Fettisdag

Fet-tisdag, eller fettis-dag, det är frågan. Skillnaden känns ju marginell, så det kvittar nog vad man vill kalla dagen. Hur som haver så har jag hunnit baka två omgångar semlor nu. Jättemumsiga, och jag som vanligen inte äter semlor har troligen tryckt i mig fem sex stycken. Hehe.

Det blir nog till att baka fler semlor sen. Dels tror jag Robin vill ha några till, dessutom har jag lovat bjuda grannarna på semlor och sedan vet man ju aldrig om någon familjemedlem vill komma förbi på fika (ja, se det som en inbjudan).

Kvällen har spenderats med Yvette, skrivandes gyckel och övandes gyckel. Gyckelidéerna är få, men bra. Jag är inte alls partisk i den frågan inte... *hrm*


Vad hände med mitt "jag ska lägga mig tidigt idag"? Klockan är redan för mycket, och jag som tänkte sova hos min lille sötis :S Men han är upptagen med annat den tråkmånsen och jag funderar faktiskt på om sömnbrist är värt besväret att vänta... Hm, klart det är! Eller?  Ja, jag vill ju soooova. Ingen sovmorgon i sikte här inte... Dilemma...

Snart hemma

Vi passerade precis Nyköpings bro, vilket betyder att det är ungefär en timme kvar innan vi rullar in på stationen. Jag har goda förhoppningar om att hinna med bussen som går 23.03, om inte så får jag stå ute i kylan en halvtimme i väntan på nästa buss. Inget jag vill utsätta mig för dirket...

Dagen i Stockholm har varit intressant antar jag. Den känns ju inte så värst kreativ, men jag har fått lite nyttig info och blivit ännu mer taggad inför det här jobbet. Hoppas jag får det :) Dock ville tydligen alla till Malta, så konkuransen är stor och antagligen stentuff. Jag får göra mitt bästa för att charma in mig under intervjun helt enkelt. För, kort och gott, jag är ju som klippt och skuren för det där jobbet. Eller hur? ;)


Jag hade sett fram emot ett bad nu när jag kommer hem, men jag börjar sakta inse att det nog inte kommer hända. Klockan kommer va allt för mycket, och imorgon är det skola och föreläsning klockan åtta som gäller. Bäst att passa på att sova när tillfälle ges. Veckan som kommer bjuder på en hel del jobb och desto mindre nöje. Dock måste det ju påpekas att det enbart är en ynka liten vecka kvar till min födelsedag! Så, det är bara att bläddra ner några inlägg och begrunda vad som ska köpas i födelsedagspresent ;)

På väg!

Då sitter man på bussen påväg mot Stockholm. Vad ska jag göra i huvudstaden kanske man undrar? Jo, jag sökte ju ett sommarjobb som jag blev kallad på intervju för (denna intervju är på fredag nästa vecka) och samtidigt fick jag en inbjudan till en informationsträff för just detta jobb. Eftersom jag gärna vill ha jobbet tänkte jag att jag lika gärna kunde åka på denna träff. Sagt och gjort och därför sitter jag nu här och undrar vad jag ska hitta på de närmsta två timmarna, bussen anländer först framåt två.

Väl på plats ska jag ta en fika eller dylikt med Jocke för att fördriva tiden lite. Väldigt bra att känna folk i staden :) Hemma är jag först sent i kväll, eller snarare i natt. Vilket sätt att fira alla hjärtans dag på. Dock tror jag inte Robin är allt för besviken, jag lämnade honom med ett berg av semlor att äta upp. Så han har att göra resten av dagen :P

Min verklighet

Sitta i skolan och plugga en lördag, det är min verklighet det. Imorgon är tanken att jag och en kompis ska tillbringa åtminstone några timmar lutade över skolböckerna i något väl valt hörn av universitetet. Varför detta vansinnesinfall? Vad sägs om att jag måste komma ifatt lite i en kurs och antalet dagar i veckan, timmar per dag, minuter per timme inte räcker till.

Jag har precis varit på ett lunchmöte med EF-nämden här på skolan. Vi i Yvette har inlett ett sammarbete med dem för att försöka locka fler kvinnliga studenter till Y. Tanken är att vi ska samla en del kvinnliga studenter som vill va värdar åt två kvinnliga studenter från deras gamla gymnasieskola. Under två dagar kommer vi att ge en snabb men intensiv inblick i studentlivet, både vad gäller studier och fritid. Vi har redan kommit på en hel mängd aktiviteter och idéer, det kommer att bli awesome!

Dessutom var jag på en liten intervju igår. Jag har nämligen sökt som studentvägledare och jag måste säga att intervjun gick riktigt bra. Jag är nämligen anställd! :) Kommer bli hur kul och givande som helst! Återstår bara en massa pappersarbete innan det är officiellt, sedan antar jag att det bara är att börja vägleda ;)

Nu ska jag ägna ytterligare någon timme åt att plugga. Jag sitter här själv i en sal i skolan och försöker motivera mig att plugga optimering. Det går ju lite trögt, det får jag medge, men å andra sidan är inte optimering det roligaste ämne jag vet. Hur som så måste jag ju ändå ta kursen nån gång, lika bra att få det överstökat... Vid tre ska jag fika med en gammal kompis som jag sprang på i lördags på eftersläppet på VSR. Ska bli trevligt :)

För önska kostar ingenting

Precis som alla andra så blir jag bara äldre och födelsedagen närmar sig med stormsteg. Som sig bör i dessa sammanhang kan man tänkas vilja ge bort något litet fint inslaget paket, och även om jag på sätt och vis även skulle uppskatta ett tomt sådant så kommer här lite förslag på vad man kan lägga i paketet:

Först ut kommer pengar. Jag är fattig helt enkelt, och det är även en bra gåva om fantasin tryter.

Vill man inte ge mig pengar finns det en massa annat att välja på. Bland annat skulle ett presentkort på Ikea sitt fint eftersom jag vill köpa två expedithyllor, en med 1x5 fack och en med 2x4 fack.

För att då fortsätta i den mer exklusiva prisklassen så skulle mc-hjälm, handskar, skinställ, stövlar m.m. inte sitta helt fel eftersom jag tänkte ta mitt mc-kort inom en snart framtid. Körlektioner är dessutom något som skulle uppskattas i detta sammanhang.

För snart ett år sen lyckades jag förstöra min senaste digitalkamera, så en ny sådan skulle jag verkligen vilja ha. Det behöver inte va någon avancerad sak, bara man kan ta kort med den. Skulle man villja satsa på en avancerad sak så skulle jag inte ha något emot att få en systemkamera i stil med nikon d60.

Jag har nu länge varit på jakt efter en stooor tavla att hänga vid soffan. Dock är jag lite kräsen eftersom jag vill välja motivet själv, dessutom bör det va någon färg på den eftersom min lägenhet går i svart och vitt.

Jag tänkte att jag i år skulle cykla tjejvättern för tionde gången, så en anmälan till denna skulle inte va helt fel. Kostar 550 kronor om man anmäler sig innan 1 mars.

Jag skulle verkligen uppskatta en prenumeration på Cosmopolitan, Illustrerad vetenskap eller någon mattidning med mängder av recept.

Något jag skulle behöva är en bra ansiktskräm och andra bra hudvårdsprodukter till ansiktet

Jag skulle även vilja ha diverse hårprodukter: värmeskydd, saltvattenspray, inpackning samt en produkt som heter dust it av märket osis schwarzkopf eller nått sånt.

Jag är dessutom i stort behov av en ny mascara. Just nu har jag använt någon från isadora tror jag, men jag bryr mig inte så mycket om märket bara den är bra.

Utöver allt detta önskar jag mig även bland annat vaniljhjärtanformar och en mönsterbok av något slag så att jag kan lära mig att göra egna mönster eller modifiera existerande mönster. Andra saker som står på önskelistan är snygga nagelack, snygga accessoarer samt kläder (förslagsvis presentkort på hm, vila, gina tricot eller vero moda).

 

Ja, detta var allt jag kunde komma på just nu. Sedan finns det en massa saker som jag säkert glömt, och som jag definitivt skulle uppskatta så det är (nästan) bara fantasin som sätter gränser.


Måndag igen

Helgen bjöd på både det ena och det andra. Jag passade på att åka hemhem och hälsa på fredag-lördag. På lördagen bar det av till Ikea, där det införskaffades lampor och hyllor. Lamporna har jag fått upp men inte hyllorna. Jag och betongväggar går inte riktigt ihop. Hur som tänkte jag att Robin skulle hjälpa mig med det nu i veckan.

Nu antar jag att jag ska göra lite nytta, fast jag är väldigt lockad att göra ingenting alls. Ska göra te, bädda ner mig i soffan och plugga lite vhdl. Eller titta på tv. Vi får se :p


Föresten, är det bara jag eller har telefonförsäljare blivit allt mer otrevliga? Här ringer det nån snubbe som är hur trevlig och smörig som helst tills man påpekar att man är fattig. Hör det inte till vanligt vett att tacka för sig och sedan lägga på? Nej, de ger ju knappast produkten de försöker sälja in gott rykte när de bara lägger på i örat på en. Skärpning!


RSS 2.0