Jul och tetnaflykt

Sitter spännt och väntar på att resultatet på tentan jag skrev innan jul ska trilla in. Enligt mina beräkningar är det elva arbetsdagar sedan jag skrev tentan och läraren har tio på sig att rätta tentorna. Med andra ord borde jag ha fått resultatet nu. Men det har jag inte. Det är ju inte helt omöjligt att läraren och jag inte har riktigt samma definition av arbetsdagar och det är också ganska troligt att det tar en två dagar för resultatet att rapporteras in. Jag hade ju även kunnat tjuvkika på lösningen på tentan och därifrån försöka lista ut hur många rätt och fel jag hade. Men jag är för feg. Jag vill ju ha klarat tentan liksom...


Det har ju varit jul för de som möjligen har missat det. Jag har nog slagit personligt rekord med fyra julfiranden på tre dagar. Det har varit intensivt med andra ord. Många julklappar har jag fått och många har jag gett. Jag har hunnit med det mesta utav mitt julstök och till och med lite städning. En gran står här hemma och barrar. Jag är helnöjd med andra ord!

Tyvärr har jag inte så mycket ledigt denna jul, precis som andra. Det vankas tentaplugg, men hittills har jag varit mer än dålig på att ta tag i det. Faktum är att jag hittills inte gjort något vettigt allls på pluggfronten, mer än att fundera på vilken eller vilka tentor jag ska skriva. Idag ska det dock bli ändring på det. Tyvärr sov jag allt för länge, men nu ska jag ta mig i kragen. Först ska det tas en tur på stan och den hemska mellandagsrean för att köpa skumpa till nyår samt returnera en tröja som inte passade. Sedan ska det hem, diskas, dammsugas granbarr, tränas (en tur i spåret står på menyn) samt pluggas!

Imorgon blir det plugg från tidig morgon till sen kväll. Kikade som hastigast på om det fanns några grupprum att boka och döm om min förvåning när precis alla salar är bokade hela veckan! De är inte bokade av andra studenter utan av lokalservice...  Varför förstår jag inte alls, men det måste ju betyda att det är först till kvarn som gäller? Upp med tuppen med andra ord...! Ska bara lista ut om det finns någon som vill plugga med mig, de flesta jag känner är ju inte i Linkan för tillfället. Men någon ska väl kunna förbarma sig över mig?

Julstök!

Sitter och avnjuter varm julcider, som numera är mer ljummen än varm, samt väntar snällt på att min vitchokladfudge med torkade tranbär och valnötter ska stelna till så att den kan provsmakas. För tillfället har den även en mer ljusbrun nyans än vit, vilken den borde ha av bilden på receptet att dömma. Men den är säkert god ändå!

Har även hunnit med att grilljera en julskinka, lägga in sill samt göra pepparkaksdeg. Kvar på att-göra-listan står att göra något av pepparkaksdegen, baka lussekatter, pepparkakstryffel, snöbollar, köttbullar, knäck och julgröt. Men det får bli någon annan dag för denna dag är snart slut!

Extra tillskott

I början av terminen stötte jag på en kompis som var i full färd med att söka ett stipendium. "Sök du också" uppmanade hon mig och eftersom det inte krävdes en allt för stor ansträngning från min sida så gjorde jag det. Efter att ha skrivit ihop ett A4 med den information de ville ha samt betygsutdrag skickade jag iväg ansökan, utan att ens veta vad jag sökte eller vilket belopp det kunde röra sig om.

Faktum är att jag helt glömt bort detta till idag då jag kom hem och det låg ett brev från SEB innanför dörren. Reklam trodde då jag, eftersom jag inte har med dem att göra vanligtvis. Döm om min förvåning när jag öppnade brevet och jag insåg att det var ett besked från stipendiumstiftelsen. De har "beviljat mig ett bidrag på 10.000 kronor för studier".

10.000 kronor!!!



Julplaner

Imorgon vankas det julklappsshopping! Dessvärre är min plånbok lite väl mager i år, så jag håller på att planera shoppingen in i minsta detalj just nu. Tyvärr är jag och plånboken inte helt överens än, men vi ska nog kunna kompromissa så att båda blir nöjda.

Planerar även att göra en massa julgodis och julmat. Nomnomnom. Nomnom. Julskinka och köttbullar är ett måste. Ska även testa att koka egen glögg. Och självklart måste jag ha pepparkakor och lussekatter. Och ett pepparkakshus! Och en del julgodis, så klart :)

RSS 2.0