1:a advent

Känner mig så trött och sliten så det är inte sant! Känner mig även smått illamående, inget kul kan jag lova. Dock har jag haft en rätt produktiv dag ändå. Möte vid ett, rätt så effektivt, men inte så muntert emellanåt. Snabb frukost/lunch/middag vid fyra och sedan lite stök här hemma. En omgång disk är avklarad, julgardiner är uppe i köket (julstämmningen är på topp =) ) och snaaart har jag rena och torra kläder att ha på mig!

Dock återstår på tok för mycket. Har en herrans massa som ska in i förrådet. Och den som sett mitt miniföråd och allt jag har tryckt in där förstår ganska snabbt att det är en uppgift i klass med mission impossible... Sedan måste jag få tag på en dammsugare så att jag kan utråta mina mördardammråttor. Sedan ska vi inte tala om den alltjämt växande diskhögen som bosatt sig i mitt kök. Men när allt det där är fixat, ja då är det finfint här hemma och då ska det firas med glögg o tända ljus :)

Kommande vecka har lite roligheter i bagagen, och lite allmänt vardagliga ting också så klart. Förutom diverse möten och planeringssaker till yulbordet samt en tenta (plugga?) så ska jag och Li köa inför Baljans jobbsläpp på torsdag. Här vankas gratis te! Sedan verkar det som om Hanna har lyckats lura med mig på bio, även det på torsdag. Sedan är det sista jobbpasset på [hg] för terminen på fredag, lördag är det festeristfest/julbord och kraball och på söndag, ja då tror jag faktiskt jag får sova! :)

Skapar lite julstämning

Såhär lagom till snön har smält bort har jag rotat fram allt mitt julpynt och börjat dekorera lägenheten. Börjar bli riktigt mysigt :) Dock börjar jag ju lite i fel ända, pyntar först, städar sen. Men det blir ju fint ändå :P

Ny vecka

Hic Haec Hoc är över för denna gång, sjukt kul va det och sjukt jobbigt. Har ägnat stora delar av de senaste två dagarna åt att vila upp mig. Nästa år säger jag bara, nästa år ska vi som x-are förgylla denna nya tradition :) Kommer bli grymt.

Har som vanligt fullt upp och noll koll på allt jag måste göra. Här hemma ser ut som hej-kom-o-hjälp-mig eftersom jag inte haft tid eller ork att städa den senaste veckan. Vad gäller min tvätthög är den orimligt stor och rena kläder är ett minne blott. Allt det där tänker jag ta tag i... Ja nån gång snart typ... Ska ju försöka få lite julstämning här till helgen, första advent som det är och allt.


Annars då...? Jaa... Ska shoppa julklappar nu när jag äntligen har pengar, ska sätta mig o betala räkningar också o då lär ju pengarna ta slut...

Är lite putt på valfri person som har bokat in mig att jobba på lördag. Jag vet att jag sa att jag kunde jobba på fredag, inte lördag. På lördag är det tackfest för de som jobbade på Hic Haec Hoc så jag vill och måste va med! Det är väl inte mitt problem i slutändan, det är inte jag som bokat in fel faktiskt... Har svart på vitt att jag sa fredagen den 28:e så det så.

Är det någon som har något bra tips på hur man blir av med en stalker? Tydligen funkar inte mina metoder... Och det värsta är att han inte gjort nått "dumt" än så jag kan inte ryta ifrån och skälla ut honom riktigt än... Men snart så, jävla idiot som håller på o trackar mig... Hur korkad måste man va för att inte fatta att jag inte vill prata med honom eller umgås med honom? Kontigare typer hade ju gett upp för länge sen... Mitt nästa steg är iaf att säga att jag har pojkvän. Och steget därefter blir att be honom (så snällt som möjligt) att dra åt helvete... O han har mage o gnälla över att jag är så dålig på o höra av mig... Eh, trögfattad?!?

Hic Haec Hoc förberedelser

Jag försöker komma fram till om det är bra eller dåligt att va matansvarig. Till fördelarna kan ju nämnas det faktum att jag får va inne hela dagen o laga mat medans alla andra får bära tunga staket, rigga iordning festområdet m.m. Jag får även äta hur mycket jag vill/kan av maten som jag lagar, och det är jag som ansvarar för vad som lagas och hur mycket. Har ju även ansvar för vad som ska köpas in i matväg, tänk om man skulle smussla med lite gott till en själv?

Till nackdelarna, ja det va ju det där med att slava i köket hela dagen. Har nu ägnat stora delar av dagen till att laga mat. Har närmare bestämt gjort 32+ portioner lasagne. Och så en äppelkaka till de som inte tål efterrätten på sittningen. Och som en duktig matansvarig som jag ju är så måste jag ju provsmaka allt. Det går ju inte servera mat som man inte vet smakar bra. Så om någon undrar varför det är små hål i varje lasagne så beror det på mig o inte någon liten råtta som varit i farten. Till min stora lättnad gick allt o äta. Det va väl möjligen den vegetariska lasagnen som va liite stark, men men... Man kan ju inte lyckas perfekt med allt!

I all hast lyckades jag slänga ihop två kladdkakor till de andra som jag åkte ut med. Mycket uppskattat fika, blev knappt någon smula kvar. Men det märktes ju att jag hade mycket att stå i när jag samtidigt försökte baka, lyckades förväxla vaniljsocker med bakpulver. Nåväl, kakan gick ju att äta ändå :p

Så, imorgon smäller det, då drar det igång på allvar. Ska bara äta upp min bit av äppelpajen sen är det sängen som gäller. Tio ska vi samlas på festområdet, bäst att va där då (även om jag nog kunde få lite dispans eftersom jag lagat mat "hela" natten)

Somna inte, somna inte...

Usch så trött jag är! Det är påfrestande att va i skolan hela dagarna, trots att jag inte gör så mycket... Men idag har väl varit en rätt produktiv dag trots allt. Jag har ju inte pluggat nått, men jag har iaf suttit i skolan en tre timmar och försökt sälja biljetter, varit iväg till öb o lite andra ställen o köpt grejer till lördagen samt varit på hemköp och beställt mat. Dessutom har pappa varit här o hälsat på. Nu ska jag nog försöka göra lite nytta, men allra helst vill jag nog bädda ner mig i soffan, sätta igång nån film o mumsa i mig nått onyttigt.


Ja, pappa har ju precis varit här ja. Vi pratade lite om vad som händer i jul o lite annat smått o gott. Han hade dessutom med sig lite mcdonaldsmat till mig, lite pepparkakor o ett litet paket. Jag har visst namnsdag imorgon :) Men nu har pappsen åkt hem så jag kan göra lite nytta...


Sedan undrar jag varför jag aldrig lär mig. Man ska inte svara när någon ringer från dolt nummer. Det kan ju va nån knäpp idiot (min stalker mån tro?) som bara lägger på, eller så är det min stalker som ringer o faktiskt säger nått (fast det händer inte så ofta, brukar inte va hemligt nummer då så jag vet att jag inte ska svara). Eller så är det jobbet som ringer o undrar om jag kan jobba. Imorgon. Suck. Jag som aldrig kan säga nej, och jag har ju en hel del o ordna med inför lördagen. Måste förbi skolan någon gång innan tre imorgon för att prata med en person, så det sa jag som gräns. De ville ju att jag skulle jobba till fem, men se det går icke. Så nu får jag sluta vid ett två nån gång :) Och börjar nio istället för halv åtta också :) Tjäna pengar, det är bra det, folk vill ju ha julklappar...


Nehepp, dags att bädda ner sig i soffan va det ja... Eller, nej hrm,  göra nytta va det ju...

Så var helgen över

Har varit hemhemma en sväng och "vilat upp mig". Om man nu kan kalla det det. Och mycket mer har jag inte gjort, riktigt skönt kan jag lova!

Har inte varit hemma så värst länge, men har hunnit koka ihop lite efterrätter. Måste testa lite roliga recept på mat som jag kan servera på VSR och TK. Om nu kassören går med på det. Sitter alltså snällt och väntar på att efterrätterna ska bli klara så jag kan äta upp dem. :)

Dödstrött och lite till

Blev väckt vid åtta i morse, hade råkat försova mig lite. Borde varit i skolan halv åtta men ibland är man lite för trött. Speciellt om man har varit på fest kvällen innan :p

Är alltså inte specieltt pigg idag, känner mig verkligen sliten. Så blir det om man är ute o slarvar...

Håller på och förbereder för fullt med badtunnor uppe på skolan och vårt bord där vi ska sitta o sälja biljetter till Hic Haec Hoc. Kommer blir grymt skoj, hoppas så många som möjligt kommer :)

Nu ska jag äta o sedan sticka tillbaks till skolan....


Festeristtackfesten på hg igår va skoj förresten.

Flitigt måndag

Nyss hemkommen från jobbet. Otroligt vad snabbt man glömmer saker, men det va iaf lite kul o jobba. O roligare blir det nästa månad när lönen kommer :)

Ska snart bege mig ut i stormen igen för att gå på lektion. Är lite tveksam till om jag verkligen vill gå ut, men känner lite smått att jag nog måste...


Mötte upp nån materialansvarig från hemvärnet efter jobbet, han hade ett par hörselkåper till mig. O så frågade han mig om jag va intresserad av att skjuta, självklart svarade jag. Tydligen är det nån övning eller nått på söndag så han skulle kolla om jag fick va med! :) Så vi får se hur det går, har ju aldrig avfyrat ett vapen tidigare, men vill gärna testa på. Så nu kanske jag har chansen.

Nehepp, nästa anhalt: skolan!

Mår inget vidare

Jäkla förkylning... Det ena avlöser det andra, jag blir ju aldrig frisk :(

Då har man fått tillbaks sin plånbok

Jag o Hanna va o hämtade min återfunna plånbok. Är lite intressant o se vad som fanns kvar, o det enda som faktiskt verkar saknas är en herrans massa kvitton och min bankkort. De har inte tagit körkortet o inte ens en bunt med åtta frimärken. Nä, bakläxa säger jag bara ficktjuvar!

Yulbordsplaner med mera

Har suttit stora delar av kvällen och planerat y-arnas julbord. Det kommer bli alla tiders, med massor god hemlagad mat. Kommer bli en herrans massa jobb bara, men är man chef över detta så är man. Delegera, det är vad jag tänker göra! Mohaha :)


Fick mess från chefen (från sommarjobbet) och han undrade om jag kunde jobba på måndag. Självklar! Extracash, sweet!


Fick även ett intressant telefonsamtal från linköpings golfklubb. Eh tänkte jag när mannen på andra sidan presenterade sig, vad tänker de försöka pracka på mig nu? Det visade sig att de hittat min plånbok uppe på deras tak. Det va mig en duktig plånbok att hoppa ända dit från min väska. Och det enda jag funderar på är vem av alla y-nollan som är kriminell? För nån måste ha tagit min plånbok ur min väska och det under tiden vi va i münchen hoben tältet med nollan och åt hamburgare...

Nu ska jag krypa till kojs o försöka sova med min elaka rinnande näsa...

Svammel

Liten sovmorgon idag med, dumt dumt... Men det är så svårt att stå emot när man inte har viktiga saker att göra på mornarna. Men nu har jag iaf ätit lunch och funderar på om jag ska plugga eller om jag ska göra nått annat.

Fick precis erbjudande om att jobba på måndag, vore ju nice med lite extra cash till jul. Så jag sa ja :) med vissa krav dock, måste va i skolan till fem då, kan inte missa fler av de lektionerna...


Måste gå o norpa grannens dammsugare sen också, misstänker att lite av min förkylningskänsla beror på allt damm som bosatt sig här. Dags att ta tag i det alltså! Högst upp på min önskelista: dammsugare. Eller inhyrd städfirma, vilket som...

Förnyelse

Kunde inte låta bli... Så nu har jag färgat håret :) Tror det blev bra, fast färgen är kanske liiite konstig. Eller så behöver jag bara vänja mig... Blev ju ingen drastisk förändring. Vänta bara till den dagen jag vågar färga håret rött!

.................

Usch, idag mår jag inget vidare. Det är en blandning mellan diverse sjukdommar och höstdepression. Ja låt oss kalla det höstdepression... Halsfluss och vanlig förkylning ovanpå det. Det låter som om jag knaprat i mig krita till fruksot/lunch. Känner mig ensam :(

Nu vankas det pannkakor!

Y-pub

Så är jag äntligen hemkommen från skolan. Har haft y-pub där vi släppt temat på hic haec hoc. Blev mycket lyckat tycker jag, maten va uppskattad och det kom gott med folk. Lakan har vi fått upp också, riktigt tjusigt :)


Senare på kvällen bar det av hem till Hanna o firade hennes 20-årsdag lite snabbt. De drog till hg rätt snart efter att jag kommit o dit ville inte jag. Får ju inte dricka för medicinens skull o så är jag dödstrött. Så nu vankas sängen :)

Morgontrött

Att det ska va så svårt att kliva ur sängen... Men nu är jag iaf uppe! Ska iväg till skolan på möte o sen är det lab som gäller. Har även musiklektion i kväll, sen ska jag slappa! Måste få ta det lite lugnt liksom...

Imorgon är det y-pub. Hoppas allt går bra. Vet i fasen om jag får laga maten nu när jag har halsfluss, nått som vi måste komma överens om. Sedan har Hanna 20-årsfest, får springa till hg en sväng o säga grattis.

Galliska spelen

Jag trotsade ju sjukdommar och pencilinkurer och åkte med på resan till göteborg och de galliska spelen. Och oj oj vilken helg det varit. :)

Efter en lång bussresa där alla andra roade sig med att dricka öl och skråla och sjung medans en annan försökte vila (gick ju inte alls) så kom vi fram till skolan där vi skulle sova i gympasalen. Slänge in våra grejer där och sedan bar det av till en fulsittning. Det bjöds på mat av utklädda m-are (har jag för mig) och sedan va det ölhävartävling. Dock gick det ju sisådär för alla linköpingslag... Helt plötsligt va det bara jag och Jesper och fröken Björn av linköpingsstudenterna kvar, resten hade dragit iväg på pubrunda. Så vi sprang efter och till slut hittade vi lite mer folk. Dock va jag ju sliten pga halsflussen så jag avrundade kvällen tidigt.

Dan därpå bjöds det på stor frukost innan det bar av till skogen och de galliska spelen. Vi gick en liten runda i skogen och jag måste ärligt säga att jag aldrig sett så mycket naket i hela mitt liv. Inte ens i ett omklädningsrum... Mina terapikostnader ökade helt plötsligt till det dubbla. Men jag överlevde trots mitt nyktra tillstånd och på eftermiddagen och kvällen va det bastu och fest i en stuga mitt i skogen. Sprang mest omkring och pratade med en massa människor, trevligt värre. Efter att man blivit tillbakaskjutsad till civilisationen gick en del på krogen, men jag stannade hemma och vilade.

Så igår, och sista dagen, bjöds det på riktig intressant frukost bestående av en del riktig frukost och en del shots. Jag roade mig med att shotta äppeljuice, va precis lika kul det. Plus att jag snodde åt mig en herrans massa appelsinjuice som jag hällde i en pet-flaska eftersom deras alkoholfria alternativ tidigare bestått utav vatten från kran eller kolsyrat vatten. Boring. Därefter va det dags för en hemlig aktivitet, nämligen line dace lektion. Va sjukt kul, men trots mitt nyktra tillstånd dansade jag inte så vidare bra. Min koordination är inte riktigt som den borde antar jag :p Efter detta va det bastu för dem som ville, men jag o Li kände för att ta det lugnt så vi tog en tur på stan o fikade. Dock vågade vi oss inte in på ett vettigt fik i våra fina gulbyxor utan fikade på mcdonalds. Så på kvällen klädde vi upp oss och gick på finsittning, där det bjöds på riktigt god mat. Finheten på sittningen minskade i proportione med att alkoholmängden ökade måste jag ju säga... När sittningen började lida mot sitt slut avslöjades vinnaren av de galliska spelen, grattis till fm. Cm va riktigt dåliga förlorare och blev riktigt bittra. Dålig stil alltså. Men vi andra va glada ändå.

So far, so good. Det är väl ungefär det roliga slutar... En viss person blev lite väl överförfriskad på sittningen och vi tyckte att han borde åka hem. Och jag hade i ett svagt ögonblick lovat att ta hand om honom, vilket jag gjorde. Så istället för att gå på en halloweenfest som såg riktigt nice ut stod jag ute i kylan och dividerade med honom och försökte få honom att gå hem o sova. Till slut gick det, och vi kröp i säng båda två. Det är ungefär nu som någon tycker att det är en jättebra idé att tända en fyverkeripjäs i sovsalen... Bra idé... Så förutom att vi som är där, vi är ett tiotal, blir smått inpyrda i rök så börjar ju iaf inget att brinna, men likväl går larmet igång. Så det blev en lång natt med besök av både brandkår och polis och diverse utskällningar (som iof jag slapp undan, jag hade ju liksom inte gjort nått). Så nu är jag lite bitter över att min helg blev förstörd för att några fulla idioter skulle roa sig lite. Hur full och dum måste man egentligen va för att göra nått sådant? Nåväl, jag tänkter inte va bitter så länge till iaf... Allt annat har ju varit kul iaf!

Nu ska jag till donken med Hanna, måste få i mig lite mat o sen ska det slappas!

RSS 2.0