, städa och dona, plugga, dona lite mer och även cykla hemhem. Dock tog allt längre tid än beräknat och därför är cykelturen uppskjuten till imorgon. Har hittat en väg som bara är ca 2 mil hem och inte 3 som den väg jag cyklat innan. Inte illa! Det där med att plugga har jag ändå gjort, har fixat lite med projektet, men det är svårt att bli klar när man inte får tag på folk. Det var de poängen det -_- För har vi inte skickat in dokumentationen denna vecka blir det inga poäng förrän i höst. Surt, det är i dessa stunder som jag verkligen avskyr min grupp. Men men. Det kunde ha varit värre. Tror jag.

Idag har jag köpt årets första jordgubbar! De var varken svenska eller billiga, men vad bryr jag mig om det :p De är allt lika goda ändå! Hade lite pannacotta till dessa härliga små bär *nomnomnom* Och bäst av allt är att jag har lite kvar till nu :)

Klockan må va mycket men jag överväger att ta tag i disken och även kanske städa lite eller nått. Kanske plugga lite. För nej, jag vill inte gå o lägga mig. Inte riktigt än. Å andra sidan bör jag ju sova snarast så jag orkar med morgondagen. Liksom idag har jag ett fullspäckat schema imorgon. Nåja, vi får väl se vad jag hittar på :)

.....

En olycka kommer sällan ensam heter det ju (har jag för mig) och jag har även för mig att de brukar komma tre och tre. Undra bara vilken den tredje är? Vill nog helst inte veta, för tycker just nu inte att så värst mycket mer kan gå emot mig. Möjligen CSN då, det vore väl inte så förvånande... Då är jag iaf beredd på det, de andra två var aningen mer oväntat... Bitter? Vem? Jag? Näää... Och CSN borde inte göra livet surt för mig, men man vet ju aldrig, de är inte direkt kända för sin humanitet.


Nu ska jag bege mig ner på stan och fönstershoppa. Denna gång ska jag komma ihåg plånboken också så jag har råd att köpa ett par jeansshorts om jag hittar några. Men utöver det så är det shoppingförbud, då pengarna ju ska räcka hela sommaren. Ska även ta en tur förbi mammas jobb och se hur hon har det. Hon har ju varit i England och härjat nu i tre veckor så.

När man trodde att man hade nått botten...

Jag vet inte varför jag är förvånad och jag vet inte varför jag inte tänkte på att detta inte bara kunde hända utan nog borde hända. Ja, inte vet jag men jag trodde nog ändå att jobbet var lite mer mån om sina anställda ändå, även om jag vet att de inte direkt är bäst på det. Jävla skit säger jag bara!

Jag hade ju hoppats. Jag hade räknat och funderat på hur jag skulle kunna spara in pengar och betala igen lån och allt det där. Hur jag skulle få csn att räcka till lite extra. Men se de kan förstöra allt för mig på bara en sekund.
Jag har fått hem mitt schema för sommaren. Eller ja, för juni. Jag får jobba 31 ynka timmar. Då har jag inte ens tjänat ihop till min hyra för fan! Så jag ringde till dem. För detta kunde de ju ha talat om liite tidigar om man säger så. Jubelidioter!

Fick löftet om åtminstone det dubbla antalet timmar i juli. Yay... För då har jag ju iaf råd med hyran. Man jag kan ju glömma att kunna betala tillbaks mina skulder och att ta mindre csn. Fan, fan, fan! Dubbla antalet timmar blir åtta dagars jobb för den som är nyfiken.

Och jag talade om för dem att detta kunde de ju ha talat om för mig lite tidigare, så att jag hade kunnat få tag på något mer jobb. För jag håller mig inte flytande i sommar med det antalet timmar. Och så bad jag om att få lämna någon av dem som referens så att jag kunde söka fler jobb. Det fick jag iaf.

Men hay! Jag får sommarlov! Och änligen har jag chansen att jobba på solbrännan! För att inte tala om hur mycket tid jag har över till att plugga!


RSS 2.0