Dags igen!

Då var den nya terminen inledd! Två dagar har gått och allt känns precis som vanligt. Baljan är åter öppet, mitt teberoende underhålls, skolböckerna ligger lite överallt här hemma och formler virrar omkring i mitt huvud. Välkommen tillbaks vardagen!
 
Håller just nu på att koka ärtsoppa. En annan har ju gått och blivit fattig på riktigt på senaste tiden. Eller nåja, kommer att vara fattig de kommande två åren, så det gäller ju att leva billigt. Så pass billigt att jag till och med rimmade mitt egna kött till soppan istället för att köpa färdigt. Sparade säkert 20 kronor på det och gissa vad? Det blev hur bra som helst. Sedan att det hade varit billigare att skippa köttet helt, ja det hade ju inte blivit lika gott då eller hur?
 
För örigt leker jag duktig student som aldrig förr. Har pluggat hårt både idag och igår och så ska det fortsättas. Läser på inför föreläsnignarna till och med, det är år och dar sedan det hände sist tror jag. Men förhoppningen är ju att det ska innebära att jag slipper sitta dag och natt veckan innan tentorna i höst. Alla fyra tentorna... För att inte tala om alla fem jag har veckan innan jul... Så mycket för julstök för min del, men jag har ju ändå inte råd så det är ju lika bra det. 
 
Annars har jag lyckats kamma hem en femma i en kurs nu under omtenta-p. Samt ett underkänt i en annan, men det låt oss fokusera på den första kursen istället.
 
Dags att krypa i säng nu! Imorgon ska jag lyckas med konststycket att cykla mellan campus valla och campus us på under 15 minuter. Testade om det gick idag och klockan stannade på 18 minuter. Jaa... Men föreläsaren hinner väl ändå inte säga så värst mycket vettigt de första 3 minuterna va?

Ge mig ett jobb!

Regnet faller utanför fönstret och jag ligger nedbäddad i soffan med en kopp te och myser. Det må va att jag har ett diskberg som får Mount everest att blekna och tre tentor att plugga till som väntar men man får faktiskt unna sig en paus då och då.
Igår skurade jag köket rent, med undantag för det tidigare nämnda diskberget. Isället bygde jag på det efter att ha gjort ett långkok till matlådor. Körde ett varv med damsugaren också då det verkligen behövdes. Vi har nämligen blivit invaderade av en miljon småflugor. De är verkligen överallt! Så snart disken är borta hoppas jag på att även de små hemska krypen försvinner.
Idag damp lönespecen ner i brevlådan. Jag kan konstatera att sommaren har varit lönsam, men dessvärre kommer resten av året inte att vara det. Har hållt utkik efter jobb som kan gå att kombinera med studier, men hittills har det varit lite si och så med det. Tyvärr har ju min dator valt att ge upp, den dör lite godtyckligt även i felsäkert läge. Kanske att det går att laga, kanske inte, men den är ändå fyra år gammal och det känns som om det är hög tid att skaffa en ny. Resten av sommarjobbslönen kommer gå till att ha råd att leva resten av året. En trissvinst skulle ju inte sitta fel om man säger så, men jag nöjer mig gladeligen med ett vettigt extrajobb. Någon som har ett på lager?

Lägenhetsbrist

Börjar bli smått bitter över att det inte finns några som helst vettiga lägenheter lediga just nu. Vill ju få flytten överstökad. Kanske att jag är aningen kräsen med önskemål om att lägenheten ska ha en separat kyl och frys, helst ligga i T1, ha uteplats, låg hyra, vara fräch samt vara tillräckligt stor. Dock finns det inte ens någon vettig lägenhet om jag börjar rucka lite på mina krav. Nog för att det just nu kanske är fel tidpunkt att få tag på en lägenhet, men ändå...
För övrigt så är jag ensam och övergiven för stunden. David har flytt sin kos. Han kommer för visso hem redan imorgon, så jag tror allt att jag kommer överleva. En annan spenderar ju ändå stora delen av sin vakna tid i skolan, så jag kommer ju knappt hinna märka att han är borta.

Tillbaka i skolbänken

Här sitter jag och otåligt väntar på tvätten som vägrar torka. Det känns som om det kanske, troligen, är något fel på torkrummet. Jag kanske ska vara glad så länge tvätten inte brinner upp? Nåja, snart tänker jag ge upp väntandet, jag är trots allt en ganska otålig typ.
Jag vill ju komma i säng. Jag är ju trött. Men framför allt så måste jag upp imorgon... Imorgon börjar mitt tenta-p. Egentligen tjuvstartade jag redan för ett par dagar sen, men imorgon är det officiellt plugg som gäller från morgon till kväll. Med paus för mat och diverse möten. Och lite sömn.
Det är faktiskt väldigt skönt att skolan drar igång igen. Det blir liksom så fel under sommaren på något sätt. Det är ju inte direkt så att man har haft någon tid att njuta av sommaren, det är alltid jobb kombinerat med plugg och diverse andra måsten. Nej, jag längtar till min första riktiga semester om sisådär tre år. Som jag ska njuta av den!

RSS 2.0