Tisdag

Skolan är äntligen i full gång! Det är faktiskt riktigt skönt att få komma tillbaks till någon slags rutin igen. 
 
Igår var det skola i cirka 13 timmar, men det gick ändå rätt smidigt ändå. Självklart höll jag på att somna redan efter en timmes föreläsning och hade tre kvar. Sedan blev det en del fix med bokföring och ett mindre utbrott på en av de gamla kassörerna. Tur att hon inte var där och hörde mina svordomar. Kvällen avslutades med en labb. 
 
Trevligt nog verkar de två avancerade kurserna som jag ska läsa ganska lika varandra. Kan ju underlätta om man kan plugga på samma saker till båda kurserna liksom. Misstänker dock att likheterna kommer minska med tiden. 
 
Idag försökte jag mig på konststycket att skaffa kurslitteratur. Eller, jag har ju inte fått csn än, så jag kollade mest efter priser. Kollade upp vad det skulle kosta att beställa böckerna för ett par dar sedan och tänkte mest kolla om det var värt det. Visade sig att det inte ens går att köpa två av tre möjliga böcker på skolan. Den bok de har är den jag inte vill köpa och som jag dessutom hittat som e-bok och även den som finns på biblioteket. Jag har nog egentligen bara tänkt köpa en av böckerna så jag tänke då att jag lika gärna kunde beställa hem den på en gång, men när jag letade upp den på nätet visade det sig att båda sidor hade höjt priserna! Och det rejält, den billigare boken hade de höjt med över 100 kronor. Så jag blev lite bitter och försöker nu hitta en begangnad bok. Går inget vidare dock...

Söndag

Då har det allt för korta jullovet kommit till sitt slut. Imorgon börjar allvaret igen och det med besked. Skola åtta till nio. Nio på kvällen alltså. Skoj. 
 
Idag ska ledigheten spenderas med det självklara - städa ut julen. Jag tjuvstartade redan för ett par dagar sedan då vi bar upp kartongerna från förrådet och plockade ner det mesta. Det som återstår, förutom att bära tillbaks kartongerna, är att tvätta och packa ner alla textiler samt slänga ut granen. Det sistnämnda är också det mest problematiska just nu. David har sett fram emot att få slänga ut den genom vår franska balkong, vilket ju skulle funka ganska bra om det inte var för bilen som parkerat precis nedanför oss...
 
Sedan ska jag även hinna med en sväng till simhallen och träna och nu först ska vi iväg och äta lunch med Davids familj. 
 
Fullspeckad dag med andra ord.

Onsdag

Det ringde på dörren för ett tag sedan då jag fortfarande låg nerbäddad i sängen och försökte njuta av de sista minuternas sömn. Studsade upp yrvaket och svor lite tyst för mig själv att hantverkare inte kan respektera tider. David, som jag trodde redan hade gått, stod vid dörren som han inte riktigt vågade öppna och undrade om vi väntade besök. Nej, inte idag, men imorgon. Och mycket riktigt var det just hantverkarna som stod utanför dörren och undrade om de kunde dyka upp lite senare. En dag för tidigt. Vilken tid det skulle bli verkade de inte heller helt överens om, en sa nio, den andra framåt tio, elva. Meddelade att vi skulle bort på eftermiddagen och precis när vi stänger igen dörren hör jag någon av dem säga att de har ju nyckel så de kan komma in. Eh, nej och åter nej. Ni får inte komma in här om jag inte är hemma. Men innan jag hann säga det var dörren stängd och hade försvunnit iväg. Typiskt.
 
Jag hade ju tänkt hinna ut och springa idag på förmiddagen men eftersom jag inte vet när hantverkarna dyker upp så skjuter jag på det och passade på att duscha nu istället. De ska nämligen fixa med tröskeln till just badrummet. Kan bli lite svårt att få duscha i fred då.
 
För övrigt är det nog bra att jag inte springer idag. Var och simmade med Li och Daniel i förrgår och jag har fortfarande ont i knät. Japp, just precis. I knät. Vem var det som sa att simning skulle vara skonsamt? Hursom så vet jag ju varför jag har ont och jag kan nog förstå att jag fick ont så som jag sprattlar med benen när jag simmar. Det får helt enkelt bli en till dags vila innan jag anstränger knät igen. 
 

RSS 2.0