Det går bra nu

Idag har jag varit på anställningsintervju. Jag visste inte så värst mycket om jobbet jag sökt, bara att de sökte ingenjörsstudenter till ett spännande extrajobb till ett stort högteknologiskt företag inom flygbranchen. Det går ju nästan att gissa vilket företag det rör sig om. Vad exakt jobbet går ut på vet jag fortfarande inte.
 
Hur som så känndes det ju onekligen som om intervjun gick bra eftersom intervjuaren sa att hon skulle rekomendera mig för tjänsten. Nu är det bara att hoppas att företaget vill ha mig och att jag går igenom säkerhetskollen. Lär få höra mer inom ett par dagar.
 
 
 

Lurendrejeri

Igår morse satt jag i godan ro och hade precis ätit frukost när jag tänkte att jag kanske skulle röra mig mot skolan för klockan borde ju ändå vara strax efter tio. Kikar på datorns klocka och får lätt panik. Klockan är snarare halv tolv. Hur gick det till? Kikar på klockan på mobilen. Halv elva. Hm. Googlar. Första länken påstår att datorn har rätt. Fasen. Andra, tredje och fjärde håller med mobilen istället. Vem ska man tro på? 
 
Kan ju konstatera att de flesta verkar hålla med min mobil och inte datorn, så jag får lita på majoriteten. Jag kanske skulle skaffa mig en vanlig klocka att ha på väggen? En sådan som man måste ställa in själv och som inte håller koll på klockan automatiskt. Hade ju besparat mig en lätt hjärtattack igår.

Lyxmiddag

I onsdags firade ju jag och David ett år tillsammans, så vi slog på stort och lagade ihop en riktigt mumsig trerätters middag.
 
Till förrött blev det risotto med purjolök och bacon.
 
Varmrätten bjöd på lamm, palsternackspuré, rödvinssås och kronärtskocka.
 
Till efterrätt belv det vit choklad- och fläderbavaroise med rabarbersorbet.

 

Hösten är här!

Har införskaffat en mössa. Så nu är det officiellt höst. Brr...

Phju

Trött. Så trött. Tolv timmars jobb avklarat, lika många återstår imorgon. Ska snart krypa ner i sängen så att jag orkar med resten av helgen.
 
Alltså, hade man bara fått äta tillräckligt under dagen hade man nog varit bra mycket piggare nu. Lunchen inföll strax innan fem. Ja, precis. Lunchen. Lyckades knapra i mig två klementiner innan dess. Men i ärlighetens namn, att köra bil och skala klementin är en knepig kombination. Men jag va ju hungrig...
 

Helg!

Känns som om jag kan ha missförstått det här med helg lite. Efter en lång skolvecka så tvekar jag inte en sekund på att tacka ja till 24 timmars jobb i helgen. Hej då sovmorgon och långa, lata dagar. Men hej extrapengar sådär lagom till flytten!
 
Jag har ju dessutom gnällt om att jag inte fått tag på något extrajobb. Detta är ju onekligen ett bra tidsfördriv tills man får tag på något mer permanent.

Moha!

Eftersom jag ska flytta har jag ordnat en del med att säga upp avtal hit och dit, bland annat bredbandet. Blev lite bitter över att vi skulle behöva betala bredband en månad efter att vi flyttat så satte mig och lusläste deras avtal. De borde nog sparka den som skrev dem, för ingenstans där i står det något om kalendermånader i samband med uppsägning. 
 
Bitter som jag va ringde jag upp dem och påpekade detta och krävde uppsägning på tre månader istället för kalendermånader. Stackars kundtjänstmedarbetare kännde sig nog lite ställd mot väggen när han själv gick in och läste avtalen och insåg att jag hade rätt. Så jag fick rätt.
 
Kundtjänstmedarbetaren började dock knorra om att det skulle bli problem att säga upp mitt i månaden sådär, men eftersom jag ändå är lite teknisk kontrade jag med att det knappast kunde vara så herrans svårt att sluta sända ettor och nollor till och från min bostad. Visade sig att problemet låg i att hans dator inte accepterade ett sådant uppsägningsdatum. Så eftersom vi då konstaterat att jag hade rätt till tre månaders uppsägningstid och inte kalendermånader blev det helt enkelt två kalendermånader. Dubbel vinst för mig!
 
Känner mig underbart lömsk när jag lyckas använda deras byråkrati mot dem.

Omnomnom

Håller på för fullt med att förbereda morgondagens middag. Imorgon firar pojkvännen och jag nämligen ett år tillsammans så det ska vi fira med god mat. Tre rätter ska det bli och än så länge verkar det riktigt lovande. För stunden osar köket av rosmarin, vitlök och rabarber. Köttet ligger i sin marinad och myser och det som ska bli glass står och svalnar innan den ska hoppa in i frysen. Och jag slickar av slevar och skålar för glatta livet. Mums säger jag bara!
 
 
 
 

Nattuggla

Jag fick ett sms klockan fyra i morse av min vän, tillika revisor tillsammans med mig för Y-sektionen. Hon undrade om vi kunde ses lite senare idag då kvällen blev lite senare än väntat. Där och då, klockan fyra på natten liksom, orkade jag inte svara, men lite extra sovmorgon har ju ingen dött av. Så vid åtta när jag, helt mot min egna vilja, var fullt vaken skickade jag iväg ett svar. Och fick svar direkt. Då är frågan: har hon sovit något eller är hon fortfarande uppe? Kan bli en intressant eftermiddag i hennes sällskap om det senare gäller.
 
Eftersom en annan är fullt utvilad så tänker jag passa på att dra ner på stan och få shoppingen avklarad. Hurtigt värre. Vem går upp vid åtta en lördag för att shoppa liksom? Återstår att lista ut vad som ska köpas i födelsedagspresent, vissa födelsedagsbarn är bra svåra att lista ut presenter till...

Framåt

Mitt allt för fullspeckade liv har jag lyckats byta ut mot ett snäppet mindre hektiskt liv. Tyvärr har jag fortfarande myckte mer att göra än vad jag vill, men det blir inte så värst långvarigt. Det är bara småsaker kvar från tidigare engagemang som ligger kvar och skräpar och de ska jag ju ta tag i snarast. Sedan är jag ju så klart proffs på att åta mig nya påhitt, så jag lär ju inte få va ledig allt för länge. Men denna gång rör det sig om "vettigare" saker, så som att styra med flytt och jobba och faktiskt tjäna pengar.
 
Fast det här med att hitta ett jobb går inget vidare. Faktum är att det är ytterst få jobb som finns ute som känns relevanta att söka. De få jag har hittat och sökt har jag inte fått. Jag klarar mig åtminstone året ut på mina sparade pengar, om än så måste jag leva supersnålt och julklappar blir en fattig historia. Sedan har en kompis gett mig en idé om hur jag ska ha råd med studierna nästa läsår! Vi får se hur den planen utvecklas, men med lite tur behöver jag bara ha ett extrajobb nästa termin.
 
På lägenhetsfronten då? Jodå, där går det betydligt bättre. Så pass bra att jag vet när och vart vi ska flytta. Så mitt huvud är fyllt med packplaner och praktiska saker som måste fixas, men såklart även en hel del roligare planer så som inredning och därmed även shopping. Måste ju få unna oss en ny säng och även en ny soffa. Min gamla rishög till soffa tål nog inte ens att flyttas på utan att falla i bitar. Snälla pojkvännen har lovat att lägga ut en liten slant på dessa saker tills vidare, så får jag betala min halva när jag har råd.
 
Annars då? Jo, pojkvännen har övergett mig i helgen så jag ligger nedbäddad i soffan och tittar på film, äter chips och dricker cola. Imorgon vankas det fest då Malin har inflyttnings-/födelsedagsfest. Så en tur på stan ska hinnas med så jag kan köpa present till födelsedagsbarnet och även något att ha på mig. Insåg att jag inte varit på en "vanlig" fest på så pass länge att jag inte har något vettigt att ha på mig. Overall hade ju funkat om vi nu skulle vidare till Draget, men nu blir det ju [hg] eller (mindre troligt för min del) stan. Så, med tanke på en viss begränsning av ekonomisk karaktär, så tänker jag unna mig en ny topp. Och ett skärp, mest för att jag behöver ett. Och... hm, kanske inget mer nej... 

RSS 2.0