Försenad helg

Istället för att ta helg som normala människor och fira midsommar så jobbade jag ju och därför har jag tagit helg först nu. Så i min värld är det lördag kväll. Jäkligt händelselös lördag kväll om jag får säga det själv. Ingen fest eller nått. Kanske lika bra det, är inte så mycket för att festa under sommaren :P

Idag skulle Li och jag plugga flitigt och vi gjorde ett helhjärtat försök i ungefär en timme eller två. Men sen brast det och istället begav vi oss ner på stan där jag letade efter någon snygg klänning att ha på sig på pappas och M-L:s bröllop. Hittade dessvärre inget, så den nya planen är att sy en. Därför tänkte jag försöka kidnappa en bil och bege mig mot Söderköping i helgen. För enligt syrran ska de ha en bra tygaffär där och dessutom har det tydligen god glass där också. En trevlig liten dagsutflykt helt enkelt.

För övrigt tänkte jag tillbringa "söndagen" med att plugga, träna samt plocka jordgubbar. Om jag nu lyckas hitta jordgubbsodlingen villl säga.

Sommarregn

Vaknade upp till ljudet av regn. Då var det skönt att kunna dra täcket över huvudet och somna om igen, för idag har jag inget jobb som kallar. Jag har redan tagit helg.

Igår var en spännande dag på jobbet. Strax innan det var dags för vår efterlängtade lunchrast började fläkten helt plötsligt spotta ut skållhet luft. Det var mindre behagligt om man säger så och bara förvarningen om vad som skulle komma. Tyvärr såg vi inget konstigt i det hela, det har hänt förr att fläkten slutat fungera. Några minuter senare började tre gula lampor att lysa och vi bestämde oss för att stanna bilen (så klart i skuggan så att vi slapp bli ännu varmare). När vi väl stängt av bilen gick det sedan inte att starta den igen. Många minuter senare fick vi åka bärgare till närmsta verkstad. Där konstaterade de snabbt att generatorn laggt av, men de hade ingen ny hemma utan vi fick snällt vänta på att någon kollega hade tid att komma och hämta oss. Många timmar senare fick vi äntligen ta vår efterlängtade lunchrast.


Idag ska jag försöka att göra nytta samtidigts som jag ska slappa och göra ingenting alls. Frågan är hur lyckad den kombinationen är.

Sommarlov!

Gud vad jag saknar barndomens sommarlov. Att inte ha några som helst måsten och vad som uppfattades som oändligt med ledighet. Och vad jag längtar efter min första riktiga semester.

Idag avverkade jag 11 långa men fullt uthärdliga timmar på jobbet, de första av många sommarjobbstimmar. Letade tappert efter kollektivavtalet för att kunna lista ut vad för ob jag har rätt till, men utan någon framgång. Annars var det en hemskt lugn dag och de sista fyra timmarna hade jag egentligen inget vettigt att göra. Ägnade till och med en timme åt att plugga lite, det ni! Inte alla jobb som betalar en för att plugga på arbetstid :P

Nu är det hög tid för mig att hoppa i säng, imorgon vankas det 12 timmars jobb!

RSS 2.0