Jobb...

Usch och fy vad jag inte tycker om att sommarjobba. Varför har inte studenter också rätt till semester? Jag behöver få va lite ledig!

Har sommarjobbat i typ två veckor nu och det känns som om jag varit där i en hel evighet. Tyvärr jobbar jag ihop med en kollega som jag verkligen inte trivs med. Han är arogant och ohyffsad, en riktigt mansgris, och jag kan bara inte klara av honom. Tack och lov så kommer jag nog inte jobba något mer med honom denna sommar. Håller tummarna!

Idag inledde jag min jobbvecka, fem dagar, tolv timmars jobb per dag. Fy och uch och blä säger jag bara, men det ska nog gå att genomlida. Det enda bittra är att de fördömda bussarna går helt korkade tider. Jag kommar vara framme en minut innan jag ska börja, vilket ju kanske är lite väl sent. Annars kommer jag va framme en hel timme innan jag börjar. Och det är verkligen inte ok! Så riskera att komma någon minut sent eller komma allt för tidigt, det är frågan...

Min "helg", vilket var ons-tors, inleddes med att slappa och sedan blev det bio på kvällen med min sötnos. Dagen därpå, dvs igår, blev det först lite nytta i form av bokföring och därefter åkte vi på en liten road trip till Omberg  och hade picknick. Kvällen avslutades hemma hos syrran där det bjöds på fika. Fler sådana "helger" önskas!

Effektiv ledighet

Än har jag inte riktigt hunnit bli uttråkad av ledigheten, men det är inte långt ifrån med tanke på allt jag fått gjort. Lägenheten är nästan bebolig igen och till och med köket är inte långt ifrån skinande rent. Sedan är det diverse saker i hallen som ska skänkas bort samt lämnas igen och det vet jag inte riktigt när det ska hinnas med eftersom det troligen kräver en bil.

Imorgon måste jag dessutom göra nytta. Har ju en del bokföring kvar att roa mig med, som dessutom bör göras innan sommaren är slut. Planen är att göra allt imorgon och lämna finjusteringarna till i övermorgon. Sedan ska det minsann vara klart! Mer eller mindre...

För övrigt gick nog den där jobbintervjun lite sisådär. Kvinnan pratade ju tio gånger mer än mig! Fick knappt en syl i vädret och den enda vettiga fråga hon ställde va vem jag var. Hm, nej, det kanske inte gick något bra men det finns ju fler jobb att söka! Och jag behöver ju inget förrän i höst, så det är ju inte kris riktigt än.

Så var det dags

Snart ska jag bege mig ner på stan för mitt möte/intervju. Är inte speciellt nervös än, har snarare intagit någon form av lugn uppgivenhet. Det finns liksom inte så mycket jag kan säga eller göra för att ändra utgången av mötet, antigen så får jag jobbet eller så får jag det inte. Hur som så brukar jag nog kunna göra ett gott intryck på intervjuer, det handlar bara om att ha turen att vara den som gör bäst intryck. Och det kan jag ju inte påverka speciellt mycket.

Wish me luck!

Det går bra nu

Woho, en intervju inbokad! Ringde om ett extrajobb som receptionist idag och vi bokade inte en intervju på måndag. Håller tummar och tår för att det ska bli något av det, behöver verkligen ett extrajobb till hösten :)

Ändrade planer

Dagens planer är lite lagda på is då jag totalt glömt bort att de skulle stänga av vattnet idag. Jag kan inte duscha (så det blir ingen träning), jag kan inte diska, jag kan inte gå på toa och jag kan inte ens göra te! Okej, det där med att inte kunna gå på toa är nog värst ändå... Men jag är ju tesugen!

Jag får helt enkelt tänka om och hitta på något annat för tillfället. Enligt flyern jag fick i brevlådan om vattenavstängandet så skulle vi få tillbaks kallvattnet efter lunch. Jag håller tummarna för att så är fallet och tills dess kan jag ju alltid börja rensa i förrådet och annat skoj som inte involverar vatten...



Snart shoppingdags

Har precis ätit en stor och hälsosam frukost bestående av chips, dipp och cola. Okej, kanske inte hälsosam då. Men om ni såg hur mitt kök ser ut just nu så skulle ni inte klandra mig för att jag inte orkar göra frukost ens.

Sitter snällt och väntar på att bussen ut till Tornby ska gå, är 40 minuter kvar... Är lite bitter, för jag kunde inte somna i natt så det blev en liten sovmorgon som jag inte direkt hade tänkt mig. Tanken var ju att jag skulle vara tillbaks från Tornby till tolv, men nu blir det uppenbarligen inte så. Men jag tänker inte vara allt för bitter, ska bli kul att faktiskt kunna göra något annat än att sitta lutad över ett gäng skolböcker hela dagarna.

Och nu då?

Hjälp vad oproduktiv jag känner mig idag! För en gång skull har jag inga måsten som flåsar mig i nacken, vilket känns bra ovant. Skolan är äntligen slut för denna terminen och det är nästan två veckor kvar till jag ska börja jobba. Så, detta är sommarlov!

Tyvärr är jag ju långt ifrån ledig. Inte ens från skolan. För om nio veckor ska nya, och bittert nog gamla, tentor skrivas. Innan dess ska bokföring och dylikt sektionsarbete klaras av, för att inte tala om allt hushållsarbete som blivit lidandet nu under de senaste veckornas tenta-p.

Men trots alla måsten har jag helt plötsligt en massa ledig tid till övers. Och den får man ju passa på att missbruka! Så imorgon bär det av till Tornby för lite shopping. Det ska inhandlas slangar och däck till cykeln plus ny sadel, bromsklossar och en ringklocka. Sedan ska jag köpa ett gäng burkar så jag kan testa att göra smaksatt socker. Till sist ska det shoppas mat då jag hittat ett recept på fläskkött som jag verkligen vill testa. Ett sex timmar långt matexperiment som förhoppningsvis inte kommer kosta skjortan. Morgondagen ska även bjuda på matlagning (så klart), disk, träning och en del slappande. Och en del solsken får man ju hoppas!

RSS 2.0