Valborg!

Då var det valborg idag alltså, snart bär det av hem till Elenor för att grilla och umgås. Så mycket mer ska vi nog inte göra, för egen del är det skola som gäller imorgon igen. Tycker dock att det vore trevligt om det slutade regna så vi får fart på grillen sen.

Håller på att baka äppelkaka, kände att jag förtjänat det. Försökte räkna vågfysik idag igen och inte gick det bättre idag inte. Så när kakan är klar ska jag trösta mig med den :) Har dessutom efterlyst lite hjälp, så nu tänker jag inte bry mig om detta mer denna vecka.


Utisar på partyhumör

Robins grannar snett under har partaj. Inte så värst lätt att sova till det oväsendet. Kunde svära på att någon hade dragit fram sånna dära bongotrummor förut. Eller så var det bara musiken. Ja, de har inte ens vett att spela bra musik. Men så är de ju utbytesstudenter, de är ju inte direkt kända för att ha bra smak över huvud taget. Någon som har numret till störningsjouren?

Har för övrigt konstaterat att vågfysik suger. För tredje gången. För, hör och häpna, att förstå det som står i boken är inte alls samma sak som att kunna lösa räkneuppgifter. Avsyr att köra fast på var enda uppgift och därmed spendera timmar på att försöka lista ut vad det är jag inte förstår. Så snart festprissarna här nedanför ger upp för i natt så ska jag sova på saken och ge det ett nytt försök imorgon.

Fick för övrigt här om dagen (tror det kan ha varit i tisdags) ett brev från allergicentrum om att de fått min remiss och skulle boka in en tid åt mig inom tre månader. Här snackar vi snabba bud... Så till min stora förvåning så damp det ner ett nytt brev idag med en tidsbokning redan nu i maj. Där ser man, de kan om de bara vill. Så snart får jag veta om jag är allergisk eller om vårdcentralsläkaren är en klåpare. Kanske jag även slipper gå omkring snuvig dagarna i ända dessutom.


Kunde konstatera förut att min käre pojkvän inte är så värst romantisk. Eller kanske det är så att han och jag inte riktigt har samma uppfattning om vissa saker...
Jag: "Sötnos, vi har ju inte firat vår 1-årsdag än"
Robin: "Det har vi ju visst det"
Jag: "Eh, nej?"
Robin: "Jo, men vi åt ju smörgåstårta hemma hos din mamma"
Jag: "Det var ju mammas födelsedag!"

Ja, hade jag vetat att det var det vi firade när vi var hemma hos mamma och firade hennes och hennes pojkvänns födelsedag... Dessutom var det nästan två månader efter vår ettårsdag. Skärpning sötnos! ;)

 


Valborgsplaner

Hejja mig, nu har motivationen tagit vid och jag har fått mycket gjort på bara några dagar. Ja, mycket enligt mig. Har läst två kapitel i fysikboken - och förstått typ allt! Det är inte illa. Återstår dock att se om jag förstår lika mycket när jag ger mig i kast med att räkna uppgifterna, vilket är vad jag ska roa mig med resten av dagen.

Var förut med min lille sötnos på hemköp och införskaffat förnödenheter inför morgondagen, dvs kött och potatis. Och inte vilken potatis som helst, utan färskpotatis! Är inte det ett vårtecken så säg. Av potatisen gjordes det potatissallad och köttet ligger i marinad. Morgonen kommer bli awesome! Det blir grillning med Elenor, Carina&Johan, Hanna (för jag har bestämt att hon ska dyka upp vare sig hon vill eller inte :P) och kanske lite mer löst folk. Kanske till och med systrarna Ryttmarker tyckte jag Elenor sa något om :) Och vet ni vad det skulle betyda? Jo, i sånna fall är hela gamla tjejgänget samlat för första gången på flera år :D

Btw, kan man reklamera tandläkarlagningar? För mitt bett är jättekonstigt sen mitt tandläkarbesök. Det känns jättekonstigt att tugga... Liksom som om bettet har förändrats, tror tandläkaren gett tanden lite annorlunda form mot vad den hade innan. Känns helmysko iaf, troligen så vänjer jag mig men ändå...


Tandläkarbesök

Min högra del av läppen saknar helt kännsel, vilket även vissa delar av kinden också gör. Frågan är hur ont det kommer göra när bedövningen släpper? Konstaterade även att det är nu man borde passa på att pierca läppen, om man nu hade velat det.

Nåja, tandläkarbesöket var ingen skräckupplevelse i sig. Det som gjorde mest ont var, precis som jag minns det, bedövningen. Sedan är det väl okej att tycka att det är lite småläskigt med två människor som lutar sig över en och pillar i ens munn med både det ena och det andra. Den verkliga plågan var betalningen. 2400 landade det på! Eh, på några sekunder blev jag dömd att leva på nudlar resten av månaden. Eller okej, jag hade faktiskt kunna få en faktura på delar av beloppet, men då hade jag ju bara sparat plågan till nästa månad, och då får jag ju inte direkt mycket pengar från csn.

Nu sitter jag iaf i skolan och väntar på bättre tider. Klockan ett ska jag ha projektmöte med min grupp, och där nånstans borde bedövningen släppa så jag kan äta. Vill inte gärna råka tugga i mig min kind när jag äter. Sedan blir det till att skriva statusrapport, skicka in statusrapport och tidsrapport, plugga lite vågfysik samt boka höstens pass i baljan. Sen ska jag hem och slappa! :)

Phju...

Nu har jag avverkat ungefär 20 timmar i skolan. Alltså nu i helgen. Effektiv vill jag inte påstå att jag varit, men jag har varit där. Det är väl inte mitt fel att saker inte funkar som de ska?

Nu sitter jag hemma och undrar vad man ska hitta på. Sova var det någon som tyckte, men eftersom jag inte haft så mycket fritid i helgen lockar detta inte riktigt än. Funderar på att plugga(!) vågfysik, men borde verkligen diska. Sicket liv man har... Men ärligt talat, jag har kommit in i nån riktigt effektiv fas nu under helgen, har pluggat vågfysik på kvällarna och pillat med roboten på dagarna. Eller kanske snarare tittat på när andra pillat på roboten?

Imorgon ska jag till tandläkaren. Vi får väl se hur mycket de tänker råna mig på, jag överväger allvarligt att dra ut tanden om de kommer vilja rotfylla den. Nått sånt kommer med all sannolikhet bli snordyrt och inget jag vill utsätta min plånbok för. Att dra ut en tand, så pass långt in i munnen, känns inte så värst farligt trots allt. Får se vad tandläkaren säger. Sedan ska jag fråga lite vad det skulle kosta om mina framtänder skulle få för sig att ramla ur. Vill inte gärna tvingas gå omkring med en glugg som nån liten sjuåring för att jag inte har råd att fixa till det. Dags att spara pengar och samla vuxenpoäng... Det kan ju behövas om jag nu kommer se ut som en sjuåring i käften...

Rik! Eller vänta nu...

Löning, nice! Inte var dag man har 8000 på kontot :) Dock har jag precis betalt en herrans massa räkningar och vips var nästan allt borta. Ja, det kostar att ligga på topp. Eller topp och topp, att hålla sig flytande vore nog mer riktigt. Men har jag tur trillar det in en liten lönecheck från studentvägledningsjobbet snart och då kanske jag till och med har råd att betala igen lite skulder :) För som det är nu tänker tandläkaren sno nästan alla mina pengar på måndag...

Nu ska jag iaf kila upp till skolan, på min hela fina cykel :) Ja, för den höll för jungfrufärden igår så nu tänker jag sluta slita ut sulorna och börja cykla till skolan. Dock är märkesbacken ett föga uppskattat inslag på färden...

Dagens ris...

...går utan vidare diskussion till Baljan! De verkar ha bytt ut påsthet till "färdigbrygt" the, vilket smakar päckel! De låter silen med lösthe ligga i ungefär en halvtimme eller så vilket ger ett odrickbart resultat. Och andelen baljanjobbare som faktiskt dricker te är inte stor, så betyder detta att jag måste utstå odrickbart te eller börja ta med mig eget hemifrån? Varför ska jag i sådana fall fortsätta jobba i baljan frågar jag mig då.

Nej, en motaktion krävs! En klagolapp i timmen tills passande åtgärd genomförts. Efter en vecka kommer använda tepåsar att bifogas lapparna för att sätta lite fart på baljanstyret... Okej, seriöst nu då, något måste man nog göra. Jag slavar inte i baljan gratis utan kräver mina gratiskoppar the. Och om de nu fråntar mig denna lyx (odrickbart the räknas absolut inte som betalning) vill jag inte fortsätta jobba. Ska prata med någon ur baljanstyret så snart jag får chansen och försöka få lite mer info om ärendet samt lägga fram kravet till alternativ i theutbudet.


För övrigt sitter jag och bråkar med elektronikprojektet. Försöker som vanligt skriva ett program i Python, vilket verkligen inte funkar. Skitspråk säger jag bara!


Cykelverkstad

Jag har precis insett att jag borde öppna en (illegal?) cykelverkstad. Jag är ju en hejjare på det här med att skruva isär och sätta ihop cyklar. Jag lovar. Titta bara:

 
Trasig cykel + nya cykeldelar


= hel cykel!

Nu återstår ju bara att kontrollera att cykeln faktiskt håller för att cyklas på. Det är ju liksom ändå det den är till för. Men jag är ju proffs, så varför skulle den inte hålla ihop? Jag har skruvat fast alla skruvar så hårt jag bara kan. Och kom inte och säg att jag är klen! Det vet jag ju redan att jag är...

Har dessutom även pillat lite på bakbromsen, jag tror faktiskt den tar lite bättre nu. Eller så kommer jag upptäcka att jag inte kan bromsa när jag håller på att krocka med någon morgontrött student imorgon bitti när jag tar den på en testtur upp till skolan. Pumpade även däcken (tack syrran för att du dumpade dina cyckelprylar här).

Nu återstår bara ett enda problem. Vart fasen la jag cykellåset?!


Ps. För den som undrar så har min cykel varit ur bruk sedan svartan. Har iaf för mig att det var då jag fastnade med fracken i hjulet och lyckades böja till stänkskärmen så pass illa att det inte gick att använda cykeln mer. Och eftersom cykeln var trasig innan vintern samt jag hade frack och gulbyxor på mig så borde det ha varit svartan. Och den va när, slutet av augusti?


Pjuh

Våren tog visst slut idag... Det snöade(!) på mig när jag gick till skolan förut. Inte ok! Nåväl, viljan finns där någonstans hoppas jag, jag har allt sett blommor lite överallt :)

Vårmiddagen igår var skoj. Vi var urtjusiga i våra batikfärgade klänningar och runda solglasögon. Middagen flöt på bra och jag och Sofia var riktigt duktiga toastmasters. Gycklena var riktigt bra och maten var helt ok. Dock hade vi blivit erbjudna lite "lyxigare" öl, vilket vi inte fick. Gjorde ju inte mig något eftersom jag inte dricker öl, men det hade nog varit kul för de andra som gör det.

Det blev inte allt för sent igår, trots det är jag småsliten idag och rätt seg. Har tagit mig till skolan en sväg för att ha möte inför stilletracet som går av stapeln om två veckor. Verkar som om allt ordnar sig, skönt det. Nu är det bara diverse andra åtaganden som ska avslutas innan jag kan andas ut och ta tag i skolan...

Vårmiddag!

Phju, det har varit en hektisk helg. Jag har haft tusen saker att fixa men nu börjar det lugna ner sig. Jag har varit duktig och betat av en sak i taget och nu är det äntligen nästan över :) Själklart dyker det hela tiden upp nya saker att ta tag i, men de kommande veckorna hoppas jag kommer va någolunda lugna.

Ikväll blir det sittning på [hg], då Yvettes vårmiddag går av stapeln. Vi i Yvette har fixat årtiondets snyggaste och mest ambitiösa utklädnad helt enligt kvällens tema: hippie. Bilder kommer, jag lovar :) Ska snart studsa ner i tvättstugan och torka klänningarna som jag och en till ska ha på oss. De är nyfärgade i en sådär lagom skrikig cerise färg. Låter förfärligt? Kanske, men det kommer bli bra snyggt ändå :P

Imorgon ska jag ta tag i nästa arr som Yvette är med och arrangerar, stilettracet. Det går lite trögt och jag och delar av marknadsföringsgruppen har lite delade åsikter om biljettpriset bland annat. Personligen tycker jag ju att jag har rätt i att man inte kan sätta biljettpriset innan man har fått tag på den spons man behöver för det priset. Nåja, vi får se om jag lyckas få till någon kompromiss :)


Jag och Robin var och hälsade på hemma hos honom i helgen. Jag fick låna Joels bil, plus lyckades byta bort mitt jobbpass på [hg], så resan kunde bli av. Väldigt snällt av Ida och Göran att byta pass med mig samt Joel att låna ut bilen. Vi hälsade på alla Robins systerar samt hans yngsta systers nyfödda. Robin får gärna påstå att han avskyr barn, men sina syskonbarn älskar han allt :p

Nej, dags att förbereda kvällen :)

Schleten

Veckans goda gärning gjordes igår då jag hoppade in och jobbade på [hg] istället för Johannes, som kände sig krasslig. Sjuuukt lugn kväll, utbytesstudenterna hade tydligen flytt Linköping. Vi hade bottenrekord i kassan och jag har aldrig hunnit dricka så många alkoholfria drinkar som igår.

Nu är jag smått slutkörd och fysiskt utmattad, en direkt följd av att komma i säng vid fyra. Längtar efter att få gå och lägga mig igen, men det dröjer än några timmar.

Ska lyckas programmera lite, eller iaf läsa på så pass mycket så att jag faktiskt vet hur jag ska göra. Tänker allt sätta mig ute och göra det, men ute finns det inte ström till datorn så jag tar helt enkelt inte med den ut. Sen ikväll ska jag på möte innan det är dags för syjunta hemma hos mig. Snart har vi färdigställt våra finfina hippieklänningar som vi ska ha på tisdag.


Nu vankas plugg ute i solen!

Midnatt råder

Japp, klockan är mycket och än befinner man sig inte i drömmarnas land. Trött, jag? Jo, lite faktiskt. Men sängen lockar ändå inte. Har en massa måsten och ingen energi, men imorgon blir det nya tag.


Igår var det drinkbarsinvigning, alltid lika skoj. Och kameran kom jag allt ihåg denna gång, så bilder har jag. Dockk dog kameran nån gång efter tolv, vilket ju va mindre kul. Det är ju liksom då det brukar va läge att börja dokumentera nattens bravader :P

Men nåja, jag mår faktiskt bra idag, trots en del shots och en drink. Och lite vin som blev över efter sittningarna. Har haft syjunta med delar av Yvette. Vårmiddagen närmar sig och då måste vi ju se anständiga ut. Och temaenligt klädda. Våran outfit kommer bli awesome! Håller på att sy klänning, vi har beställt färg och glasögen. Vi kommer va såå snygga :)


Nej, morgondagen må inte ha så många direkta måsten, men listan på saker att göra tycks aldrig krympa. Så för att ändå orka upp någon gång innan det är för sent så borde jag nog ge upp för idag och bege mig mot drömmarnas land. Natti!

In your face!

Det ringde förut från okänt nummer och jag undrade så vem det kunde va. Visade sig att doktorn som jag va hos på vårdcentralen i förra veckan jobbade övertid, hon ringde för att tala om att provsvaren kommit. De där provsvaren på blodproven som jag fick tjata mig till. Ja, för läkaren ansåg att min nästäppa var kronisk och utan någon direkt bakomliggande orsak. Men se så fel hon hade (eller ja, det återstår att se men iaf) för blodprovet visade indikationer på allergi. Och såklart det eviga tjatet om min järnbrist. Eller ja, brist var det väl inte men det va precis på gränsen. Hur som så skulle läkaren ge mig en remiss till allergicentrum eller vad det nu hette för utredning. Bra det, då slipper jag ta medicin/nässpray utan att veta varför :)

Och stackars Robin tror att det kommer visa att jag är allergisk mot honom... Stackarn :)


Då var det snart dags igen

Då var "ledigheten" slut för denna gång, imorgon är det dags att ta tag i verkligheten igen. Det suger, men så är det.

Morgondagen ska inledas med lite motion, därefter ska det ringas samtal för att kolla upp lite saker och därefter bär det av ner till stan med lillasyster för att fixa presenter till mamsen och Ingwar som fyller på lördag. Efter denna, förhoppningsvis framgångsrika, shoppingrunda ska jag upp till skolan för lite studievägledning. Hårt jobb vill jag lova (märk ironin). Malin skulle även komma förbi och säga hej. Så, efter lunch måste jag ta tag i pluggandet. Vet inte riktigt vad jag vill plugga på, men det lär ju märkas imorgon. Sedan blir det hem och däcka som gäller...

Föresten, några som är sugna på att springa Blodomloppet med mig? Behöver 2-3 pers till för ett lag, bara att haka på! Och, man behöver inte ens springa om man inte vill det. Finns promenadklass :) Dessutom får varje lag en kasse med mat = picknick!

Till sist en liten iaktagelse... Robin behöver nog en  ny termometer. Hans säger nämligen att det är minus 21,2 grader ute...


Hemhemma

Då sitter jag i Mantorp och har inget att göra. Min kära lillasyster dissade mig för en kille (elakt) så det enda som återstår som alternativ är att zappa mellan alla tv-kanaler. Så, går det något bra på tv då? Tveksamt.

Seriöst, jag har fortfarande håll. Jag lovar. Det har inget alls att göra med all mat jag precis vräkte i mig, ingen alls säger jag! Motion är och förblir en hälsofara. Så det så.

Nej, nu får någon underhålla mig! Jag vill ju göra något! Och den som föreslår att jag kan plugga kommer få ont...

Dränkt

Jag tror bestämt Robin försöker motarbeta mig. Eller möjligen bara försöka få mina kläder genomskinliga. Hans vattenflaska läcker, vilket han ju inte talar om... Så nu är jag jätteblöt, och Robin bara flinar... Hämd säger jag bara, hämd *moha*

För övrigt börjar jag bli smått uttråkad på att plugga. Så för att roa mig lite, och detta är inte på något sätt motsägelsefullt, så anmälde jag mig till höstens kurser. Yay, vilken tråkig höst jag har att vänta... Tekniska beräkninger, statistisk teori, fourieranalys, signaler och system samt modern fysik. En rolig kurs med andra ord... Har hux flux anmält mig till en spanskakurs också, bara för att ha något roligare att göra när dessa kurser känns för tråkiga :P


Motion kan då inte va nyttigt

Jag har håll och benen känns som spagethi. Vem fick för sig att motion är hälsosamt? Imorgon kommer jag dessutom ha ont i alla berörda muskler, även sådan som jag inte trodde fanns... Nej, motion är farligt säger jag, farligt! Det gör ont och är jobbigt. Därmed basta.

Robin puttade (ja, puttade!) ur mig ur sängen vid åtta i morse och tvingade med mig ut på en joggingrunda. Nu är klockan bara nio och frukosten är redan avklarad. En söndag! Ska upp till skolan snart dessutom och plugga flitigt innan det bär av mot mantorp igen. Fick ju snällt låna mammas bil igår och den vill hon visst ha tillbaks. Men först duschen!

Diet?

Tydligen är det inte ok att knapra chips och dipp när pojkvännen tittar på. Attans. Antingen får jag börja äta i smyg eller övergå till hälsokost á la Robin. Å andra sidan äter jag nog nyttigare än vad han gör, äter minsann myckt mer grönt och mycket mindre snabbmakaroner :P Men ok, jag ska va en snäll flickvän och inte äta upp mina chips så att han ser. Jag som till och med försökte hindra honom från att norpa en chipsbit...


Nu vankas det film/sova. Robin var tydligen trött. En annan är lika seg med att gå o lägga sig som alltid. Kanske läge att ändra på det? Hur som, jag kanske också somnar halvvägs in i filmen. Jag är ju faktiskt trött trots allt.


Jaaoouuu....

Jahopp, idag är det alltså dagen man ska bege sig till blåkulla? Dessvärre äger jag ingen kvast så det blir till att ta cykeln. Inte lika kul, min cykel kan inte flyga...

Hur som, idag har jag nästan varit effektiv. Det blev någon timmes plugg hos Malin, plus att jag fixade hennes klänning. Efter det har jag inte varit lika effektiv. En tripp till affären och en till vårdcentralen. Kunde konstatera att min läkares kompetens inte ökat nämnvärt sedan jag var där sist. Det gäller att läsa på själv och ställa krav. Nästa gång går jag till någon annan. Det må låta rasistiskt, men jag vill ha en med ett namn jag kan uttala... Då ökar nämligen chansen att denne förstår mig (dvs förstår svenska). Elakt men sant, tragiskt nog.

Nu tror jag att Robin kommer tvinga ut mig på en promenad. Därefter blir det film med chips och dipp *nomnomnom*

Funderar på hur någon kunde tycka att sommartid var en bra sak. Till att börja med: man fick sova en timme mindre. Det är aldrig bra. Sedan, jag sitter nu här och har väldigt svårt att tro att klockan skulle vara närmre sju redan. Det är ju fortfarande jätteljust ute. Men jag får väl medge, det finns en fördel. I höst sen när vi ställer tillbaks klockan till vintertid, ja då får vi sova en timme extra istället!

RSS 2.0